אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
WeWork בבכורה הערב בוול סטריט: "שווי של 47 מיליארד דולר היה טעות" אדם נוימן מייסד מנכ"ל וויוורק Wework 2018

WeWork בבכורה הערב בוול סטריט: "שווי של 47 מיליארד דולר היה טעות"

באיחור של שנתיים חברת חללי העבודה המשותפים, שייסד אדם נוימן, תתחיל להיסחר בניו יורק לאחר השלמת מיזוג עם ספאק לפי שווי של 9 מיליארד דולר; מקורבים לנוימן: "אחרי הגיוס מורגן סטנלי כבר הכינו מצגות לפיהן החברה שווה 100 מיליארד דולר, ולאדם לא היה הרבה מה לעשות בעניין"

21.10.2021, 16:51 | סופי שולמן

באיחור של שנתיים ובניכוי 40 מיליארד דולר בשווי, WeWork מגיעה סוף כל סוף למסחר בוול סטריט. חברת חללי העבודה המשותפים, שהוקמה על ידי אדם נוימן ושותפו מיגל מקלווי, התחילה להיסחר היום (ה') בבורסת ניו יורק לאחר השלמת מיזוג עם הספאק BOWX, לפי שווי של 9 מיליארד דולר. עם פתיחת המסחר קופצת המניה ב-8%.

קראו עוד בכלכליסט:


ב-2019 הגישה החברה תשקיף להנפקה לפי שווי של יותר מ-47 מיליארד דולר, אותו קיבלה בסבב הגיוס הפרטי האחרון שלה. אך התשקיף, שגילה הפסדים עצומים ותרבות ארגונית תמוהה, הוביל לביטול ההנפקה ולהדחתו של נוימן מהחברה.


אדם נוימן, מייסד WeWork, צילום: איי פי אדם נוימן, מייסד WeWork | צילום: איי פי אדם נוימן, מייסד WeWork, צילום: איי פי


הערב, עם סגירת מעגל האקזיט, קיימו נוימן ומקלווי מסיבה ל-150 העובדים הראשונים של החברה במלון סטנדרד בניו יורק.

לפי מקורבי נוימן, רעיון המסיבה החל להתגלגל ב-72 השעות האחרונות, כאשר מקלווי החל לשלוח הודעות טקסט למספר עובדים ותיקים שמחזיקים במניות החברה המכונים The Originals. לדברי המקורבים, "פתאום כולם רצו לבוא לאחר שגילו כי בניגוד לתפיסה שרווחה בשנים האחרונות, נוימן ומקלווי כלל אינם מסוכסכים ושמרו על הקשר לאורך כל השנים האחרונות שהיו לא פשוטות. הרעיון למסיבה היה של מיגל ואדם מאוד אהב אותו". 

רבקה נוימן, רעייתו של אדם נוימן, שהיתה מעורבת באופן פעיל בחברה, והיא גם בת דודתה של השחקנית גווינית פאלטרו, לא הגיעה למסיבה. בסביבת נוימן ציינו כי הסיבה לאי הגעתה היא היותה עסוקה בטיפול בששת הילדים של בני הזוג. 




שווי הנתח הנוכחי של נוימן - 900 מיליון דולר

מניית WeWork נסחרת תחת סימול המסחר WE. החברה גייסה במהלך הנוכחי 1.3 מיליארד דולר, מתוכם 800 מיליון דולר מגיעים ממשקיעי PIPE, שבמקור היו אמורים להזרים 500 מיליון דולר, והיתר מהספאק. בניגוד להנפקות הספאק האחרונות, שסבלו מיציאת כסף מסיבית מקופת הספאק במועד ההנפקה, במקרה של WeWork סכום הגיוס מובטח על ידי יזמי הספאק. חלק מההון מגיע מענקית תיווך הנדל"ן האמריקאית Cushman & Wakefield שהתחייבה להזרים עד 150 מיליון דולר במידת הצורך ובהתאם להיקף הפדיונות של המשקיעים.  

מקורביו של נוימן מספרים כי הוא זה שהיה הרוח החיה מאחורי ההנפקה הנוכחית, לאחר שהציע את המהלך לבנקאים שלו בבנק ההשקעות UBS, שהיו גם הבנקאים של חברת הספאק BOWX, שעמה התמזגה החברה. התוכניות החלו להתגלגל בחורף האחרון, בשיא אופנת הספאקים. לפי מקורביו, עסקת הספאק שהביא לשולחן ואשר התקבלה בברכה על ידי אנשי סופטבנק, ששולטים ומנהלים היום את WeWork, הובילה גם לפשרה בין שני הגופים בתביעתו של נוימן נגד סופטבנק. 


