אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טיפלתי יצאה לגיוס לפי שווי ענק של 8-10 מיליארד דולר מייסדי טיפלתי: מימין היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית |

בלעדי

טיפלתי יצאה לגיוס לפי שווי ענק של 8-10 מיליארד דולר

חברת הפינטק הישראלית, שמפתחת פתרונות להעברת תשלומים, תנסה לגייס סכום של 200-400 מיליון דולר, וההערכות הן שתנפיק ב־2022. אם סבב הגיוס יושלם כמתוכנן, טיפלתי תכפיל את שווייה פי 5-4 בתוך שנה ותזנק לצמרת החברות הפרטיות במונחי שווי

01.11.2021, 06:00 | גולן חזני

בדרך להנפקה מכפילים את השווי פי 4 לפחות. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הפינטק הישראלית טיפלתי (Tipalti), שמפתחת פתרונות אוטומציה להעברת תשלומים, יצאה בשבועות האחרונים לגיוס ענק (סבב F) של 200–400 מיליון דולר, וככל הנראה הוא צפוי להיות הגיוס האחרון לפני שהחברה תצא להנפקה. המגעים לגיוס מתקיימים לפי שווי אדיר של 8–10 מיליארד דולר לטיפלתי.

קראו עוד בכלכליסט:

לפני שנה, באוקטובר 2020, השלימה טיפלתי את סבב E, שבמסגרתו גייסה 150 מיליון דולר לפי שווי חברה של 2 מיליארד דולר. מרבית הסכום, 90 מיליון דולר, הושקעו בידי משקיע יחיד - הנרי אלנבוגן, העומד בראש קרן דוראבל (Durable Capital Partners). אם הגיוס הנוכחי יושלם לפי השווי המדובר, הרי שהחברה מהרצליה תכפיל את שווייה פי 4–5 בתוך שנה בלבד. מטיפלתי נמסר כי החברה אינה מגיבה לשמועות.

מייסדי טיפלתי (מימין): היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית,  מייסדי טיפלתי (מימין): היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית מייסדי טיפלתי (מימין): היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית,

רוח גבית ממשבר הקורונה

אם הגיוס אכן ייעשה לפי שווי חברה של 8–10 מיליארד דולר, הרי שטיפלתי תזנק לצמרת החברות הפרטיות, במונחי שווי, ואף עשויה להיהפך לדקה־קורן (חברה פרטית בעלת שווי של 10 מיליארד דולר). בצמרת הטבלה הזו נמצאות חברת הפינטק ראפיד (Rapyd), שמציעה לעסקים הקמת שירותי תשלומים, וגייסה באוגוסט האחרון 300 מיליון דולר לפי שווי של 10 מיליארד דולר; חברת הסייבר סניק (Snyk), שגייסה בספטמבר האחרון סכום דומה לזה של ראפיד לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר; חברת הפינטק פאגאיה (Pagaya), שמפתחת פלטפורמה לניהול השקעות אלטרנטיביות וניהול סיכונים, שגייסה ביוני 2020 סכום של 102 מיליון דולר לפי שווי של 8 מיליארד דולר; וחברת הפינטק אי־טורו (e-Toro), שמפעילה פלטפורמת מסחר וגייסה 50 מיליון דולר בדצמבר 2020 לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. מאז, הספיקה פאגאיה להתמזג עם ספאק לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר, וגם אי־טורו אמורה להשלים מיזוג עם ספאק לפי שווי של 10.4 מיליארד דולר. 

טיפלתי הוקמה ב־2010 בידי המנכ"ל חן עמית והמשקיע אורן זאב - יו"ר ומייסד קרן זאב ונצ'רס, שהשקיע, בין היתר, בחברת הביטוח נקסט אינשורנס, בענקית המסחר המקוון אמזון, ברשת החברתית טוויטר, באתר החדשות ביזנס אינסיידר ובחברת האוז (Houzz), שפיתחה פלטפורמה לניהול עסקים המתמחים בעיצוב פנים.

טיפלתי פיתחה מערכת לאוטומציה של תשלומים וניהול ספקים עבור חברות בינוניות וגדולות, שמטפלת למעשה בניהול הכסף היוצא של החברות, וזאת בשונה מחברות שמציעות שירותי סליקה. כמו כן, מציעה טיפלתי שירותי ניהול תזרים לעסקים קטנים. עד היום גייסה טיפלתי 280 מיליון דולר בהון ו־23 מיליון דולר בחוב. המשקיעים הגדולים בחברה הם: אורן זאב שהוא גם אחד המייסדים, ו Group 11 של דובי פרנסס, בעלת המניות השנייה בגודלה בחברה.

טיפלתי נמנית עם החברות שקיבלו רוח גבית במהלך משבר הקורונה. בעקבות הסגרים וההגבלות שהוטלו בעולם כולו, נאלצו חברות רבות למצוא במהרה חלופות דיגטליות לניהול היחסים שלהן עם הספקים, וכן חלופות דיגיטליות ואוטומטיות מלאות לניהול מערכת התשלומים שלהן. המשבר העמיד את סמנכ"לי הכספים בפני מצב שבו הם אינם יכולים עוד לחתום פיזית על צ'קים - דבר שיצר צורך מיידי בניהול מרחוק של ההוצאות. המצב שנוצר הוביל חברות רבות להצטרף לרשימת הלקוחות של טיפלתי, ועל הדרך לחסוך באמצעות כך בכוח אדם. לפי הנתונים של טיפלתי, המערכת שלה מפחיתה ב־80% את עומס העבודה על מחלקות התשלומים בארגונים, וזאת משום שהיא מחליפה תהליכים ידניים איטיים, וזאת במקביל לשיפור הליכי בקרה על רגולציה - וכן זיהוי הונאות. 

