אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיוסי הון: חברת Lumigo גייסה 29 מיליון דולר בסבב A עובדי חברת Lumigo | קרדיט לומיגו

כלכליסט-טק

גיוסי הון: חברת Lumigo גייסה 29 מיליון דולר בסבב A

הפתרון של Lumigo מאפשר לנטר, לזהות ולתקן אפליקציות ענן; חברת Velocity, שפיתחה פתרון שמשכפל את סביבת העבודה המשותפת ויוצר לכל עובד סביבת עבודה אישית, גייסה 17 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט

02.11.2021, 15:00 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ הישראלית Lumigo גייסה 29 מיליון דולר בסבב גיוס A ובכך מגיע סך ההשקעות בחברה ל-37 מיליון דולר. 

סבב הגיוס הובל על ידי קרן RedLine Capital בהשתתפות Wing Venture Capital, Vertex Ventures US והמשקיעים הקיימים Grove Ventures, Pitango First ו-Meron Capital.  

סביבת הענן המודרנית משחררת מפתחים מהצורך לתחזק ידנית את חלקי האפליקציה השונים, באמצעות אוטומציה של ספק הענן. הפתרון של Lumigo מאפשר לנטר, לזהות ולתקן אפליקציות ענן. תחום ניטור הענן המודרני בו פועלת Lumigo "רותח" ונמצא בתאוצה מהירה,  לא פחות מ-3 חברות בתחום נמכרו בעת האחרונה כולל Lightstep שנרכשה על ידי ServiceNow במאי 2021,   אפסגון הישראלית שנרכשה על ידי Cisco באוגוסט 2021 תמורת חצי מיליארד דולר ו-Instana שנרכשה על ידי IBM בנובמבר 2020 בסכום דומה.

עובדי Lumigo, קרדיט לומיגו עובדי Lumigo | קרדיט לומיגו עובדי Lumigo, קרדיט לומיגו

Lumigo הוקמה בשנת 2018 על ידי ארז ברקנר (מנכ"ל) ואביעד מור (סמנכ"ל טכנולוגיות) במטרה לאפשר למפתחים לייעל את פיתוח התוכנה ולשפר את השקיפות בהרצת אפליקציות ושירותים מבוזרים בענן. החברה מונה כ-30 עובדים ומשרדיה ממוקמים בתל אביב. על פי החברה, בסיס הלקוחות שלה גדל באופן ניכר במהלך השנה האחרונה, ובין החברות שאימצו את הפתרון של Lumigo נמצאות Sonos, Vimeo, A Cloud Guru, ו Medtronic.

החברה תשמש בהון שגויס להכפלת צוות הפיתוח בישראל, הקמת מחלקות השיווק והמכירות ולהרחיב את יכולות המוצר גם עבור סביבות קוברנטיס וקונטיינרים. 

ארז ברקנר ארז ברקנר ארז ברקנר

ארז ברקנר, מנכ"ל Lumigo: "אפליקציות הענן הפכו למתוחכמות ומסובכות מתמיד, מה שהופך את הניטור האפקטיבי, השקיפות והיכולת לתקן תקלות על ידי מפתחי תוכנה לקריטיים במיוחד. ההשקעה החדשה תאפשר ל Lumigo להמשיך ולגדול כפלטפורמה ולסייע לעשרות אלפי מפתחי תוכנה להבין כיצד האפליקציות המפותחות מתנהלות בפועל". 

חברת Velocity גייסה 17 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט

חברת הסטארט-אפ הישראלי Velocity  גייסה 17 מיליון דולר גויסו בסבב A שהושלם כעת. 

קרן Insight Partners הובילה את הגיוס, בו השתתפו גם הקרנות Hetz ו-Greycroft, לצד שורת משקיעי אנג'ל ויועצים שלקחו גם הם חלק בסבב הגיוס - כמו דני גרנדר, מייסד Snyk; נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב, מייסדי Armis; פראשנט צ'אנדרסקר, מנכ"ל Stackoverflow; דן פוג׳ר, בכיר לשעבר ב-,DataDog; אבהינב אסאנה, מנכ״ל Postman ועוד. בסיד שנערך בדצמבר האחרון גייסה החברה 5 מיליון דולר.

טל קין קובי מאירסון, חברת Velocity, צילום: שגב אורלב טל קין קובי מאירסון, חברת Velocity | צילום: שגב אורלב טל קין קובי מאירסון, חברת Velocity, צילום: שגב אורלב

אחת הבעיות הכי גדולות של צוותי פיתוח בכל חברה היא סביבת העבודה המשותפת של המפתחים - כל מפתח עובד על רכיב אחר וצריך להמתין שאחרים יסיימו, מפתחים דורסים אחד לשני את העבודה ואין סנכרון בין כולם. כתוצאה מכך יש טעויות ועיכובים משמעותיים, שמגיעים עד לכדי פגיעה בלקוחות. 

Velocity פיתחו פתרון שמשכפל את סביבת העבודה המשותפת של החברה ויוצר לכל עובד סביבת עבודה אישית משלו, בה הוא יכול לעבוד על המשימות שלו באין מפריע. מפתחים יכולים לבחור את הרכיב שהם רוצים לבדוק או לשנות באופן נקודתי, להחליט מתי הם מטמיעים את השינויים שלהם במוצר, וכך להימנע מטעויות ומפגיעה בסביבת העבודה הכללית. סביבות העבודה האישיות של כל מפתח מסתנכרנות עם אלו של העובדים האחרים, וכל שינוי במוצר זמין מיידית אצל כולם, מה שחוסך זמן למפתחים, מייעל את תהליכי העבודה ובעיקר מקל על שיתוף הפעולה של צוותים בעת עבודה מרחוק.

Velocity הוקמה בסוף 2020 ע"י טל קין (המנכ"ל) וקובי מאירסון (סמנכ"ל הטכנולוגיות), שהכירו  ביחידת 8200.  הפתרון של החברה הושק לאחרונה כגרסת בטא וכבר משמש מגוון חברות וארגונים, לרבות הסטארט-אפים Granulate ו-StreamElements. מטה החברה ממוקם בתל אביב ובו מרוכזת פעילות המחקר והפיתוח.

גיוס ההון הנוכחי יאפשר ל-Velocity להמשיך ולהאיץ את הפיתוח של מוצריה, וכן להרחיב את צוות העובדים – החברה, שמעסיקה כיום 13 עובדים, מתכננת לגייס עשרות עובדים בארץ ובארה״ב במהלך השנה הקרובה.



טל קין, מנכ"ל Velocity: "יותר מ-20% מזמנם של מפתחים מתבזבז על בנייה ותחזוק של סביבות פיתוח המדמות את ה-production של הארגון – זמן שהיה יכול להיות מושקע בפיתוח של פיצ'רים חדשים. לכך גם מתווספות עלויות תחזוקה גבוהות ועיכובים בהטמעה של פיצ'רים חדשים. צוותי ה-DevOps של חברות רבות משקיעים חודשים בניסיון לבנות פתרונות פנימיים שיקלו על המפתחים ויחסכו התעסקות מיותרת. המטרה של Velocity היא לספק לחברות סביבת פיתוח זהה ככל שניתן ל-production שלהם בלחיצת כפתור, כדי שמפתחים יצטרכו להשקיע בכך מינימום מאמץ ויוכלו לנהל את תהליך העבודה שלהם בקלות". 


תגיות