אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירה לעתיד ערן לוי מנכ"ל של קבוצת הנדל"ן אלטנוילנד | צילום: יח"צ

דירה לעתיד

אם חשבתם שההתקדמות הטכנולוגית נבלמת בכניסה לאתרי הבניה, הגיע הזמן לבצע חשיבה מחדש. הדירה העתידית אמנם תהיה בנויה (כנראה) מקירות בטון וצבע, אבל היא הולכת להיות חלק ממארג שלם וחכם שינצל את החידושים הטכנולוגיים כדי לייצר חווית דייר שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים, תוך ביצוע התאמות תשתית שיתאימו לעתיד המתהווה לנגד עינינו. אז איך תיראה הדירה העתידית ומתי גם אנחנו נוכל ליהנות ממנה? ובכן, העתיד כבר כאן ואת ניצני השינוי ניתן כבר לחוות

03.11.2021, 12:20 | ניסן שטראוכלר, בשיתוף dun's 100

כולנו מכירים את הסרטים העתידיים בהם מראים דירה עם שלל גדג'טים משוכללים שמתחילים לפעול מרגע שבעל הדירה נכנס לבית, והכל באופן אוטומטי, או בפקודה מילולית ומחיאת כף. הסצנות המוכרות כבר הפכו בשנים האחרונות למציאות עבור אנשים המתגוררים בבית חכם. שלל תוכנות ואלמנטים טכנולוגיים נכנסים בשנים האחרונות לתוך דירות המגורים שלנו וניתן רק לדמיין איך תיראה חווית הדייר בעוד מספר שנים. אולם, מלבד הגדג'טים המוכרים, כדי לייצר דירה חכמה יש לבצע תכנונים נוספים שיתאימו לא רק לחוויית הדייר בתוך הדירה, אלא חשיבה תכנונית מקיפה שתסייע לדיירים להתמודד מול בעיות החניה, הפקקים, מחזור ופעולות ירוקות למען איכות הסביבה, הגעת משלוחים לדירה, עבודה מהבית, תשתיות לשינויים מבניים אפשריים בבית או בבניין, ועוד אלמנטים נוספים רבים המצטרפים לדירה החכמה ומלאת האלמנטים הטכנולוגיים המתקדמים, "הדירה העתידית תיראה אחרת מהדירה הסטנדרטית שאנו מכירים כיום. כבר עתה ובעקבות מגפת הקורונה אנשים מעוניינים בדירות עם מרפסת גדולה יותר וחללי עבודה בדירה או בבניין" מסביר ערן לוי, מנכ"ל ובעלים משותף – יחד עם רונן רזון - של קבוצת הנדל"ן אלטנוילנד, המתמחה בפרויקטים באזורי ביקוש, בדגש על מרכז הארץ ואזור השרון, "מלבד החידושים הטכנולוגיים שיהיו בדירה, והאפשרות לשלוט מהמכשיר הנייד בפתיחה וסגירה של מוצרי חשמל ושירות בבית שלנו ב'שלט רחוק', יש גם שינויים משמעותיים בתכנון הבסיסי של הבניין. בבניינים המודרניים אנחנו נראה חדרי דואר המיועדים לכל הקניות הנעשות באופן מקוון, חניונים רובוטיים, אזורי הטענה לרכבים חשמליים, יותר חניות אופניים, חשמל חכם גם במרחב המשותף בבניין ותקשורת חכמה עם סביבת הבניין. הבניינים והדירות יכילו גם פינות משפחה גדולות יותר שנובעות מהעובדה שאנשים שוהים וישהו יותר בבית, שטחים ירוקים במיקום מגוון, יותר שקעי חשמל וחיבורי תקשורת, תשתיות גמישות ונגישות יותר, וגם שימוש בטכנולוגיות בנייה עדכניות ועתידיות שיאפשרו גמישות בשימוש בהן – לדוגמת מחיצות נעות שיכולות לשנות את המראה הפנימי של הבית. אם אנחנו מסתכלים אל העתיד הרחוק יותר, הרי שהבית יהיה מודלרי, משתנה, עם חללים יותר קטנים ושטחי חוץ שניתן לצאת אליהם"

