אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 האו"ם: 423 מיליארד דולר בשנה מבוזבזים על סבסוד דלק פחמני זיהום אוויר | גטי

משבר האקלים

האו"ם: 423 מיליארד דולר בשנה מבוזבזים על סבסוד דלק פחמני

אכים שטיינר, ראש תוכנית הפיתוח של הארגון, אמר את הדברים בהשקת קמפיין חדש שנקרא "אל תבחרו בהכחדה". לדבריו, הוא מודאג מכך שלאנושות יש את כל הכלים להתמודד עם שינויי האקלים - אך היא לא מקבלת החלטות שיגרמו לכך לקרות

29.10.2021, 20:40 | חדשות חוץ

ראש תוכנית הפיתוח של האו"ם אמר ל-CNBC ש-423 מיליארד דולר מכספי משלם המסים מבוזבזים על סבסוד דלק פחמני מדי שנה, מה שמונע מעבר לאנרגיה נקייה יותר. 


קראו עוד בכלכליסט:


מנהל ה-UNDP אכים שטיינר אמר את הדברים לרגל השקת הקמפיין החדש של הארגון, "אל תבחרו בהכחדה". הוא אמר שהוא מאוד מודאג מכך שהאנושות נמצאת ב"רגע היסטורי" שבו יש בידיה את כל הכלים להתמודד עם שינוי האקלים, אך היא לא מקבלת החלטות שיגרמו לכך לקרות. 

בקמפיין החדש של ה-UNDP נגד סבסוד דלקי מאובנים מככבת דמות דינוזאור, שאותו מדבבים בשפות שונות כוכבים כמו ג'ק בלאק, אייזה גונזלס, ניקולאי קוסטר-וולדאו ואחרים. הדינוזאור פונה לארגון האומות המאוחדות בניו יורק, ומפציר בעולם לא לקבל החלטות שיובילו בעקבות הדינוזאורים להכחדה. 


"אל תבחרו בהכחדה" - הקמפיין החדש של האו"ם, בלומברג "אל תבחרו בהכחדה" - הקמפיין החדש של האו"ם | בלומברג "אל תבחרו בהכחדה" - הקמפיין החדש של האו"ם, בלומברג


"יש אלמנט של הומור והרפתקה בקמפיין, אך הוא נושא מסר קריטי לקהל רחב", אמר שטיינר. "הוא אמור לעניין צעירים, מבוגרים, אנשים שחושבים שאין להם שום נגיעה לנושא, ועדיין הם חלק מכלכלת דלקי המאובנים שלוקחת אותנו לאבדון במונחי שינוי האקלים," הוא הוסיף. 

שטיינר אמר שהוצאת 423 מיליארד דולר בשנה על סבסוד דלקי מאובנים אינו מהווה שימוש אפקטיבי בכספי משלם המסים, אף שבמקרים מסוימים הוא אכן מקל על משפחות חסרות אמצעים. "אך כשמסתכלים על הסטטיסטיקה, המציאות היא שהסבסוד הזה מיטיב בסופו של דבר עם העשירים, כי הם משתמשים בהרבה יותר אנרגיה. אז אם אתם רוצים לעזור לאנשים עניים, ולתת להם גישה לאנרגיה, לדלק, יש דרכים הרבה יותר יעילות לעשות זאת, ולא צריך לעוות את כל הכלכלה מבחינת האופן שבו אנו מוזילים כיום באופן מלאכותי דלקים פחמניים," הוא אמר. 

דוח של האו"ם מצא שממשלות רבות נמצאות בדרכן להפיק יותר מפי שניים דלקים פחמניים ב-2030 מאשר הרף שיש להישאר תחתיו כדי למנוע התחממות גלובלית של יותר ממעלה וחצי לעומת הרמות הפרה-תעשייתיות.

תגיות