אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ניו יורק

"אנחנו מאמצים את האקוסיסטם של הסטארט־אפים"

ראש חטיבת לאומי טכנולוגיות חיים שקולניק הכריז על השקת פלטפורמה לחברת סטארט־אפ ואמר: "שילוב בין החלומות והיעילות של סטארט־אפים לבין הידע והדאטה של הבנק יכול ליצור מוצרים פיננסיים פורצי דרך"

16.11.2021, 18:15 | ויקי אוסלנדר

"רק שילוב בין החלומות ומהירות הביצוע של סטארט-אפים לבין הידע, הדאטה ומאגר הלקוחות של הבנק, יכול ליצור מוצרים פיננסיים פורצי דרך", כך אמר חיים שקולניק, סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת לאומי טכנולוגיות, בנק לאומי, בדברי הפתיחה שלו בוועידת Mind the Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי היום (ג').

קראו עוד בכלכליסט:



"לפני יומיים הכרזנו על מיזם חדש, "The Garage", הסביר שקולניק על מאמצי הבנק לבניית בנק 'העתיד', "פלטפורמה להקמת חברות סטארט-אפ, שנוסדה ומנוהלת על ידי צוות מיומן ביותר. חברנו אליהם ליצירת חדש שבו צוותים של חברות סטארט-אפ עובדים לצד אנשי הבנק, בפלטפורמות שלנו, ומשתמשים בדאטה שלנו. 

"לאומי היה כמו רוב תעשיית הבנקאות המסורתית, בנק סגור בדרך כלל. פיתחנו מערכות ומוצרים משלנו, בהתבסס על פלטפורמות ופתרונות מוכחים ונפוצים. רוב החדשנות הגיעה מבפנים. הגישה הזו עלתה בקנה אחד עם מה שנחשב בשעתו לשיטת אבטחת הסייבר הטובה ביותר: הגנות היקפיות חזקות, המאפשרת גישה מוגבלת מאוד לפונקציונליות מחוץ למשרדי הבנק. מרכזי הנתונים, הסניפים והמחשבים האישיים של לאומי היו מוגנים היטב בין הקירות שלנו. שיתוף הפעולה עם העולם החיצוני היה מוגבל ולא נחשב חיוני".

על בנקאות העתיד: "יש לשנות את הגישה המסורתית הסגורה. החדשנות מתרחשת מחוץ לבנקים, מתודלקת בקרנות הון סיכון ומונעת על ידי כישרונות צעירים", צילום: אוראל כהן על בנקאות העתיד: "יש לשנות את הגישה המסורתית הסגורה. החדשנות מתרחשת מחוץ לבנקים, מתודלקת בקרנות הון סיכון ומונעת על ידי כישרונות צעירים" | צילום: אוראל כהן על בנקאות העתיד: "יש לשנות את הגישה המסורתית הסגורה. החדשנות מתרחשת מחוץ לבנקים, מתודלקת בקרנות הון סיכון ומונעת על ידי כישרונות צעירים", צילום: אוראל כהן


"בשנים האחרונות, מחשוב ענן, שירותי בנקאות דיגיטלית, מסחר אלקטרוני ובנקאות פתוחה הפכו את הגישה הזו לבלתי מספקת. לא היתה לנו ברירה אלא להיפתח לעולם. בה בעת, כאסטרטגיה הגנתית, הדבר הפך לבלתי יעיל אל מול איומי הסייבר המכוונים לארגונים מסחריים ברחבי העולם, כאשר המגזר הפיננסי נמצא בחזית רשימת היעדים. כדי להפחית את האיומים הללו - אין די בגישת ההגנה ההיקפית הקלאסית ויש לשנות את הגישה המסורתית הסגורה גם משום שהחדשנות בכל תחומי המפתח מתרחשת מחוץ לבנקים, מתודלקת בקרנות הון סיכון ומונעת על ידי כישרונות צעירים". 

שקולניק עוד הסביר כי לראייתו בנקים מסורתיים נמצאים בתהליך מעבר, עם הפיכתם לחברות של מוצרים טכנולוגיים, כאשר שירותים דיגיטליים ותהליכי B2B מבוססי API תופסים את מקומם של סניפים ושירותים שמספקים בני אדם. "אנו מאמצים את האקוסיסטם של הסטארט-אפים", הסביר את גישתם, "זה מחייב אותנו להיפתח לשותפויות ולשיתופי פעולה של ממש עם חברות סטארט-אפ".

בנק לאומי, אמר שקולניק, יכול לספק לסטארט-אפים, את כל יתרונות המוסדות הפיננסיים הגדולים כמו יציבות, לקוחות, שער כניסה לעולם הפיננסי ואמון ואבטחה. "אנחנו נפתחים", סיכם, "עוברים לענן - מגרש המשחקים הטבעי של סטארט-אפים; אנו פותחים ממשקי API ומנגישים את הנתונים שלנו דרך Marketplace שאנחנו בונים יחד עם חברות פינטק ישראליות, הנמצאות כביכול בתחרות איתנו - אבל הלכה למעשה מדובר בשיתוף פעולה ושותפות של ממש".

תגיות