אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כלכלת הקנאביס

אילן גרזי: "נראה הרבה שיתופי פעולה בשנים הקרובות, וזה יבטיח את הצלחת הענף"

השותף הבכיר וראש מחלקת שוק ההון במשרד עוה"ד פרל כהן אמר את הדברים בכנס כלכלת הקנאביס של כלכליסט. גרזי: "הסיפור של הקנאביס עדיין נכתב, אנחנו בתחילת האירוע הזה. הדברים קורים בקצב מאוד מהיר וצריך להסתכל על השווקים הגלובליים"

08.11.2021, 11:48 | חזי שטרנליכט

תעשיית הקנאביס הישראלית נמצאת למעשה רק בתחילת הדרך; מה שיכתיב את הצלחתה בעתיד יהיו שיתופי פעולה בארץ, ועם חברות מהעולם. כך מעריך עו"ד אילן גרזי, שותף בכיר וראש מחלקת שוק ההון במשרד פרל כהן. לדבריו, "הסיפור של הקנאביס עדיין נכתב. אנחנו בתחילת האירוע הזה. הדברים קורים בקצב מאוד מהיר וצריך להסתכל על השווקים הגלובליים". גרזי אמר את הדברים בכנס כלכלת הקנאביס של כלכליסט בשיתוף IMC.

קראו עוד בכלכליסט:

"רצנו בקצב מטורף עד כה", אומר גרזי. בכנסים שנערכו לפני שנתיים עוד דיברנו על קבלת רישיונות לגידול קנאביס. בינתיים השווקים רצו והתקדמו, ובישראל מדברים על שוק של מיליארד שקל (מכירות בשנה, ח.ש). 11 החברות הציבוריות שנסחרות בבורסה ימכרו השנה במעל ל-600 מיליון שקל. חלקן הוקמו על ידי אנשים מעולמות הנדל"ן והם מאוד מוכרים".

לדברי גרזי, "לענף הגיעו דמויות מוכרות כמו אלוף (במיל') איתן בן אליהו, המפכ"ל לשעבר יוחנן דנינו ואחרים. עד סוף 2022 יהיו בישראל 150 אלף מטופלים. ישראל הפכה לשוק של 40 טון בשנה, כשבגרמניה מדובר בשוק של 8 טון. השוק צפוי לגדול באופן דרמטי, ואנחנו מקווים ומאמינים שבאמצעות עבודה של חברי כנסת כמו שרן השכל ויואב קיש, המשמעות של לגליזציה היא עוד 1.5 מיליון לקוחות בישראל. ככה שתכפילו את הערכים כשתיכנס הלגליזציה".

גרזי הסביר כי "בארה"ב השוק כיום הוא בהיקף של 17.5 מיליארד דולר בשנה. הוא צפוי להגיע ב-2030 ל-85 מיליארד דולר. גם השוק האירופאי צפוי להגיע ל-5 מיליארד דולר בתוך 5 שנים". בהקשר של הצמיחה המואצת הוא אומר כי "ישראל בתנופה מדהימה, והתנופה צפויה להימשך".

עו"ד אילן גרזי, צילום: אוראל כהן עו"ד אילן גרזי | צילום: אוראל כהן עו"ד אילן גרזי, צילום: אוראל כהן

גרזי הביא כדוגמא שתי חברות ענק מצפון אמריקה. האחת היא חברת טילריי, "שנסחרת בשווי של 5 מיליארד דולר. רואים אותם פעילים בארה"ב, ומבצעים שם עסקאות. הם מגייסים אג"ח להמרה ואומרים שימירו אותם למניות כשהשלטון הפדראלי יאשר. הם מצטיידים בכסף בקופה ויכולים לשלם במניות סחירות". לדבריו, "אם מסתכלים על חברה מתחרה אחרת, אורורה. היא נסחרת בשווי של 1.64 מיליארד דולר. היא צברה קופה של 525 מיליון דולר. היא מסתכלת על ארה"ב, וגם על השוק בישראל. אורורוה בחרה להתמקד בזני פרימיום, דבר שמאפשר צמיחה ורווחיות גבוהה יותר".

לדבריו, בין החברות הישראליות שעושות חיל נמצאת אינטרקיור, שמראה "חשיבה והסתכלות ארוכת טווח, עם גיוסי הון בהיקפים משמעותיים. היא נרשמה למסחר בארה"ב ובקנדה". הוא הוסיף וציין כי "הצרכן הישראלי מוכן לשלם מחירים גבוהים ביחס לחו"ל. הרגולטור צריך לייצר כללים כדי להגן גם על החברות המקומיות. לשוק הישראלי יש פוטנציאל ענק".

"גם חברת IMC עברה תהליך דומה, אנחנו רואים חשיבה אסטרטגית ארוכת טווח, בצורה של רכישת פעילות הפצה בגרמניה וחוות גידול קנאביס בקנדה", הוא מסכם. "אנחנו רואים חברות אחרות שנערכות ומסתכלות על שווקים מעבר לישראל, ואנחנו נראה עוד עסקאות בהמשך. אחנו ממליצים לכל החברות להסתכל ולחפש שיתופי פעולה וסינרגיות עם עוד גורמים בעולם. אפשרות המיזוג ושיתופי הפעולה יבטיחו את עתיד החברות שרוצות להיות מובילות. אנחנו נראה הרבה שיתופי פעולה בשנים הקרובות, וזה יבטיח את הצלחת הענף".

תגיות