אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קפיטל נייצ'ר הזניקה את מניות אלקטריאון ואוגווינד הדמיית כביש חכם של אלקטריאון | צילום: youtube

קפיטל נייצ'ר הזניקה את מניות אלקטריאון ואוגווינד

קרן ההשקעות חתמה על שני הסכמים נפרדים עם ירון יעקובי למכירת אחזקות שלה בחברה המפתחת כביש לטעינת רכב חשמלי ובחברה לאגירת אנרגיה. האחזקות הניבו לנייצ'ר קפיטל תשואות פנטסטיות עוד לפני העליות היום ב־18.6% וב־11% בהתאמה

24.10.2021, 20:12 | חזי שטרנליכט

שני הסכמים שעליהם חתם איש העסקים ירון יעקובי מול קרן ההשקעות קפיטל נייצ'ר (הון הטבע) הזניקו היום שתיים ממניות האנרגיה הירוקה המובילות בשוק ההון. מניית אלקטריאון קפצה ב־18.6% ומניית אוגוויינד זינקה ב־11% בעקבות הדיווחים של שתיהן. קפיטל נייצ'ר השקיעה לפני כמה שנים בשתי החברות הללו בהיקף של מיליוני שקלים אחדים — השקעות שהובילו אותה לרשום תשואה פנטסטית שצמחה למאות מיליוני שקלים.


קראו עוד בכלכליסט:

במסגרת הסכם אחד רוכש יעקובי מקפיטל נייצ'ר 200 אלף מניות של אלקטריאון — חברה המפתחת כביש שמטעין רכבים חשמליים — תמורת 42.5 מיליון שקל. בחברה ציינו כי ככל הידוע להם הוא לא היה קשור אליה כמשקיע עד לרכישה הנוכחית מקפיטל נייצ'ר, שמעניקה לו אחזקה ב־2% ממניות החברה. בנוסף העניקה קפיטל נייצ'ר ליעקובי אופציה לקנות 444.2 אלף מניות נוספות של אלקטריאון לפי מחיר של 162.9 שקלים למניה. אם יממש את האופציה, ייהפך יעקובי לבעל עניין באלקטריאון. בתגובה להסכם המדובר זינקה היום מניית אלקטריאון ב־18.6% למחיר שמגלם לחברה שווי שוק של 1.8 מיליארד שקל.

הדמיית כביש חכם של אלקטריאון, צילום: youtube הדמיית כביש חכם של אלקטריאון | צילום: youtube הדמיית כביש חכם של אלקטריאון, צילום: youtube

מספר שעות לאחר מכן, דיווחה גם חברת אוגווינד כי יעקובי חתם על הסכם נוסף עם קפיטל נייצ'ר, הנוגע לאחזקותיה בחברה שמפתחת מערכות לאגירת אנרגיה באמצעות אוויר דחוס. לפי אותו הסכם, ככל שקפיטל נייצ'ר תרצה לממש חלק מאחזקותיה באוגווינד, או את כולן, היא תפנה קודם כל ליעקובי, שיוכל לרכוש את המניות לפי ערכן בשוק, ותהיה לו זכות סירוב למכירה לצד שלישי. תוקף ההסכם בין יעקובי לבין קפיטל נייצ'ר בעניין מניות אוגווינד הוא שנה. ההודעה הזו הקפיצה את מניית אוגווינד ב־11% למחיר שמגלם לה שווי שוק של 1.2 מיליארד שקל. במקרה של אוגווינד יעקובי כבר נמנה עם המשקיעים בחברה, והוא בעל עניין עם אחזקה של 6.3% מהחברה. 

קפיטל נייצ'ר, ניסתה לקדם הנפקה של מניותיה מוקדם יותר השנה, ואף פרסמה טיוטת תשקיף במאי האחרון. בתחילת יוני דווח ב"כלכליסט" כי הקרן שוקלת לגייס 50 מיליון שקל לפי שווי של חצי מיליארד שקל לפני הכסף. ההנפקה לא יצאה לפועל, לבסוף, אולם ההסכם עם יעקובי יזרים לקרן כמעט את כל הסכום שתכננה לגייס בבורסה.

עם בעלי המניות בקפיטל נייצ'ר נמנות חברת המערכות הביטחוניות רפאל, חברת אלביט מערכות וחברת הביטוח מימון ישיר. עוד משקיע בחברה הוא המיליארדר הבריטי־יהודי וינסנט צ'נגוויז, מי שהיה עד 2015 אחד מבעלי המניות בחברת קמברידג' אנליטקה, שהסתבכה בפרשת כריית הנתונים של פייסבוק על רקע הבחירות לנשיאות בארה"ב ב־2016.

בשוק ההון רווחו בחודשים האחרונים הערכות על כך שמאחר שההנפקה שתכננה קפיטל נייצ'ר נתקעה, עשויה החברה לרצות ולממש חלק מהאחזקות המוצלחות שלה באלקטריאון ובאוגווינד, היות שבשתיהן רשמה תשואות יוצאות דופן בהיקפן. לפי טיוטת התשקיף שהגישה הקרן לבורסה היא השקיעה באלקטריאון 2.75 מיליון שקל, שהקנו לה אחזקה של 11.19% במניות  החברה. כעת מוכרת קפיטל נייצ'ר ליעקובי מניות ב־42.5 מיליון שקל, ובנוסף העניקה לו אופציה ל־3 חודשים לרכישת מניות ב־72.7 מיליון שקל נוספים. ככל שיעקובי יממש את האופציה, תחזיק קפיטל נייצ'ר בנתח מניות ששוויו בתום המסחר היום עמד על 82.6 מיליון שקל. 

באשר לאוגווינד השקיעה קפיטל נייצ'ר סכום של 3 מיליון שקלים, והיא מחזיקה כיום ב־2.75 מיליון מניות, המהוות 13.74% מהמניות, ושוות נכון לסגירת המסחר היום  — לאחר הזינוק במניה — 163.6 מיליון שקל. במסגרת ההסכם הזה של יעקובי  מדובר במימוש תאורטי, שכן ניתנה לו הזכות הראשונית לקנות את המניות של קפיטל נייצ'ר ולהמשיך להחזיק בנתח הקיים שלו באוגווינד.

המניות של אלקטריאון ושל אוגווינד סבלו ממגמה שלילית מתחילת השנה, שחלקה מוסבר בלחץ בקרב המשקיעים מחשש שקפיטל נייצ'ר תחליט לממש את אחזקותיה בשתיהן תחת לחץ. אבל נראה שההסבר לירידות במחירי המניות דווקא הגיע מתנאי השוק. מתחילת 2021 נמצאות מניות האנרגיות המתחדשות בנסיגה ובמימוש, לאחר ש־2020 היתה שנה מצוינת מבחינתן. מניית אלקטריאון ירדה גם לאחר הזינוק היום ב־30% מתחילת השנה, לאחר שעלתה ב־288% שנה קודם לכן. ומניית אוגווינד ירדה ב־43.7% מתחילת השנה לאחר שעלתה ב־1,047% בשנת 2020.

תגיות