אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודו: "לא נכריז על מדיניות של אפס פליטות" מפעל בהודו | גטי

הודו: "לא נכריז על מדיניות של אפס פליטות"

רגע לפני פסגת האקלים בגלזגו, אמר שר הסביבה של הודו כי "אפס פליטות אינו הפתרון למשבר האקלים"; ראש הממשלה מודי: "לא רוצים לעכב את הצמיחה באזורים מסוימים"

29.10.2021, 09:23 | חדשות חוץ

הודו דחתה את הקריאות להכריז על יעד של אפס פליטות גזי חממה, לקראת פסגת האקלים העולמית של האו"ם שתיערך בתחילת השבוע הבא בגלזגו, סקוטלנד, בהשתתפות מנהיגי העולם, בהם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי. 


קראו עוד בכלכליסט:


למרות הלחץ הבינלאומי הגובר, שר הסביבה של הודו, אר פי גופטה, הודיעה שאפס פליטות אינו הפתרון למשבר האקלים, כך דיווחה רויטרס השבוע. "יותר חשובה כמות הפחמן שפולטים לאטמוספירה לפני שמגיעים לאפס פליטות", אמר גופטה על פי הדיווח. 

המושג "אפס פליטות" משמעו הגעה לקיזוז מוחלט בין גזי החממה המיוצרים לגזי החממה שנלכדים מהאטמוספירה באמצעים טבעיים או באמצעות טכנולוגיות לכידת פחמן, שעדיין נמצאות בחיתוליהן. אחרי סין וארה"ב, הודו היא האחראית השלישית בהיקפה של פליטות גזי חממה, והיא עדיין מסתמכת בעיקר על דלקי מאובנים כמו פחם ונפט. 


זיהום בהודו, גטי זיהום בהודו | גטי זיהום בהודו, גטי


הביקוש לאנרגיה בהודו צפוי לעלות בחדות בעשור הקרוב, במקביל לצמיחה הכלכלית הצפויה. הפאנל הבין-ממשלתי של האו"ם בנושא שינוי האקלים (IPCC) הכריז כי כדי להימנע מהשלכות הרסניות של שינוי האקלים, ההתחממות הגלובלית חייבת להישאר ברמה של פחות ממעלה וחצי לעומת הרמה לפני המהפכה התעשייתית, ושפליטות הפחמן צריכות להגיע לאפס סביב שנת 2050. 

לפי ה-IPCC, כדי להגיע ליעדים על העולם להפחית את הפליטות באופן מהיר ורחב היקף בשני העשורים הקרובים. יותר מ-130 מדינות, כולל סין, קבעו – או שוקלות לקבוע לעצמן – יעד של אפס פליטות נטו בעשורים הקרובים. 

לפני יציאתו לגלזגו אמר מודי כי "אדגיש את הצורך לטפל בנושאי שינוי האקלים, כולל חלוקה שווה של אזורי שימוש בפחמן, תמיכה באמצעי מיזעור נזקים, יצירת אמצעי עמידות והסתגלות, מימון, שיתוף בטכנולוגיות, ויצירת אורח חיים בר קיימא, אך כזה שלא יעכב את הצמיחה באזורים מסוימים".

תגיות