אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייזר תאפשר שיווק גרסאות גנריות של גלולת הקורונה ב-95 מדינות גלולה נגד קורונה פייזר | רויטרס

פייזר תאפשר שיווק גרסאות גנריות של גלולת הקורונה ב-95 מדינות

לפני שבועיים דיווחה פייזר שהתרופה מפחיתה ב-89% את הסיכוי לאשפוז ותמותה. כעת היא הודיעה שתאפשר ליצרניות גנריות לספק גרסאות זולות שלה במדינות עם הכנסה בינונית ונמוכה - שבהן חיה יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם

16.11.2021, 16:00 | חדשות חוץ

חברת התרופות פייזר הודיעה היום (ג') שתאפשר ליצרניות תרופות גנריות לספק את התרופה הניסיונית שפיתחה נגד קורונה ל-95 מדינות עם הכנסה בינונית ונמוכה, זאת באמצעות חוזה רישוי עם ארגון הבריאות הציבורית MPP. 

קראו עוד בכלכליסט:


באתר CNBC דיווחו כי ההסכם ההתנדבותי בין שני הצדדים יאפשר ל-MPP שבתמיכת האו"ם להעניק תת רישיונות ליצרניות תרופות גנריות, כך שיוכלו לייצר גרסה משלהן וזולה יותר של התרופה. פייזר תמכור את הגלולות שהיא מייצרת תחת שם המותג Paxlovid. 

ההסכם פירושו שפייזר מוותרת על תשלומי תמלוגים במדינות הללו. בחברה מעריכים כי יהיה ביקוש גבוה במיוחד לתרופה ומתכננים לייצר 180 אלף יחידות טיפול עד סוף החודש הבא, ולפחות 50 מיליון יחידות עד סוף 2022. 

לפי פייזר, המייצרת גם כידוע חיסון לקורונה, התרופה מפחיתה את הסיכוי להתאשפז או למות מקורונה בקרב מבוגרים בסיכון גבוה ב-89%. ההמלצה היא לשלב את התרופה ביחד עם ritonavir המשמשת לטיפול ב-HIV לקבלת תוצאות מקסימליות.


הגלולה נגד קורונה של פייזר, רויטרס הגלולה נגד קורונה של פייזר | רויטרס הגלולה נגד קורונה של פייזר, רויטרס


המהלך של פייזר מגיע לאחר צעד דומה מצידה של מרק שפיתחה אף היא תרופה לטיפול בקורונה, שכבר אושרה לשימוש בבריטניה. מדובר בהסכמים לא שגרתיים בתחום, שנובעים ככל הנראה מההכרה בצורך הנואש בטיפול אפקטיבי ומהלחץ שמופעל על חברות התרופות להפוך את התרופות מצילות החיים שלהן לזמינות ובמחיר נמוך. 

95 המדינות שתחת ההסכם כוללות בסביבות 53% מאוכלוסיית העולם והן כולן מדינות עם  הכנסות נמוכות עד בינוניות. "אנחנו מרוצים ביותר שיש לנו נשק נוסף בתחמושת להגן על אנשים מההרס של הקורונה", הגיב צ'רלס גור,  מנכ"ל MPP. עוד הוסיף כי הוא מקווה שהגרסה הגנרית לתרופה של פייזר תהיה זמינה בתוך חודשים ספורים. 

מנכ"ל פייזר אלברט בורלא מסר: "אנחנו מאמינים שלתרופות אוראליות יהיה תפקיד חיוני בהפחתת החומרה של מחלת הקורונה... עלינו לעבוד כדי לוודא שאנשים, ללא קשר היכן הם חיים ולנסיבות שלהם תהיה גישה לפריצות הדרך הללו".

תגיות