אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנבידיה חושפת טכנולוגיית תקשורת חדשה שפותחה בישראל omniverse replicator של אנבידיה | אנבידיה

כלכליסט-טק

אנבידיה חושפת טכנולוגיית תקשורת חדשה שפותחה בישראל

החברה חשפה סדרה של מוצרים חדשים בתחומי הבינה המלאכותית, מחשוב על, תקשורת ומציאות וירטואלית. בין היתר נחשפה פלטפורמת NVIDIA Qunatum-2, שפותחה בישראל ומיועדת לשפר את התקשורת בין הרכיבים של מחשבי העל. החברה מסמנת את אינטל כיריבה הישירה שלה

09.11.2021, 13:51 | רפאל קאהאן

אנבידיה ערכה היום (ג') את כנס ה-GTC השנתי שלה במסגרתו חשפה סדרה של מוצרים חדשים בתחומי הבינה המלאכותית, מחשוב על, תקשורת ומציאות וירטואלית. את הכנס פתח המייסד והמנכ''ל ג'נסן הואנג והשתתפו בו בכירים מכל חטיבות החברה כולל מישראל. החברה התגאתה בכך שיש לה כיום כ-2,800 עובדים בארץ ב-7 מרכזי פיתוח הממוקמים בתל חי, יוקנעם, רעננה, תל אביב, ירושלים, באר שבע וקרית גת.

קראו עוד בכלכליסט:

הטכנולוגיה הראשונה שנחשפה ושפותחה כולה בישראל היא פלטפורמת NVIDIA Qunatum-2 המיועדת לשפר את התקשורת בין הרכיבים של מחשבי העל. היא מיועדת לאפשר שימוש של מחשבי-על בענן, ומהווה את הדור הבא של טכנולוגיית התקשורת InfiniBand שפותחה במקור על ידי מלאנוקס. לדברי החברה מדובר בפלטפורמת התקשורת קצה-לקצה המתקדמת ביותר שפותחה עד היום וכוללת תמיכה בתקשורת במהירות 400Gbps. 

חזון המטאוורס שהפך בשבועות האחרונים ליעד הבא של רוב חברות הטכנולוגיה ובכלל זה פייסבוק, זקוק לפלטפורמות שיאפשרו לפתח את העולם הווירטואלי. אנבידיה הודיעה על מגוון תכונות חדשות לפלטפורמת Omniverse שמיועדת לפיתוח עולמות וירטואליים. החברה התגאתה בכך שכ-70 אלף יוצרים עצמאיים ויותר מ-700 חברות בחרו לבצע בה שימוש עבור פיתוח עולמות וירטואליים, ובהן BMW, אריקסון, Sony Pictures Animation ואחרים. הפלטפורמה מאפשרת לצוותי עיצוב מסביב לעולם לעבוד ולשתף פעולה במקביל, בזמן אמת ובמרחב וירטואלי משותף - מכל מכשיר. 


omniverse replicator של אנבידיה, אנבידיה omniverse replicator של אנבידיה | אנבידיה omniverse replicator של אנבידיה, אנבידיה


הפיצ'רים החדשים מיועדים בעיקר לשיפור החווייה הוויזואלית בתוך עולמות וירטואליים. כך למשל Omniverse VR - טכנולוגיית Ray Tracing בזמן אמת לתמונה מלאה מגיעה בפעם הראשונה לתחום מציאות מדומה, ומאפשרת למפתחים לייצר כלים תומכי VR לפלטפורמה. Omniverse XR Remote מספק תמיכה ביכולות מציאות מוגברת (AR) ובמצלמות וירטואליות, מיועדת למעצבים ופועלת גם ממכשירי אייפון ואנדרואיד. Omniverse Farm - פיצ'ר זה יאפשר לצוותים להשתמש במספר תחנות עבודה או שרתים בעת ובעונה אחת על מנת להניע משימות פיתוח ב-VR ולבסוף, Omniverse Showroom - פיצ'ר המאפשר למשתמשים ללא רקע טכני לשחק ולהתאים הדמיות בכל הנוגע לרינדור והדגמת Real-Time Physics.

בנוסף הוצגה פלטפורמה חדשה לחלוטין: Omniverse Avatar שתאפשר פיתוחים של אווטארים אינטראקטיביים מבוססי בינה מלאכותית (AI Enabled Avatars), שמחברת בין זיהוי שפה טבעית (NLP), ראייה ממוחשבת, סימולציה, טכנולוגיות המלצה ועוד.  האווטארים שיווצרו במסגרת Omniverse Avatar יוכלו לראות, לדבר ולקיים דיאלוג ושיחה על מגוון רחב של נושאים, תוך הבנת שפה טבעית. הפלטפורמה מיועדת ליצירה של דמויות וירטואליות מותאמות למגוון עצום של תעשיות ותחומים: מהזמנה במסעדות וביצוע פעולות בנקאיות דרך קביעת תורים אישיים וביצוע הזמנות, ועד לגיימינג, רובוטים ושירות לקוחות בזמן אמת.

עוד הציגה החברה את Jetson AGX Orin – מחשב על לביצועי AI בגודל כף-יד. הוא מבוסס על מעבד ARM ומיועד להפעלת רובוטים, מכוניות אוטונומיות, מכשור רפואי ומוצרי Embedded אחרים. למחשב כוח עיבוד משופר עד פי 6 והוא מסוגל לבצע עד ל-200 טריליון פעולות בשנייה, בדומה לשרת - אך בגודל של כף יד. שתי פלטפורמות ייהנו מהמחשב הזה: DRIVE Hyperion 8 פלטפורמת קצה לקצה עבור רכבים אוטונומיים ו-Clara Holoscan המיועדת להאצת חישובי בינה מלאכותית בתחום המכשור הרפואי. 

פלטפורמה נוספת שנחשפה היא RIVA Custom Voice שמאפשרת לייצר קול ייחודי לסייענים דיגיטליים כגון סירי או אלקסה. הרעיון הוא לאפשר לחברות או משתמשים לייצר זהות קולית לאווטארים שלהם או לאפליקציות. בנוסף הוצגה בינה מלאכותית לטיפול בסרטן - שפותחה בשיתוף בית החולים MD Anderson Cancer Center; בבית החולים מפתחים יישום חדש לאבחון מוקדם של סרטן הלבלב באמצעות בינה מלאכותית וכן על פיתוחה של רשת נוירונים המסוגלת לזהות מקרים שצפויים להתפתח לסרטן ממאיר. 

ההכרזות של אנבידיה מסמנות היטב את המטרות שלה - בינה מלאכותית, מחשוב על, מציאות וירטואלית ותקשורת נתונים. בסופו של דבר מוצריה של החברה מיועדים להתחרות בשוק כלי הפיתוח. אינטל תהפוך למתחרה ישירה בעקבות ההכרזות. גם לה יש פלטפורמת רכב אוטונומי (מובילאיי), היא מתכננת כניסה לתחום השבבים הגרפיים - תחום הנשלט ישירות על ידי אנבידיה והיא מפעילה את רוב מחשבי העל בעולם דרך המעבדים שלה. בעוד AMD תמיד נתפסה כיריבה העיקרית של אינטל בשוק העולמי, נראה שאנבידיה יותר מששה להפוך לנמסיס שלה, לא ברור מי תצא עם ידה על העליונה אך מה שבטוח שעבור מי שצופה מן הצד יהיה מעניין מאוד.   



תגיות