אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: גוגל ניסתה לבלום את חיזוק חוקי ההגנה על פרטיות ילדים ברשת אפליקציה גוגל | גטי

כלכליסט-טק

דיווח: גוגל ניסתה לבלום את חיזוק חוקי ההגנה על פרטיות ילדים ברשת

לפי דיווח באתר פוליטיקו, החברה יזמה ב-2019 פגישה עם אפל, פייסבוק ומיקרוסופט, במטרה לבלום יחד את מאמצי הרשויות לחזק את חוקי הפרטיות המגנים על ילדים. "הצלחנו בהאטת ועיכוב תהליך החקיקה ועבדנו מאחורי הקלעים ובשיתוף עם חברות אחרות", מצוטטים בכירים בגוגל במסמכים שהוגשו לתובע הכללי בטקסס

23.10.2021, 19:31 | חדשות חוץ

מסמכים חדשים שהוגשו לבית המשפט על ידי התובע הכללי של טקסס חושפים כי גוגל יזמה פגישה באוגוסט 2019 עם ענקיות הטכנולוגיה אפל, פייסבוק ומיקרוסופט כדי לבלום יחד את המאמצים של הרשויות לחזק את חוקי הגנת הפרטיות ברשת על ילדים, כך לפי דיווח באתר פוליטיקו.

קראו עוד בכלכליסט:

על פי המסמכים הפנימיים גוגל אף התרברבה בכך ש"האטה" את חוקי הגנת הפרטיות החדשים באירופה שהיו חלים על שירותים דיגיטליים כמו ווטסאפ או מסנג'ר של פייסבוק. עם זאת, בגוגל כן הביעו חשש שמיקרוסופט לא ישתפו פעולה עם התוכניות. 

"הצלחנו בהאטת ועיכוב תהליך החקיקה ועבדנו מאחורי הקלעים ובשיתוף עם חברות אחרות", נכתב בתביעה המצטטת בכירים בגוגל ממזכר שפורסם לפני הפגישה. עוד נכתב, כי הפגישה באוגוסט נועדה "למציאת תחומים משותפים ולצמצום הפערים בעמדות שלנו בנוגע לפרטיות ולבטיחות של ילדים". 

המסמכים הוגשו כחלק מתביעה של הפרת הגבלים עסקיים שהגישו טקסס ו-14 מדינות נוספות בארה"ב. התביעה לא מפרטת על מהלך הפגישה עצמה, שהתרחשה ב-6 באוגוסט 2019. דובר של אפל מסר בתגובה כי בפגישה לא השתתפו נציגי החברה. ממיקרוסופט ופייסבוק סרבו להגיב.  


אפליקציית גוגל, צילום: גטי אפליקציית גוגל | צילום: גטי אפליקציית גוגל, צילום: גטי


דוברת גוגל ג'וליה טאראלו מקאליסטר מסרה כי הטענות החדשות "מלאות באי דיוקים", אך לא התייחסה לתוכן הפגישה. "הבענו תמיכה ברורה בחוקי פרטיות עקביים ברחבי העולם", הוסיפה. "לדוגמה, אנחנו קוראים לקונגרס כבר שנים להעביר את החקיקה".

עם זאת, הפגישה התקיימה שבוע אחרי שוועדת הסחר הפדראלית (FTC) הודיעה כי בכוונתה לבצע שינויים בפרשנות של חוק ההגנה על הפרטיות המקוונת של ילדים, שאוסר על חברות לאסוף מידע על ילדים מתחת לגיל 13 בלי הסכמת הורים. 

"בין אם בפגישה הזו או בפורום אחר, אנחנו נרצה לחזק שזהו תחום שחשוב ביותר שננקוט בו גישה מתואמת", נכתב במזכר הפנימי של גוגל. בכל זאת, כחודש לאחר מכן הסכימה גוגל לשלם 170 מיליון דולר כדי ליישב האשמות מצד ה-FTC והתובע הכללי של ניו יורק על כך שהפרה את חוק הפרטיות של הילדים לאחר שאספה מידע על ילדים שצפו בסרטונים ביוטיוב. זה היה הקנס הגבוה ביותר שהוטל על הפרת החוק הזה. 

חוק הגנת הפרטיות לילדים ברשת (coppa, ראשי תיבות של Children's Online Privacy Protection Rule) נכנס לתוקף באפריל 2000 ואוסר על איסוף מידע על פעילות ילדים מתחת גיל 13 ברשת ללא הסכמת הוריהם.

תגיות