אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קריפטו זה כן משחק ילדים: אחים בני 9 ו-14 מטקסס הרוויחו 160 אלף דולר מכרייה מטבע קריפטו אתריום את'ריום כסף דיגיטלי | צילום: שאטרסטוק

קריפטו זה כן משחק ילדים: אחים בני 9 ו-14 מטקסס הרוויחו 160 אלף דולר מכרייה

אישאן ואניה תאקור התחילו את פעילותם בתחום מהבית אך עברו לאחרונה למרכז נתונים בדאלאס בו יש להם 200 מעבדים; "את'ר הוא המטבע הדומיננטי ביותר שאנחנו כורים, וביטקוין וראבנקוין במקומות השני והשלישי"; ומה התוכניות לעתיד?

12.11.2021, 21:07 | חדשות חוץ

זוג אחים מטקסס הרוויחו מאז אפריל 160 אלף דולר מכריית מטבעות קריפטו, כך לפי דיווח באתר CNBC. האחים,  אישאן (14) ואניה (9) תאקור (Thakur) הרוויחו 3 דולר בלבד ביום הפעילות הראשון שלהם, אך בשבעת החודשים האחרונים היא התרחבה משמעותית עד כדי כך שבאוקטובר לבדו הרוויחו 64 אלף דולר. העסק המשתלם אף קיבל שם ונקרא פליפר טכנולוג'יס (Flifer Technologies). 


קראו עוד בכלכליסט:


"התאמנו את המחשבים שלנו כך שיסרקו כל הזמן את המטבע הרווחי ביותר ויעברו אליו אוטומטית", סיפר אישאן, "את'ר הוא המטבע הדומיננטי ביותר שאנחנו כורים, וביטקוין וראבנקוין במקומות השני והשלישי". 

האחים מתגוררים בפריסקו בטקסס, ולפי אישאן המחשב שלהם מעבד בן 15 ל-16 מיליארד אלגוריתמים של את'ר בשנייה. "אף שאנחנו עכשיו מרוויחים הרבה כסף, אנחנו גאים כפי שהיינו כשהרווחנו 3 דולר ביום, כי הפרס העיקרי שלנו הוא לא הכסף", הוסיף. "החלק האהוב עליי מהחוויה הזו הוא שלמדנו על טכנולוגיה חדשה". 

הם מתכוונים להמשיך ולהשקיע בעסק שלהם, אך מתכננים גם להשתמש בהכנסות כדי לחסוך ללימודים באוניברסיטה. "המטרה הראשונית שלנו היתה לחסוך ללימודים, אבל עכשיו אנחנו חושבים שנוכל לעשות הרבה יותר", אמרה אנייה. 

הם למדו כיצד לכרות מצפייה בסרטונים ביוטיוב ומחיפושים באינטרנט. אך בכל זאת, לא מדובר בדיוק בתהליך פשוט. הכורים מתמודדים עם סוגיות מורכבות על מנת שיוכלו לאשר את עסקאות הקריפטו. מדובר בהליך מורכב וגם יקר, שכן הוא צורך הרבה אנרגיה. בהתאם, לאחים יש קרוב ל-200 מעבדים, שאביהם בנקאי ההשקעות לשעבר, מאניש ראג', עזר לממן על ידי לקיחת הלוואה. הוא סירב לחשוף את גובהה, אך המחסור העולמי בשבבים הקשה על מציאת הציוד הנדרש והעלה את מחיר הרכיבים. 



חווה לכריית ביטקוין, צילום: בלומברג חווה לכריית ביטקוין | צילום: בלומברג חווה לכריית ביטקוין, צילום: בלומברג


אישאן בנה את מרבית המחשבים שבהם משתמשים האחים, ופועלים במקביל. "מכיוון שהם כולם מעבדים את אותה עבודה, המחשבים שבניתי בעצמי יכולים לעבד יותר עסקאות גרפיות לשניה מאשר נאס"א", הסביר. "רוב החברים שלי אוהבים לשחק משחקים על המחשבים שלהם, אבל אני אוהב לבנות מחשבים בשביל הכיף". 

הם התחילו את הפעילות מהבית, אך עברו לאחרונה למרכז נתונים בדאלאס, שם חשבון החשמל עומד על מעל 5,000 דולר בחודש והם משלמים 4,000 דולר נוספים עבור טכנאים המפקחים על הפעילות. 

"מאז שהתחילה שנת הלימודים אין לנו זמן לעקוב אחר המחשבים שלנו, אז העברנו את המחשבים למרכז הנתונים", הסבירה אניה. "אנחנו כורים רק בזמננו החופשי", הוסיף אישאן. 

בהמשך השנה מתכננים האחים להשיק מטבע קריפטו משל עצמם בשל פליפרקוין (Flifercoin). הם השתמשו בעזרת מפתחים ועורכי דין לצורך כך. "אנחנו חושבים שיש הרבה הזדמנויות בקריפטו ומקווים להיות החלוצים", סיכם אישאן. "אבל אני רק בן 14,  אז לשיעורי הבית ולנגינה על הסקספון יש עדיפות, ולכן אני לא מצליח לעבוד על העסק שלי כפי שהייתי רוצה". 

תגיות