"לטכנולוגיה יש חשיבות אדירה בתכנון הבניין העתידי וב'אלטנוילנד' אנחנו מקפידים להשתמש בה באופן המתקדם ביותר. היזמים של היום צריכים לחשוב על הבניין גם דרך עיניו של יזם ההיי-טק"

ענף הבניה נחשב כענף כבד, מסורתי, מגושם, אבל זאת תהיה טעות לחשוב שהחידושים לא הגיעו אליו. כבר היום יש שימוש מוגבר במכונות, אפילו כאלה שמחליפות את עובדי הכפיים, ובעתיד השימוש בטכנולוגיות ילך ויגבר. אבל השינוי באתרי הבניה הוא לא השינוי המשמעותי שעובר הענף, בטח בהשוואה לשינוי התכנוני שמצריך חשיבה רעיונית מקורית, הבנת עולם הבניה, הבנת העולם הטכנולוגי, והבנת המציאות הנרקמת לנגד עינינו – מציאות שבה קיימות, חיסכון בחשמל, שינויי תחבורה, חשיבה על איכות הסביבה, וגורמים נוספים, מקבלים חשיבות גדולה שרק תלך ותגדל בעשורים הקרובים. המענה לצורך הזה מגיע באמצעות חדירה של גורמים המכירים את מגוון עולמות התוכן, וכרגיל, ידע שווה כוח, "קם דור חדש של יזמים וקבלנים שמביא חשיבה אחרת. היזמים והקבלנים החדשים למדו את רזי המקצוע מאנשי מקצוע מעולים בתחום הביצוע והתכנון הסטנדרטי, אך רבים מאותם בעלי מקצוע וניסיון  מחזיקים בתפיסות מסורתיות שלא מעורות מספיק בשינויים הדרמטיים שיקרו, ולמעשה כבר קורים, ומשפיעים עלינו בעת הזאת. הדור החדש של היזמים והקבלנים משתמש ביסודות החשובים של עולם הבניה המסורתי ומצרף במקביל את הטכנולוגיות והחשיבה הרוחבית על נושאי קיימות, איכות סביבה וחדשנות, וזאת כדי להתאים את הדירות לא רק למציאות בה אנו חיים, אלא לאתגרים העתידיים שמחכים לנו מעבר לפינה ובעוד שנים לא רבות", מסביר ערן לוי, "כשאנחנו מתכננים את פרויקט המגורים הבא שלנו, אנחנו מבצעים בחברה ישיבת סיעור מוחות וחלק משמעותי ממנה מוקדש לחידושים טכנולוגיים. כל חידוש טכנולוגי, כולל אלה שלכאורה אינם קשורים לענף הנדל"ן, נבחן, ונבדקת האפשרות הרעיונית לשימוש בו. אם ישנה היתכנות אנחנו בונים צוותי חשיבה ושולחנות עגולים שמטרתם להבין באם לטכנולוגיה החדשה יש אפשרות להשביח את הדירה שאנחנו נספק בפרויקט הבא שאנחנו מתכננים. אנחנו קשובים לצרכי השוק ולקהל הלקוחות שלנו גם בנושא החדשנות. מספיק שלקוח שלנו יגיד שיש לו רצון למערכת מסוימת – אנחנו מייד פותחים שולחנות עגולים ויושבים ומוצאים פתרונות תכנוניים וטכנולוגיים, ובודקים אם ניתן להטמיע את החידוש בפרויקט הנוכחי. אם החידוש הטכנולוגי לא ניתן ליישום כעת, החידוש יכנס לתכנון של הפרויקטים הבאים. ככלל, בכל פרויקט שאנו מתכננים אנחנו מוסיפים לצ'ק ליסט התכנוני את הבניה הירוקה והטמעת אלמנטים חדשניים. כמובן שכל פרויקט מקבל את המאפיינים שמתאימים לו מבחינת קונספט, מיקום, והיתכנות. למעשה, 'אלטנוילנד' מתנהלת בעניין הזה כחברת היי-טק והמהלכים שלנו מבטיחים דירה שתהיה רלוונטית גם בעוד עשרות שנים, ותתגבר על האתגרים הסביבתיים והכלליים המתקרבים אלינו במהירות". 

