אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביטקוין מזנב בשיא, האתריום ברמה הגבוהה מעולם מחוץ לחנות מסחר בקריפטו בהונג קונג | בלומברג

הביטקוין מזנב בשיא, האתריום ברמה הגבוהה מעולם

מחיר הביטקוין מגיע עד ל-66.5 אלף דולר, מרחק של 500 דולר מהשיא; ראש עיריית ניו יורק הנבחר מתכנן לקבל את המשכורות הראשונות שלו בביטקוין, ומעוניין להפוך את העיר ל"מרכז העולמי של המטבעות הקריפטוגרפיים"; האת'ר מזנק ל-4,793 דולר, בדרך לשדרוג גרסה נוסף

08.11.2021, 19:50 | נועם לנדמן

הביטקוין במרחק נגיעה מהשיא, כמעט שלושה שבועות לאחר שרשם את הרמה הגבוהה שלו מעולם כשנסחר בשווי של 66,967 דולר ב-20.10.21. מחירו היום מגיע עד ל-66.5 אלף דולר.


קראו עוד בכלכליסט:


ברקע, בין היתר, דחיפה מהתפוח הגדול: ראש עיריית ניו יורק הנבחר אריק אדמס אמר בשבוע שעבר כי הוא יקבל את שלוש המשכורות הראשונות שלו בביטקוין, ואף הוסיף שבכוונתו להפוך את ניו יורק ל"מרכז העולמי של המטבעות הקריפטוגרפיים", בהמשך להצהרה דומה של ראש עיריית מיאמי. כך דווח ברויטרס.


הביטקוין מתקרב לשיא; ראש עיריית ניו יורק הנבחר - נהפוך את ניו יורק "למרכז העולמי של המטבעות הקריפטוגרפיים", צילום: גטי הביטקוין מתקרב לשיא; ראש עיריית ניו יורק הנבחר - נהפוך את ניו יורק "למרכז העולמי של המטבעות הקריפטוגרפיים" | צילום: גטי הביטקוין מתקרב לשיא; ראש עיריית ניו יורק הנבחר - נהפוך את ניו יורק "למרכז העולמי של המטבעות הקריפטוגרפיים", צילום: גטי


האת'ר, המטבע הדיגיטלי השני בגודלו בשווי השוק, שוב בשיא, ומזנק היום עד למחיר של 4,793 דולר. ברקע, שדרוג נוסף של אתריום 2.0 בדרך, והמשקיעים מצפים כי המסחר במטבע יהיה מהיר ויעיל יותר.

שי דתיקה, מייסד ומנכ"ל חברת המסחר בנכסים דיגיטליים INX: "אם בעבר דובר על מחסומים פסיכולוגיים בשווי השוק של הביטקוין, נדמה כי אלו נעלמו כלא היו. תחום המטבעות הדיגיטליים מקבל הכרה של הרגולטורים השונים בעולם, ומקבל הגדרות ברורות של מה מותר ומה אסור. אנו רואים כי הרגולטורים מגדירים טוקנים שהם מטבעות, לעומת טוקנים שהם ני"ע ונגזרים על אלו ואלו. אין ספק כי העולם הפיננסי כולו, כפי שאנו מכירים היום, יעבור בשנים הקרובות להיסחר על הבלוקצ'יין. הביטקוין מבסס את עצמו כאחד מהמטבעות החזקים וכנכס השקעה בתיקי השקעות של גופים מנהלים. שבירת שיאים או ירידה בערך לא צריכות להיות מרכז השיח".

לדברי דתיקה, "הביטקוין והאת'ר מבססים את עצמם כנכס השקעה אלטרנטיבי בתיקי השקעות של גופים המנהלים כספים. אם בעבר דובר על מחסומים פסיכולוגיים בשווי השוק של הביטקוין, נדמה כי אלו נעלמו כלא היו ושיאים נשברים וימשיכו להישבר כנראה. כל זאת מתודלק וקורה במקביל להכרה של הרגולטורים השונים בעולם לתחום המטבעות הדיגיטליים, שחלקם מאמצים את המטבעות' ואחרים מגדירים ברורות מה מותר ומה אסור".

אבי סלמה, מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss: "להערכתי, אנו נראה את מטבעות הקריפטו, ובראשם הביטקוין והאתריום, במגמת עלייה מתמשכת. היה אפשר לראות בחודשים האחרונים עליות מטאוריות לצד ירידות חדות אך לא דרסטיות במונחי קריפטו, בטח ביחס לתקופת המסחר הראשונית במטבע הקריפטוגרפי לפני יותר מעשור. בסופו של יום המטבע מאומץ על ידי מדינות, אמנם מתפתחות בשלב זה, אך המטרה היא משמעותית, הפיכת המטבע לאמצעי תשלום עוקף מערכות פיננסיות מסורתיות. מדובר בלא פחות ממהפכה ברמת הכלכלה העולמית, תוך הקלה על המבנה הפיננסי של המדינה".


האת האת'ר בשיא ברקע שדרוג נוסף של אתריום 2.0 | צילום: שאטרסטוק האת


אלי בז'רנו, מנכ"ל בורסת הקריפטו הישראלית Bit2C: "העלייה במחיר הביטקוין והאתריום לא מפתיעה, אלא משקפת את ביסוס האמון של אנשים ברחבי העולם בטכנולוגיה ובאלטרנטיבה הכלכלית לכסף ושמירה על ערך של העולם הפיננסי המסורתי. אם עד לא מזמן היה מדובר באפקט רשת שסוחף אחריו אנשים פרטיים, בשנה האחרונה החלו חברות ענק להסיט השקעות לקריפטו ולפתח מודלים המאפשרים שימוש בקריפטו לכל אדם. אם נוסיף אימוץ די מהיר של גישה מאפשרת מצד ממשלות ברחבי העולם, נצליח לקבל את התמונה המלאה של מקורות הדלק שמניעים את המחירים מעלה".

תגיות