אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשייה האווירית תציג את לווייני הריגול שלה בדובאי הדמיה של לוויין התקשורת דרור שבונה תע"א | צילום: התעשייה האווירית

פרסום ראשון

התעשייה האווירית תציג את לווייני הריגול שלה בדובאי

לראשונה אישר משרד הביטחון להציג באמירויות את לווייני הריגול המשמשים גם את צה"ל, כשלב ראשון לקראת אישור לייצוא שלהם למדינות במפרץ. תחשוף בקונגרס החלל בדובאי גם מיני לוויין תקשורת, שיעלה פחות מ-100 מיליון דולר

24.10.2021, 12:51 | אודי עציון

התעשייה האווירית קיבלה ממשרד הביטחון אישור להציג בקונגרס החלל הבין לאומי באיחוד האמירויות את לווייני הריגול שלה, שהיא מוכרת גם למערכת הביטחון, לווייני ה'אופק'. 

אישור כזה, המספק אגף הפיקוח על הייצוא הביטחוני במשרד, מהווה שלב בדרך לאישור מכירה של ציוד ביטחוני לאותו שוק. בקונגרס שנפתח היום בדובאי יוצגו שתי גרסאות לוויין הריגול, האחת משתמשת במצלמה והשנייה במכ"ם.

הדמיה של לוויין התקשורת דרור שבונה תע"א , צילום: התעשייה האווירית הדמיה של לוויין התקשורת דרור שבונה תע"א | צילום: התעשייה האווירית הדמיה של לוויין התקשורת דרור שבונה תע"א , צילום: התעשייה האווירית

התעשייה האווירית תחשוף בקונגרס גם לוויין תקשורת חדש, MCS, קטן וזול מלווייני ה'עמוס' המוכרים שלה. בעוד שעמוס-6, האחרון שנבנה והושמד על הקרקע בפיצוץ טיל השיגור שלו בפלורידה, עלה כ-200 מיליון דולר, הלוויין החדש אמור לעלות פחות מ-90 מיליון דולר. בניגוד לעמוס-6 ששקל כ-5 טונות, הלוויין החדש שוקל פחות מטונה, מה שמוזיל מאוד את עלויות השיגור שלו לחלל, ומאפשר לשגר אותו כמטען נוסף בטיל, ולא כמטען ראשי. הלוויין מבוסס על טכנולוגיות שפיתחה התע"א ללוויין התקשורת שהיא בונה כעת לממשלת ישראל, לוויין הדרור.

לוויין דרור 1, צילום: תע"א לוויין דרור 1 | צילום: תע"א לוויין דרור 1, צילום: תע"א

מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית, שלומי סודרי, אמר לכלכליסט כי "לא כל הלקוחות זקוקים לקיבולת התקשורת של לוויין תקשורת קלאסי כמו עמוס-6. לוויין קטן יותר עם קיבולת פחותה יכול עדיין להיות מתקדם מאוד מבחינה טכנולוגית, ועדיין זול משמעותית, גם לבנייה וגם לשיגור. זאת נישה חדשה בשוק לווייני התקשורת, אנחנו לא לבד בה, אבל טרם שוגרו לוויינים כאלה".

התעשייה האווירית הציגה לראשונה במפרץ בתערוכת סייברטק באפריל, וצפויה להציג גם בסאלון האווירי של דובאי בחודש הבא. הסכמי אברהם עלו לראשונה לפני השטח את הקשרים הביטחוניים בין ישראל למדינות המפרץ, שרכשו מעבר מל"טים ומערכות מודיעין ואבטחה מחברות ישראליות.


תגיות