אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מס על משקאות? טמפו במגעים לרכישת יבואנית גבינות גבינת מסקרפונה של חברת סיימן | צילום: מורג ביטן

בלעדי

מס על משקאות? טמפו במגעים לרכישת יבואנית גבינות

על רקע הצפי להתייקרות משמעותית של המשקאות הממותקים, טמפו מנהלת מגעים לרכישת יבואנית הגבינות סיימן סחר, שלפני כשנתיים כבר הוצעה ב־100 מיליון שקל

25.10.2021, 06:00 | גולן חזני

חברת המשקאות טמפו בוחנת כניסה לתחומים חדשים, ככל הנראה על רקע ההתייקרות הצפויה במחירי המשקאות הממותקים בעקבות המס החדש. ל"כלכליסט" נודע כי טמפו מנהלת מגעים לרכישת חברת סיימן סחר, שמייבאת גבינות איכותיות, בעיקר מצרפת, ומשווקת אותן תחת המותג "הגבינות של נני".  

קראו עוד בכלכליסט:

סיימן סחר הוקמה על ידי נני סיימן, שעלתה מצרפת והקימה לפני 37 שנה את החברה. סיימן העמידה את החברה למכירה לפני כשנתיים ודרשה תמורתה כ־100 מיליון שקל, אולם ייתכן שהמחיר יהיה נמוך יותר וינוע סביב 80 מיליון שקל. העסקה צפויה להיות דו־שלבית: בשלב ראשון תרכוש טמפו שליטה ובהמשך את יתרת המניות. על פי ההסכם שנדון בין הצדדים, סיימן תישאר מספר שנים נוספות בחברה ותנהל אותה. מטמפו לא נמסרה תגובה, וסיימן הכחישה מגעים למכירה.

גבינת מסקרפונה שמייבאת סיימן סחר. קטגוריית פרימיום, צילום: מורג ביטן גבינת מסקרפונה שמייבאת סיימן סחר. קטגוריית פרימיום | צילום: מורג ביטן גבינת מסקרפונה שמייבאת סיימן סחר. קטגוריית פרימיום, צילום: מורג ביטן

מבחינת טמפו מדובר בהתפתחות משמעותית. חברת המשקאות הגדולה ביותר בארץ, החברה המרכזית, עוסקת בתחום החלב באמצעות חברת טרה, שהיא החברה השלישית בשוק החלב. טמפו מעוניינת גם כן להיכנס לענף זה, אבל לא באמצעות ייצור בשלב זה אלא דרך יבוא גבינות. עם זאת, עבור טמפו מדובר עדיין ברכישה מורכבת, שכן לחברה אין מערכת הפצה של מוצרים מצוננים. כיום מופצים המוצרים של נני באמצעות מערך ההפצה של נטו.

מכירות סיימן מוערכות ב־80 מיליון שקל בשנה, והרווח הנקי ב־3 מיליון שקל. סיימן שכרה לפני שנתיים את שירותי חברת הייעוץ הפיננסי וראיית חשבון דלויט, וזו פועלת גם ליצירת רה־ארגון בחברה ובניית תוכנית עבודה לשנים הבאות במטרה לשפר את הרווחיות. לא ברור אם דלויט עדיין נמצאת בתהליך, וייתכן שהמגעים נעשים בצורה עצמאית.

בענף מעריכים כי ההחלטה למכור את העסק התקבלה על רקע ההבנה של סיימן ובעלה ארנסט, שהקימו את החברה כשעלו לארץ מצרפת ב־1985, כי לבנותיהן אין עניין להמשיך לנהל את העסק המשפחתי. עוד נודע כי תנובה ניהלה מגעים בשלב מסוים לרכישת החברה אולם אלה לא הבשילו לכדי עסקה.

היתרון של נני, שמייבאת גבינות פרימיום, הוא בעיקר בתחום הגבינות הכשרות. החברה מייבאת גבינות מיוחדות כגון גבינות מותג בורסאן מנורמנדי, חטיפי גבינה בייבי בל מהרי היורה בצרפת, גאודה הולנדית, מנצ’גו ספרדית, גורגונזולה איטלקית וכדומה. עוד מייבאת החברה טירמיסו איטלקי, מעדני פרי של מותג סנדלפור הצרפתי, מיונז וחרדל דיז’ון מצרפת, עוגיות מהולנד ובריוש צרפתי. יבוא מוצרי החלב לישראל מהווה אתגר גדול, שכן הם משויכים לקטגוריית המזון הרגיש, המחייב קבלת אישורי יבוא מראש ובדיקות תכופות ויקרות למוצרים.

נני סיימן, מייסדת סיימן סחר, וז’ק בר, יו”ר ומנכ”ל טמפו. מטמפו לא נמסרה תגובה, וסיימן הכחישה מגעים למכירה
, צילום: סיון פרג נני סיימן, מייסדת סיימן סחר, וז’ק בר, יו”ר ומנכ”ל טמפו. מטמפו לא נמסרה תגובה, וסיימן הכחישה מגעים למכירה | צילום: סיון פרג' נני סיימן, מייסדת סיימן סחר, וז’ק בר, יו”ר ומנכ”ל טמפו. מטמפו לא נמסרה תגובה, וסיימן הכחישה מגעים למכירה
, צילום: סיון פרג

סיימן היא אחת הנשים היחידות העומדות בראש חברת מזון. בשנים האחרונות מתמודדות יבואניות המזון הרגיש, ובהן סיימן, עם הגברת הרגולצי, שמשמעותה דרישות סותרות מצד גורמים שונים בתחנות ההסגר של משרד הבריאות, שמובילות את יבואני המזון לשלם על בדיקות יקרות ועל אחסון הסחורה בנמל עד לשחרורה על ידי משרד הבריאות. אותם עיכובים מקצרים את חיי המדף של המוצרים הטריים, ומאלצים את היבואנים לשווקם במחיר נמוך מזה שקבעו להם.

טמפו, שבשליטת ז’ק בר (60%) ותאגיד היינקן הבינלאומי (40%), היא חברת ייצור, יבוא, שיווק והפצת משקאות בירה ומשקאות קלים, ושולטת ביקבי ברקן. לפני שנה רכשה החברה חברת משקאות מקפריסין ב־10 מיליון שקל.

את המחצית הראשונה של 2021 סגרה טמפו עם רווח נקי של 52.5 מיליון שקל, יותר מכפול מהמחצית המקבילה אשתקד. לחברה נבע תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 119 מיליון שקל, וההון העצמי עמד על 670 מיליון שקל.


תגיות