"יש לנו לא מעט לקוחות שקיבלו רוחב גבית מהקורונה, כמו חברות סטרימינג וגיימינג, ולכן ההכנסות עלו", אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה עמית, לפני כשנה, לאחר שטיפלתי השלימה גיוס של 150 מיליון דולר. הוא הוסיף כי "במקביל, גם הביקוש מלקוחות חדשים עלה. כל מי שהיה רגיל לעבוד עם חשבוניות נייר, גילה שהוא צריך פתרון חדש - והביקוש גדל". 

לפי הנתונים שפרסמה טיפלתי, בסוף המחצית הראשונה של השנה היו לה יותר מ־1,500 לקוחות, וההכנסות שלה צמחו ב־83%. החברה לא פרסמה את היקף ההכנסות עצמן, אולם לפי הערכות, היקף ההכנסות השנתי של החברה עומד על 100–150 מיליון דולר. ההכנסות הן נגזרת של היקף התשלומים שעוברים ומטופלים באמצעות המערכות והפתרונות של טיפלתי. במחצית הראשונה של 2021 טיפלתי טיפלה בתשלומים בהיקף של 23 מיליארד דולר - עלייה של 27.7% בהשוואה למחצית השנייה של 2020, אז טופלו תשלומים בהיקף של 18 מיליארד דולר, וזינוק של 115% בהשוואה למחצית המקבילה ב־2020, אז טיפלה החברה בתשלומים בהיקף של 10.7 מיליארד דולר. 

עם זאת, טיפלתי אינה צומחת רק באופן אורגני, אלא גם באמצעות רכישות. בחודש אפריל האחרון רכשה החברה את הסטארט־אפ אפרוב (Approve) בתמורה לכ־40 מיליון דולר. אפרוב הוקם לפני שנתיים, מעסיק 19 עובדים, ומאז הקמתו גייס 5 מיליון דולר בלבד, בעיקר מקרן אלף. הסטארט־אפ הישראלי עוסק בתחום של ניהול הליכי רכש.

המתחרה Bill.com שווה פי 3

המתחרה הבולטת של טיפלתי היא חברת ביל (Bill.com) האמריקאית, שנסחרת בבורסת נאסד"ק לפי שווי של 30 מיליארד דולר. ביל הציגה הכנסות של 232 מיליון דולר בשנה הפיסקלית שהסתיימה ביוני - עלייה של 70% לעומת הכנסות של 136.4 מיליון דולר בשנה הפיסקלית שהסתיימה ביוני 2020. בשלושת החודשים שהסתיימו ביוני, עמדו הכנסות החברה על 77 מיליון דולר, כמעט פי 2 בהשוואה להכנסות של 38.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה. 

בשנה שהסתיימה ביוני טיפלו המערכות של ביל בתשלומים בהיקף של 140 מיליארד דולר. לפי הנתונים שטיפלתי פרסמה למחצית הראשונה של השנה הנוכחית, היקף התשלומים שבהם טיפלה משקף קצב שנתי של 46 מיליארד דולר - שליש מהיקף התשלומים שבהם טיפלה ביל, מה שיכול להסביר את השווי שאליו שואפת טיפלתי בגיוס שלה - עד 10 מיליארד דולר, שליש מזה של ביל. 

ההערכות בשוק מדברות על כך שטיפלתי תצא להנפקה ב־2022, וזאת למרות העובדה שעמית וזאב נחשבים לסוליסטים, שאינם ממהרים להפוך את החברה לציבורית. התחום שבו פועלת החברה מתאפיין בשיעורי נטישה אפסיים, דבר שמוביל לצמיחה לא שגרתית, ומכאן גם לתמחור נדיב במיוחד. לשם המחשה, המתחרה ביל, הפסידה 99 מיליון דולר בשנה שהסתיימה ביוני האחרון, יותר מפי 3 מההפסד שרשמה בתקופה המקבילה אשתקד, וזאת בשל ההשקעות הגבוהות בצמיחה ובמחקר ופיתוח. 

הצמיחה הגבוהה של טיפלתי באה לידי ביטוי גם בנדל"ן. כפי שנחשף ב"כלכליסט", החברה שכרה בניין שלם בתל אביב מחברת אקרו נדל"ן ב־50 מיליון שקל. מדובר בבניין ששטחו 7,000 מ"ר בקומפלקס שבונה אקרו בנאות אפקה. טיפלתי תעבור לבניין ממשרדיה בקיבוץ גליל ים, הסמוך להרצליה, וזאת במטרה להתרחב באופן משמעותי מבחינת כוח אדם. כיום מעסיקה החברה 480 עובדים, מתוכם 160 במרכז הפיתוח שבגליל ים.


תגיות