אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עליות המחירים עושות טוב לנייר חדרה: הרווח התפעולי זינק פי 3 מפעל נייר חדרה | צילום: יח"צ

עליות המחירים עושות טוב לנייר חדרה: הרווח התפעולי זינק פי 3

החברה שבשליטת קרן פימי מאיצה מחדש את חלוקת הדיבידנדים – תחלק לבעלי המניות 20 מיליון שקל, יותר מהרווח הנקי שהציגה ברבעון השלישי; המנכ"ל קוניא מעריך כי המגמה החיובית תימשך, על סמך נתוני הפתיחה של הרבעון הרביעי

03.11.2021, 09:16 | חזי שטרנליכט


האסטרטגיה של נייר חדרה להתמקד בייצור קרטון ממשיכה להשתלם: תוצאות הרבעון השלישי  מעידות על שיפור חד בביצועי החברה שבשליטת קרן פימי (45.5%) ונראה כי לאחר שבשנה שקדמה לקורונה ספגה החברה מהלומה, בעקבות צניחה במחירי הנייר - המשבר העולמי בשרשרת האספקה והנחשול האינפלציוני עוזרים לה לשוב לביצועים חזקים. 


קראו עוד בכלכליסט:


הכנסות  נייר חדרה עלו ברבעון ב-11.4% ל-390 מיליון שקל - הצמיחה נרשמה בכל התחומים שבהם פעילה החברה, דרך פעילות המחזור של אמניר, ייצור גלילי נייר קרטון ומגזר אריזות הקרטון (כרמל). 

הזינוק המשמעותי היה בשולי הרווח הגולמי שעלה ל-20% מההכנסות מול 15% בלבד ברבעון המקביל. כתוצאה מכך הרווח התפעולי קפץ פי 3.4 ל-34 מיליון שקל, ובשורה התחתונה נרשמה קפיצה חדה הרבה יותר ברווח נקי של 19 מיליון שקל מול מיליון שקל בלבד בתקופה המקבילה אשתקד. 


גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה, צילום: אלעד גרשגורן גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה | צילום: אלעד גרשגורן גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה, צילום: אלעד גרשגורן


המנכ"ל גדי קוניא ציין בין היתר שתהליך ההסבה של אחת המכונות במפעל (מכונה 4) שמייצרת נייר לבן, לייצור גלילי נייר ממוחזר לקרטון, התחיל כבר ברבעון השלישי. ברבעון שחלף כ-5% מגלילי נייר הקרטון שייצרה נייר חדרה הגיעו ממכונה 4. 

קוניא אמר עוד כי "התוצאות הכספיות החזקות ממשיכות לשקף את הגידול בתפוקות הייצור ובמכירות החברה, את המשך ההתייעלות התפעולית ואת הביקוש הצומח למוצרי אריזה מקרטון, בארץ ובעולם. הביקוש הגואה מאפיין גם את פתיחת הרבעון הרביעי". 

הצפי האופטימי להמשך המגמה ברבעון האחרון של השנה, הוביל את החברה לחלק את כל הרווח הנקי, ולמעשה מעט יותר ממנו – 20 מיליון שקל, כדיבידנד לבעלי המניות. 

מניית נייר חדרה עלתה השנה ב-54.6%, לשווי שוק של 1.6 מיליארד שקל וזאת לאחר שבשנת 2020 טיפסה ב-23.6%. החברה הולכת ומתרחקת משנת 2019 המשברית, שבה נפלה המניה ב-46% ושבה נחתכה הרווחיות ומכונת הדיבידנדים של פימי נעצרה. מתחילת 2021 חילקה החברה כבר דיבידנד של 30 מיליון שקל, שאליו מצטרפת החלוקה הנוכחית. 


תגיות