ערן לוי מנכ"ל של קבוצת הנדל"ן אלטנוילנד, צילום: יח"צ ערן לוי מנכ"ל של קבוצת הנדל"ן אלטנוילנד | צילום: יח"צ ערן לוי מנכ"ל של קבוצת הנדל"ן אלטנוילנד, צילום: יח"צ

תפיסת העולם של קבוצת 'אלטנוילנד' באה לידי ביטוי כבר בפרויקטים הנוכחיים שלהם. לחברה יש כיום כ – 400 יחידות דיור באזורי ביקוש בשלבי תכנון וביצוע כאשר בסדרת הפרויקטים החדשה והחדשנית שלהם, בשם 'NOY', החברה מטמיעה את תפיסת העולם הירוקה והמתקדמת שלה, הפרויקטים ממוקמים באזורים הנחשקים ביותר בערים הוד השרון ותל אביב-יפו – כולל שכונת נווה צדק, הצפון הישן, אזור שוק הפשפשים ביפו, ובערים נוספות בכל רחבי הארץ. 

"דוגמה טובה ליישום העקרונות הללו באה לידי ביטוי בפרויקט 'NOY בכפר' בהוד השרון שם הטמנו חזית חמישית לכל הגג. יש שם מערכות אקולוגיות מתחדשות והקמנו גן בוטני על גג הבניין, הכולל שביל הליכה וספסלי ישיבה וכו'. באותו פרויקט יישמנו קונספט המעניק שילוב מיוחד של דירות למכירה ודירות להשכרה לטווח ארוך, והוא מיועד בעיקר לאוכלוסייה צעירה. הקמנו חללים משותפים בכל קומה, אזור להצבת מכונות כביסה, מכונות אוטומטיות שמחליפות את המכולת לצרכים בסיסיים – חלב וכו'. מלבד מגורים, בתוך הפרויקט יש בנין צמוד המקושר לאזור עסקי שבו יש חדר כושר, אזור משרדים, ואזור המכיל חללי עבודה משותפים. זו דוגמה מבחינתנו לפרויקט פורץ דרך המשלב את כל התובנות שאנחנו חווים בחודשים האחרונים ומתאים עצמו לעתיד. הצבנו עמדות לטעינת רכב חשמלי, מסכי מולטימדיה בחצרות ובקומות - שם מפרסמים מודעות הרלוונטיות לקהילה - ופשוט ייצרנו סוג של מיקרו קוסמוס קטן שמזין את עצמו" מסביר ערן לוי, "אנחנו נמצאים בתוך הטרנדים של הבניה הירוקה ושימוש בטכנולוגיות עוד לפני הופעת מגפת הקורונה, זה משהו שאנו מאמינים בו. מבחינתנו לא משנה אם השוק הולך לשם או שלא, אנחנו שם ונעשה את זה, ואנחנו גם מאמינים שבסופו של דבר השוק ילך לשם. צריך להבין, מי שלא יחשוב על הדברים הללו יכנס לבעיה בשוק הנדל"ן  - שהינו שוק מאוד תחרותי. נגמרו הימים של בניית בית סטנדרטי, לכולנו יש צרכים אחרים, ובמקביל, המציאות הסובבת אותנו משתנה במהירות תוך כדי תנועה, ועוד תשתנה רבות בעתיד – וחובה לבצע את ההתאמה הזאת כדי שהלקוחות שלנו, המבלים זמן ניכר בבתים שלהם, יהנו מהדירה לא רק בזמן הקרוב, אלא לכל משך הזמן שהם או ילדיהם יבחרו לגור בדירה שלהם" 


ראיון עם ערן לוי, מנכ"ל קבוצת הנדל"ן אלטנוילנד



תגיות