WEWORK  הרצליה אריה שנקר 1, שאטרסטוק WEWORK הרצליה אריה שנקר 1 | שאטרסטוק WEWORK  הרצליה אריה שנקר 1, שאטרסטוק


נוימן דרש מסופטבנק לעמוד בהתחייבות לרכוש ממנו מניות חברה במיליארד דולר, אך במסגרת הפשרה סוכם כי יירכשו ממנו מניות חברה בחצי מיליארד דולר "בלבד". נוימן מחזיק כעת ב-11% ממניות החברה והונו מוערך ב-2.3 מיליארד דולר, אשר חלקם נבעו גם ממימושי מניות שעשה כשהחברה עוד היתה פרטית. משקיעי הספאק והגופים שרכשו את המניות בסבב ה-PIPE יחזיקו ב-19% מהחברה. 

על פי השווי הנוכחי של החברה, הנתח של נוימן (42) שווה כ-900 מיליון דולר, רחוק מהשווי של 14 מיליארד דולר של מניותיו בשיא ימי התהילה. אבל מצד שני סיכויי הנזילות גבוהים יותר הפעם. על פי הערכות של מקורביו, הוא עדיין מחזיק בנדל"ן בניכוי חוב, בשווי נטו של 1.5 מיליארד דולר. לנוימן אין היום תפקיד רשמי כלשהו בחברה והוא לא יושב בדירקטוריון, אך במסגרת הסכמי הפשרה בינו לבין סופטבנק הוא רשאי להשתתף בישיבות. 

מסמכי ההנפקה מגלים כי הוא יכול להשתתף כמשקיף בלבד ואין לו השפעה ממשית. חרף עובדה זו, בתשקיף ההנפקה שמו של נוימן מוזכר כמעט 200 פעמים בהקשרים שונים שנובעים פחות מעסקיה הנוכחיים של WeWork ויותר סביב סוגיות משפטיות. על פי הדיווח, החברה שילמה לנוימן 185 מיליון דולר עבור סעיף אי תחרות, 106 מיליון דולר בגין הסדר, ועוד 578 מיליון דולר שימשו לרכישת מניותיו בחברה על ידי סופטבנק. אגב, סופטבנק עדיין מופסדת על השקעתה בחברה, אשר לתוכה הזרימה יותר מ-10 מיליארד דולר לאורך השנים, כולל עסקת החילוץ הגדולה לאחר כישלון ההנפקה ב-2019. 

"אין ספק ששווי של 47 מיליארד דולר לחברה היתה טעות, אבל היא לא היתה טעות של נוימן בלבד, אלא נבעה גם מהגיוס האדיר של 2 מיליארד דולר שעשה לחברה מאסא (מאסיושי סון, העומד בראש ענקית ההשקעות סופטבנק)", אמר מקורב לנוימן. הוא הוסיף כי "אחרי הגיוס הזה, כשהתחילו הדיבורים על הנפקה, מורגן סטנלי (בנק השקעות שליווה את ניסיון ההנפקה הראשון) כבר הכינו מצגות לפיהן החברה שווה 100 מיליארד דולר, ולאדם לא היה הרבה מה לעשות בעניין". 

על פי השווי הנוכחי של החברה, הנתח של נוימן (42) שווה כ-900 מיליון דולר, רחוק מהשווי של 14 מיליארד דולר של מניותיו בשיא ימי התהילה

מה שונה ב־WeWork של 2019 לעומת 2021? בראש ובראשונה הרבה פחות הייפ והיבריס מכפי שאפיינו אותה בימיו העליזים של נוימן. בראש החברה עומדים כיום שני מנהלים "יבשים" לאין שיעור לעומת היזם הישראלי ארוך השיער, והם הובאו על ידי סופטבנק כדי לעשות סדר בבלגן. 

מאז כניסתם יושמה בחברה תוכנית קיצוצים נרחבת, שכללה פיטורי 2,000 עובדים, צמצום תוכניות התרחבות והפחתה בהוצאות שיווק. במסגרת זו מכרה החברה את הפורטפוליו הישראלי שלה לתפעול חיצוני באמצעות זיכיון לחברת אמפא, ומעבר לכך יצאה מ-150 חוזי שכירות, וב-350 אתרים שינתה את החוזים במה שהוביל לחיסכון שנתי של 400 מיליון דולר. 

את הרבעון השני סיימה החברה עם הכנסות של 593 מיליון דולר, שהיו דומות להכנסות הרבעון הראשון, וברבעון השלישי היא אמורה להציג הכנסות של 658 מיליון דולר. אגב, הצמיחה מגיעה אף שהחברה מכרה את הפורטפוליו הישראלי שלה, שעל פי החברה מייצר הכנסות של 5 מיליון דולר ברבעון. על פי החברה, ערב ההנפקה היו בקופת המזומנים שלה 1.6 מיליארד דולר, שנותרו בקופתה מההזרמות של סופטבנק, וזאת לעומת חששות לקשיי תזרים בספטמבר 2019. החברה עדיין מפסידה, אך לפי תחזיותיה אמורה להגיע לאיזון בשנה הבאה. החברה פעילה כיום ב-150 ערים ב-38 מדינות ויש לה 762 אתרים. 


תגיות