אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 דיפקיור גייסה 40 מיליון דולר לפיתוח תרופות באמצעות בינה מלאכותית עובדי DeepCure | צילום: DeepCure Inc

דיפקיור גייסה 40 מיליון דולר לפיתוח תרופות באמצעות בינה מלאכותית

עד כה גייסה החברה 47 מיליון דולר. כספי הגיוס האחרון ישמשו בין השאר להקמת מעבדה רובוטית ראשונה מסוגה בעולם לפיתוח תרופות שתוכננו, הורכבו ונבחנו על ידי מערכות בינה מלאכותית

08.11.2021, 17:38 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ DeepCure (דיפקיור), שפיתחה פלטפורמה לגילוי ופיתוח תרופות ומבוססת על מנוע בינה מלאכותית, גייסה 40 מיליון דולר, בהובלת Morningside Ventures, ובהשתתפות הקרנות הקיימות מסבב הסיד: TLV Partners, Sapir Venture Partners ו-Benon Group. סבב זה מביא את סך ההון שגייסה החברה מאז הקמתה ל-47 מיליון דולר.

את DeepCure הקימו ב-2018 היזמים כפיר שרייבר (מנכ"ל), ד"ר ג'וסף ג'ייקובסון (החוקר הראשי) וטראס קארידיס (הטכנולוג הראשי). השלושה הכירו במסגרת ה-Media Lab של אוניברסיטת MIT.  

כפיר שרייבר, מנכ"ל DeepCure, קרדיט:DeepCure כפיר שרייבר, מנכ"ל DeepCure | קרדיט:DeepCure כפיר שרייבר, מנכ"ל DeepCure, קרדיט:DeepCure

ההון שגייסה DeepCure כעת ישמש להרחבת פורטפוליו התרופות של החברה, עם השקת חמש תוכניות פיתוח נוספות, וכן להקמת מעבדה רובוטית ראשונה מסוגה בעולם לטובת השלמת חזון החברה לפיתוח תרופות שתוכננו, הורכבו ונבחנו על ידי מערכות בינה מלאכותית. 

כמו כן הגיוס ישמש להכפלת כוח האדם הכולל חוקרי פיתוח תרופות ומהנדסים, מהלך שיכלול פריסה גלובלית אשר במסגרתה תפתח Deepcure לראשונה מעבדות ומשרדים בישראל.

DeepCure מפתחת מספר תרופות פרה-קליניות במגוון מחלקות הנחשבות היום לבלתי ניתנות לפיתוח תרופה, החל מפוליפרמקולוגיה (פעולה של תרופה בודדת על מגוון מנגנונים בגוף האדם) ועד אינטראקציות של חלבונים עם חלבונים אחרים - תחום שבאופן היסטורי נחשב לבלתי פתיר למרות הצורך רפואי המשמעותי. 

עובדי DeepCure, צילום: DeepCure Inc עובדי DeepCure | צילום: DeepCure Inc עובדי DeepCure, צילום: DeepCure Inc

הטכנולוגיה של DeepCure מבטיחה גילוי ופיתוח של תרופות חדשות מבוססות מולקולות קטנות (Small molecule drugs) שלא ניתן היה לגלות בעבר בשיטות הקונבנציונליות - וזאת תוך ביצוע בלוחות זמנים קצרים יותר ובאיכות הגבוהה ביותר.

החוקר הראשי ג'ייקובסון: "השקעה זו דוחפת אותנו לקידום התרופה הראשונה שתוגש ל-FDA האמריקאי, וכמובן להרחבת היצע התרופות מתוך מטרת-על להביא לשיפור איכות ואורך חיי המטופלים". 

הטכנולוג הראשי קארידיס: "דיפקיור סורקת את מאגר המידע שלה על מנת למצוא את התרכובת האידאלית עבור תוכנית האיתור הנדרשת, וזאת בעזרת מודלי בינה מלאכותית שפיתחנו. הגישה הזו מגדילה את מרחב החיפוש האפקטיבי מעבר למה שהיה אפשרי עד כה, בין אם מבחינה חישובית ובין אם בניסויים".

שחר צפריר, שותף מנהל בקרן TLV Partners: "תחום הביוטכנולוגיה עובר מהפכה השקולה לכל הפחות לימיה הראשונים של מהפכת הענן, ואנחנו מאמינים שבישראל תיבנה התשתית הטכנולוגית והיזמית הבאה, שתהווה את חוד החנית העולמי של המהפכה זו. זו זכות גדולה עבורנו להיות המשקיעה הראשונה של דיפקיור וללוות מקרוב את חזונה לשיפור חיי האנושות. בזכות דיפקיור, תהליכי פיתוח תרופות המסורתיים, שהיו עולים עשרות שנים ומיליארדי דולרים, יתהפכו על ראשם".



תגיות