אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקית השבבים היפנית רנסאס רוכשת את סלנו מרעננה תמורת 315 מיליון דולר צוות עובדי מרכז הפיתוח של סלנו ברעננה | צילום: אסנת קרסננסקי

כלכליסט-טק

ענקית השבבים היפנית רנסאס רוכשת את סלנו מרעננה תמורת 315 מיליון דולר

לפי תנאי העסקה, 45 מיליון דולר מהסכום ישולמו רק בהתאם לעמידתה של סלנו במספר יעדים. החברה הישראלית, שהוקמה בשנת 2005 על ידי המנכ"ל גלעד רוזן, מספקת פתרונות לתקשורת אלחוטית ומעסיקה כ-170 עובדים, 100 מהם במטה שלה ברעננה

28.10.2021, 09:23 | מאיר אורבך

ענקית השבבים רנסאס (Renesas), ספקית יפנית מובילה של פתרונות מתקדמים של מוליכים למחצה, רוכשת את חברת סלנו (Celeno Communications) מרעננה, המספקת פתרונות Wi-Fi.

קראו עוד בכלכליסט:

במסגרת ההסכם, רנסאס תרכוש את סלנו במזומן, תמורת 315 מיליון דולר (כ-35.8 מיליארד ין), כאשר 45 מיליון דולר מתוכם ישולמו רק לפי עמידה במספר יעדים בהתאם לתנאים הסופיים של ההסכם. מנכ"ל ומייסד החברה, גלעד רוזן, אמר בשיחה עם עיתונאים שהיעדים שהוגדרו הם כאלו שהחברה יכולה לעמוד בהם בהצלחה.

בעלי המניות הגדולים בסלנו, שהוקמה בשנת 2005 וגייסה עד כה 140 מיליון דולר, הם קרן ההון הסיכון פיטנגו, שמחזיקה ב-14.4% ממניות החברה וככל הנראה תרוויח מהעסקה כ-50 מיליון דולר; גריילוק ישראל (83North), שמחזיקה ב-11% מהחברה; רוזן, שמחזיק ב-8%; רד דוט קפיטל, שמחזיקה ב-9.5%; וינטג' הישראלית שמחזיקה ב-6.1%; ו-OurCrowd שמחזיקה ב-5.65% ממניות החברה. בנק ההשקעות ברקליס שימש כיועץ של סלנו בעסקה.

גלעד רוזן, מייסד ומנכ"ל סלנו, צילום: אסנת קרסננסקי גלעד רוזן, מייסד ומנכ"ל סלנו | צילום: אסנת קרסננסקי גלעד רוזן, מייסד ומנכ"ל סלנו, צילום: אסנת קרסננסקי

סלנו מציעה מגוון רחב של פתרונות לתקשורת אלחוטית, ובהם מערכות על שבב לתקשורת Wi-Fi ופתרונות תוכנה עבור שווקים כגון: רשתות ביתיות עתירות ביצועים, בניינים חכמים, השוק הארגוני, התעשייתי ועוד. המערכת על שבב של סלנו היא הקומפקטית ביותר הקיימת בשוק לרשתות Wi-Fi 6 ו-6E, ומספקת קצב תעבורה יוצא דופן ואבטחה משופרת עם שיהוי נמוך וצריכת הספק נמוכה. לחברה מעל ל-100 לקוחות ברחבי העולם, ובסה"כ היא מכרה עד היום יותר מ-80 מיליון שבבים ללקוחותיה.

סלנו מעסיקה כ-170 עובדים, 100 מהם במטה שלה ברעננה ו-70 נוספים באירופה, הודו, סין, וטייוואן. החברה מגייסת בימים אלה עובדים נוספים למרכז הפיתוח, לצורך השתלבות בפרוייקטי פיתוח חדשים.

לפי הדיווח של רנסאס בנושא, מכרה סלנו בשנת 2020 ב-37 מיליון דולר - עלייה משמעותית לעומת שנת 2019, אז מכרה ב-22.7 מיליון דולר, אבל ירידה לעומת 2018 - אז מכרה ב-44 מיליון דולר. החברה אינה רווחית, ורשמה הפסד נקי של 9 מיליון דולר ב-2020, של 13.3 מיליון דולר ב-2019 ושל 10.3 מיליון דולר ב-2018.

"העסקה עליה הכרזנו היום מדגישה את המחויבות המתמשכת שלנו לשפר ביצועים ויעילות במערכות אלקטרוניות", אמר היידטושי היבאטה, נשיא ומנכ"ל רנסאס. "בהמשך לרכישת חברת דיאלוג, שהרחיבה את סל פתרונות הקישוריות שלנו, ההצטרפות של סלנו מספקת לנו יכולות נוספות בתחום קישוריות ה-Wi-Fi באמצעותם נוכל לספק פתרונות לקישוריות מקצה לקצה, הן לנתבים והן למכשירי קצה מחוברים. רנסאס נמצאת עתה בעמדה חזקה לנצל את ההזדמנויות הרבות הנובעות מהצמיחה המהירה של תחום הקישוריות, והביקוש שיוצר העולם המקושר".

צוות עובדי מרכז הפיתוח של סלנו ברעננה , צילום: אסנת קרסננסקי צוות עובדי מרכז הפיתוח של סלנו ברעננה | צילום: אסנת קרסננסקי צוות עובדי מרכז הפיתוח של סלנו ברעננה , צילום: אסנת קרסננסקי

"הרכישה היא מהלך משמעותי, הן ללקוחות שלנו והן לעובדים שלנו. העומק והעוצמה שלנו, המשולבים עם סל הפתרונות המשובצים המובילים של רנסאס, יאפשרו לנו לבנות ביחד תחומי צמיחה חדשים שנוכל לכוון אליהם את מאמצינו", אמר גלעד רוזן, נשיא ומנכ"ל סלנו. "רנסאס תספק לנו יכולות גם בתחומי השיווק והמכירות, שיביאו את מוצרינו למגוון רחב יותר של לקוחות".

לדברי רוזן, "הצלחנו להביא לישראל ענק שלא היה כאן. נצמח, נגייס ונגדל הרבה עובדים בישראל ובשלוחות שלנו בהודו ואוקראינה. אנחנו נתרחב לתחום האוטומוטיב בעזרת רנסאס, בזכות היכולת שלהם בתחום. ניקח את הטכנולוגיה הקיימת שלנו לתחום הרכבים. נישאר מרכז רווח והפסד שאחראי על התחום של קישוריות אלחוטית, אבל נהיה חלק מלא מרנסאס. בזמן הקרוב נישאר כאן ברעננה ונייצר מומנטום של צמיחה".

רוזן סיפר כי "היו לחברה מספר הצעות רכישה והיתה הרבה שביעות רצון של המשקיעים מהעסקה. היתה התלבטות אם להמשיך או להימכר, והחלטנו שזה בסופו של דבר הצעד הנכון. ההחזר למשקיעים טוב והם אהבו אותו. אנחנו פועלים בתחום של שבבים ותקשורת, כזה שמוגדר על ידי פרמטרים כלכליים. החברה אינה שחקנית של ענן ו-AI, ובתחום שלנו זו עסקה טובה מאוד. משבר השבבים גם עזר לנו, כי הצלחנו לייצר פתרונות שחברות גדולות בחרו שלא להיכנס אליהם בין היתר בגלל המשבר. בתוך רנסאס יהיה לנו הרבה יותר קל להתמודד איתו", סיכם.

תגיות