אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא פראיירים: הישראלים מצפים להנחות גדולות בחגי המכירות של נובמבר טירוף המכירות של בלאק פריידי | צילום: רויטרס

לא פראיירים: הישראלים מצפים להנחות גדולות בחגי המכירות של נובמבר

97% מהישראלים מכירים או שמעו על אחד או יותר מארועי המכירות של חודש נובמבר ורובם (80%) מתכננים לרכוש באחד מהם לפחות, כך עולה מסקר חדש. . עוד עולה, שהישראלים מעדיפים לקנות באתרים ישראלים מאשר אתרים בינלאומיים

07.11.2021, 16:09 | דנה טבת

לקראת חגי מכירות האון ליין של נובמבר, בדקנו אם הישראלים עדיין נלהבים ומתכננים לרכוש בארועי המכירות השונים, או שאולי על רקע תקופת הקורונה, שבה רכשו ברשת ללא הפסקה, ההתלהבות לרכישה באון ליין הצטננה.

מה מצאנו?

"כמעט אין ישראלי שלא שמע או מכיר ארוע מכירות אחד לפחות".  

בדקנו את רמת המודעות לשופינג IL, יום הרווקים הסיני, בלאק פריידי וסייבר מאנדי.  

97% מהישראלים מכירים או שמעו על אחד או יותר מארועי המכירות הללו ורובם (80%) גם מתכננים לרכוש באחד מהם לפחות, משמע, ארועי המכירות של נובמבר הפכו להיות חלק משגרת נובמבר עבור מרבית הישראלים. 

"דווקא את הארוע של שופינג IL מכירים פחות והוא לא ממצה את הפוטנציאל שלו בקרב הציבור הישראלי".

המודעות לשופינג IL היתה נמוכה (57%) מזו של בלאק פריידי (97%) ויום הרווקים הסיני (77%) באופן משמעותי וחבל שכך, זאת משום שמסתבר שמרבית הישראלים מעדיפים לרכוש באתרים ישראליים (53%) על פני אתרים בינלאומיים (19%).

"בלאק פריידי – ארוע המכירות המנצח".

כמעט שני שליש (64%) ירכשו בבלאק פריידי. בהפרש ניכר, כ- 30% מהישראלים ירכשו ביום הרווקים הסיני ושיעור דומה ירכוש בשופינג IL.  6% מהישראלים מתכננים לרכוש בכל האירועים. כשליש מהישראלים טרם החליטו באילו מהארועים ירכשו, כך שניתן עדיין להשפיע עליהם שיווקית. 

"האתרים הישראליים = קונים על בטוח, והאתרים הבינלאומיים = קונים בגלל ההיצע".

העדפת הרכישה באתרים הישראליים, נובעת בעיקר מהרצון למזער סיכון או קשיים ולהגדיל נוחות. כך למשל, 89% מציינים כי מעדיפים אתר ישראלי בשל מהירות שילוח, ושיעור דומה (87%) מעדיפים אתר ישראלי עקב הנוחות בהחזרת מוצרים. רק כמחצית מעדיפים אתרים ישראלים משום שהם מציעים מחירים אטרקטיביים יותר (56%). מנגד, אלו שמעדיפים אתרים בינלאומיים מסבירים זאת ע"י היצע רחב ומגוון מוצרים (64%).

סייל גם בחנויות פיסיות, צילום: גטי סייל גם בחנויות פיסיות | צילום: גטי סייל גם בחנויות פיסיות, צילום: גטי


"קטגוריה עיקרית ברכישה – אופנה, הנעלה, אקססוריז".

קרוב ל- 70% מהישראלים מתכננים לקנות מוצרי אופנה והלבשת ספורט, הנעלה, ואקססוריז. כשליש נוספים יקנו בכל אחת מהקטגוריות: קוסמטיקה וטיפוח (איפור, טואלטיקה ובישום), מכשירי חשמל קטנים לבית, מוצרי תקשורת וסלולר וכלי מטבח בישול ואפיה.   

"קרוב לאחד מכל חמישה ישראלים, מצטרף השנה לחגיגות האון ליין".

מבחינת סכום ההוצאה לקונה, עושה רושם כי לא יהיה שינוי דרמטי בגובה ההוצאה של הצרכנים ביחס לשנה שעברה, זאת על פי דיווח של המשתתפים במחקר שקנו בשנה שעברה ומתכננים לרכוש גם השנה. יחד עם זאת, יתכן גידול בסה"כ ההוצאה של הישראלים בנובמבר 2021 משום ש- 19% שלא קנו בשנה שעברה, מתכננים לרכוש השנה. 

ד"ר דנה טבת מאוניברסיטת רייכמן, צילום: אוראל כהן ד"ר דנה טבת מאוניברסיטת רייכמן | צילום: אוראל כהן ד"ר דנה טבת מאוניברסיטת רייכמן, צילום: אוראל כהן


"הישראלים מצפים להנחה של 40% בממוצע כדי להשתכנע לרכוש".

לשאלה מהו הסכום ההנחה המינימלי שבפחות ממנו לא תרכוש, עולה כי למעלה מ- 40% מהישראלים מצפים להנחות משמעותיות של 20%-40% ושיעור דומה מצפה להורדה של כחצי ממחיר המוצר לפחות כתנאי לרכישה. מצאנו גם שנשים מצפות להנחה גבוהה יותר (42%) בהשוואה לשיעור ההנחה לה מצפים הגברים (37%).

"הריטייל הפיסי לא מת: הישראלים מתכננים לרכוש לא רק באון ליין".

כשני שליש מהישראלים (66%) מדווחים כי היו רוצים לקנות גם באון ליין וגם בחנויות פיסיות בתקופת המכירות של נובמבר ויש אף ישראלים שיעדיפו לקנות בארועים אלו רק בקמעונאות הפיסית (13%). מכאן שהישראלים תופסים את תקופת המכירות בנובמבר כחגיגת מכירות גדולה שמקיפה את כל ערוצי המכירות.

המחקר בוצע בקרב מדגם מייצג של 627 בוגרים באוכלוסיה הישראלית על גבי פאנל המשיבים האינטרנטי "פאנל פור אול (Panel4all) - תשפיע תרוויח".

ד"ר דנה טבת היא מומחית בהתנהגות צרכנים, בי"ס למנהל עסקים,  אוניברסיטת רייכמן

תגיות