אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי השבתת הקניונים בשנה שעברה: הרווח של מליסרון קפץ ב-42.5% קניון עופר לב חדרה | צילום: אלעד גרשגורן

אחרי השבתת הקניונים בשנה שעברה: הרווח של מליסרון קפץ ב-42.5%

חברת הקניונים והנדל"ן שבשליטת ליאורה עופר סיכמה את הרבעון השלישי של 2021 עם הכנסות מדמי שכירות של 281 מיליון שקל - צמיחה של 22% ביחס לרבעון המקביל, אך עלייה של 2.6% בלבד ביחס לתקופה המקבילה ב-2019

14.11.2021, 13:52 | חזי שטרנליכט

טרפת ההייטק בעולם המשרדים משפיעה גם על חברת הקניונים מליסרון. החברה שמקימה בימים אלה פרויקט מגדלים סמוך למתחם שרונה בלב תל אביב, הקפיצה ב-52% את ההערכה שלה ביחס לתחילת השנה, להיקף דמי השכירות השנתיים שהיא צופה לשני המגדלים שעדיין בשלבי הקמה. 

קראו עוד בכלכליסט:

מליסרון מעריכה כי שני המגדלים בפרויקט שיושלמו בשנים 2023 ו-2025 יכניסו לה דמי שכירות של 290 מיליון שקל בשנה. הסיבה לזינוק בהערכה נובעת מהביקוש הלוהט למשרדים מצד חברות ההייטק הגדולות.

ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון, צילום: חיים הורנשטיין, תומי הרפז ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון | צילום: חיים הורנשטיין, תומי הרפז ליאורה עופר, בעלת השליטה במליסרון, צילום: חיים הורנשטיין, תומי הרפז

ליבת הפעילות של מליסרון נותרה בתחום הקניונים. דמי השכירות נטו (NOI) שרשמה מליסרון ברבעון השלישי של 2021 הסתכמו ב-281 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 22% ביחס לרבעון המקביל, שבחלקו עוד נרשם סגר בשל מגפת הקורונה, אך ביחס לרבעון השלישי של 2019, טרום המגפה, מדובר בעלייה של 2.6%. 

העלייה ב-NOI נובעת בעיקר מכך שברבעון המקביל אשתקד הכירה החברה בהקלות בדמי שכירות לשוכרים בשל משבר הקורונה בסך של כ-48 מיליון שקל, בעוד שברבעון הנוכחי היקף ההקלות עמד על סכום נמוך משמעותית של כ-4 מיליון שקל. 

כמו כן, נרשם קיטון זמני של 5 מיליון שקל בדמי שכירות בקניון עופר הקריון כתוצאה מפעולות יזומות של החברה לשינוי תמהיל עמוק ועבודות לבנייה חדשה, אשר גורם לסגירה זמנית של חנויות. 

הרווח התזרימי התפעולי, ה-FFO, עמד ברבעון השלישי על 201 מיליון שקל, זינוק של 42.5% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. ועלייה של 11.7% ביחס לרבעון השלישי בשנת 2019. 

העלייה ב-FFO נובעת בעיקר מהקיטון האמור בהיקף ההקלות שניתנו לשוכרים, וכן מחיסכון בהוצאות המימון בסך של כ-11 מיליון שקל כתוצאה מחובות שהחברה מיחזרה בריבית נמוכה יותר. 

מאז פתיחת הקניונים בסוף חודש פברואר השנה, עם סיום הסגר השלישי, ועד לתום הרבעון השלישי בסוף ספטמבר האחרון, נרשמה עלייה של כ-6% בפדיונות בקניוני החברה – ביחס לתקופה המקבילה לפני שנתיים (2019). במהלך תקופה זו, בחודש מאי השנה, התקיים במשך 11 יום המבצע הצבאי שומר החומות, וכן ברקע נותרה השפעת הגל הרביעי של משבר הקורונה. תחום האופנה וההנעלה המהווה כמחצית מתמהיל הקניונים, בלט במיוחד עם גידול בפדיונות של כ-13%, כמו גם תחום עיצוב הבית אשר הציג גידול של כ-8%. 

יו"ר מליסרון ובעלת השליטה בחברה (51.5% דרך עופר השקעות), ליאורה עופר, מסרה כי מדובר ברבעון שני ברציפות שבו פעלו הקניונים ללא סגרים ומגבלות. לדברי עופר, "התוצאות החזקות שאנו מציגים משקפות את חוסנה של מליסרון בקניונים ובפעילות המשרדים, הזוכה לתנופה מחודשת וביקושים חסרי תקדים. אנו פועלים כדי להמשיך ולהשביח את נכסינו הקיימים, לצד הרחבת הפורטפוליו ויצירת מנועי צמיחה חדשים". 

אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון ציין כי "בפעילות המשרדים אנו חווים ביקושים אדירים כתוצאה מהגאות בשוק ההייטק. בפרויקט לנדמרק, המוחזק עם שותף בחלקים שווים, אנו מנהלים משאים ומתנים מתקדמים על כל שטחי מגדל A אשר הקמתו צפויה להסתיים בתום שנת 2023 (כאשר חוזה ראשון כבר נחתם) וכן על חלקים משטחי מגדל B אשר הקמתו צפויה להסתיים בשנת 2025".

 מליסרון נסחרת בבורסת תל אביב בשווי שוק של 13.4 מיליארד שקל, במקום ה-12 במונחי שווי שוק בבורסה. מתחילת השנה עלתה המניה ב-62% וזאת לאחר שב-2020 נפלה ב-20.4%.

אופיר שריד מנכ"ל מליסרון , צילום: סיון פרג אופיר שריד מנכ"ל מליסרון | צילום: סיון פרג' אופיר שריד מנכ"ל מליסרון , צילום: סיון פרג


תגיות