אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

TECH TLV

עידו סוסן: "אני לא רוצה לצאת לפנסיה בגיל 28"

מייסד משותף ומנכ"ל Drivenets מספר על הדרייב שהניע אותו לייסד סטארט-אפ חדש אחרי אקזיט בגיל 26 ונותן עצה ליזמים צעירים שמכוונים רק למדינות מערביות: "יש הזדמנויות מצוינות ליזמים במזרח בזכות הסכמי אברהם"

02.11.2021, 11:43 | רפאל קאהאן



עידו סוסן, מייסד משותף ומנכ''ל משותף של חברת דרייבנטס (Drivenets), שוחח הבוקר (ג') עם כתב כלכליסט מאיר אורבך בכנס TECH TLV של כלכליסט. סוסן הוא יזם ותיק: ב-2013 מכר את החברה שהקים, אינטוסל, ב-475 מיליון דולר - זאת לאחר שגייסה 6 מיליון דולר בלבד. הוא הקים אותה כשהיה בן 24 ומכר אותה בגיל 26. לסוסן גם אין תואר, אלא רק תעודת בגרות. לפני חמש שנים החליט סוסן להקים סטארט-אפ חדש, Drivenets, המפתח טכנולוגיה שמאפשרת לספקיות תשתיות תקשורת כגון בזק או AT&T לפשט את ניהול הרשת שלהן. 


קראו עוד בכלכליסט:


למה החלטת להתחיל מחדש בהקמת עסק - דרייבנטס?

"הסיבה המרכזית היא שמדובר באתגר אישי. המיזם קיים חמש שנים, זה לבוא ולקחת רעיון ולשנות תעשייה מאוד גדולה. במקרה שלנו מדובר בתעשיית האינטרנט. פיתחנו טכנולוגיה שמאפשרת לשנות את התשתית עבור חברות גדולות ושחוסכת להם הרבה מאוד כסף". 

מאיפה הדרייב? מדובר במסע מתיש

"אתגר אישי, אתה רוצה להוכיח שאתה מסוגל לעשות את זה עוד פעם. להראות שמישראל אפשר לפתח טכנולוגיה שהיא מהפכנית. ואני לא רוצה לצאת לפנסיה בגיל 28". 

בפעם הראשונה גיוס כסף היה קשה. עכשיו זה הפוך, הכסף זמין אבל קשה לגייס עובדים. איך אתה רואה את זה?

"גם בעבר היה קשה לגייס עובדים. ההייטק הישראלי הוא הקטר של המדינה וכל עובד שמגיע לתחום מסייע. עבור צעירים מדובר בהזדמנות טובה. בכל מיזם שלי הכל מתחיל ונגמר באנשים. סטארט-אפ לא נחשב טוב אם אין לו אנשים טובים. אני חושב שכל צעיר היום, חילוני, ערבי או חרדי, צריך לחשוב על להיכנס לתחום הזה ולסייע לקטר".

עידו סוסן, ועידת TECH TLV, צילום: דורון לצטר עידו סוסן, ועידת TECH TLV | צילום: דורון לצטר עידו סוסן, ועידת TECH TLV, צילום: דורון לצטר



מדברים על כל מיני דרכים להגדיל את מצבת העובדים, כמו יבוא עובדים מחו"ל, מה דעתך? 

"אם יתנו לי 150 עובדים אקח. אנחנו מקימים כמה מרכזי פיתוח בארץ במרכז וגם בצפון. הסיבה העיקרית לטעמי שעובד מגיע אליך זה בזכות המנהל; הסיבה השנייה היא האתגר האישי, והשלישית היא המשכורת. יש לנו את האמצעים היום לתת הרבה לעובדים". 

אתה לא מפחד מההערכות השווי הגבוהות שיש כיום בשוק? זה לא נראה קצת טירוף מערכות?

"אנחנו נמצאים קצת בשוק מטורף. אמרו את זה בעבר, אבל כיום הכל יותר קיצוני. מיליארד דולר היום זה כבר לא מספר ייחודי, יש יותר ויותר חברות כאלה. כדי להקים חברות טובות וגדולות אתה צריך מימון. האם מדובר בבועה שתתפוצץ? אני לא יודע, אני רק יזם סטארט-אפ".

אתה חושב על הנפקה?

"המומנטום מאוד טוב, היינו צריכים לגייס עובדים ולקוחות חדשים. יש לנו לקוחות שמשלמים עשרות מיליוני דולרים בשנה. היו גם גישושים לגבי מכירה לחברות גדולות. אבל זה פחות רלוונטי בשלב הזה. הרעיון הוא להקים חברה גדולה. IPO זה רק אמצעי לגייס כסף. בנוסף, כשאתה עושה סיבוב גיוס בהיקפים של מיליארדים אתה כבר מראה שאתה לא למכירה. מתישהו אולי תגיע ההנפקה". 

אתה יזם ותיק, מה העצה הטובה לתת ליזם בתחילת הדרך?

"העצה הכי טובה שלי: חינכו אותנו להסתכל מערבה כיזם, לארה"ב איפה שנמצא הכסף הגדול. אבל בהסכמי אברהם נפתח לנו השוק גם מזרחה ויש שם צימאון לטכנולוגיה וחדשנות והיא מקדמת יותר שלום מכל פוליטיקאי. אני מציע לא להסתכל רק על השוק האמריקאי, אלא גם מזרחה, שם יש לא פחות הזדמנויות".

תגיות