אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ניו יורק

"שנות ה-90 יצרו את יזמי הסטארט-אפ, הקורונה - את יזמי ה-ScaleUp"

מנכ"לית לאומיטק, תימור ארבל-סדרס בוועידת Mind the Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי, "יותר סטארט-אפים יכולים להרשות לעצמם לצמוח באמצעות רכישות כדי להאיץ את קצב הצמיחה שלהם"

17.11.2021, 07:07 | ויקי אוסלנדר

"בדיוק כפי ששנות ה-90 יצרו את יזמי הסטארט-אפ, הקורונה יצרה את יזמי ה-Scale-up", אמרה מנכ"לית לאומיטק, תימור ארבל-סדרס בוועידת Mind the Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי.

קראו עוד בכלכליסט:

את דבריה הקדישה ארבל-סדרס לשינוי שהביאה מגיפת הקורונה. "כשנמצאים בלב הסערה, לא תמיד מבינים את השפעת השינוי. עם זאת, מדדים רבים בשוק מצביעים על כך שאנו נמצאים בעיצומה של נקודת פיתול", אמרה, "מעבר מ-Startup-Nation שנולדה בשנות התשעים ל-Scale-up Nation. 

תימור ארבל-סדרס, מנכ"לית לאומיטק, צילום: אוראל כהן תימור ארבל-סדרס, מנכ"לית לאומיטק | צילום: אוראל כהן תימור ארבל-סדרס, מנכ"לית לאומיטק, צילום: אוראל כהן

"הקורונה גרמה לתמורה יסודית ולשינוי מוחשי בכלכלה העולמית", המשיכה והסבירה, "החברות שזכו להצלחה אדירה היו אלו שהציבו את התשתית לכלכלה החדשה הזו. הפעילות שלהן זכתה להצלחה אדירה. המכירות שלהן הרקיעו שחקים. גם אנחנו ראינו צמיחה אקספוננציאלית בפעילות הלקוחות שלנו". 

"סטארט-אפים ישראלים מיצבו את עצמם בעמדות מפתח כדי להפוך לאבני הבניין של הכלכלה החדשה הזו. ואבני הבניין זוכים למכפילים גבוהים. משקיעים, שחולמים להיות שותפים להקמתה של הכלכלה החדשה, הלכו על כל הקופה ונתנו לאותן חברות ישראליות את האמצעים - השקעות והערכות שווי - שאפשרו גם להן ללכת על כל הקופה".

ארבל-סדרס הסבירה שדינמיקה זו הביאה להשקעת כסף רב במספר רב של חברות ושינויים שהם צופים בעתיד. "הנתונים של לאומיטק מצביעים על כך שבשנת 2021, אחד מתוך חמש חברות שלנו בשלב הצמיחה גייסו למעלה מ-60 מיליון דולר בממוצע", אמרה, "כסף מושקע בחברות בשלבים מוקדמים, כך שהוא משמש ככסף למחקר. כשמשקיעים כל כך הרבה משאבים בשלב כה מוקדם, יש התפרצות של חדשנות טכנולוגית, חדשנות מוצרית וחדשנות במודל העסקי". 

"בשלושת הרבעונים הראשונים של 2021, הכנסות מהנפקות זינקו מ-1.6 מיליארד דולר ב-2020 לכמעט 10 מיליארד דולר", הסבירה כעוד סיבה ל"נקודת הפיתול". "חלק מההכנסות הללו מגיעות לתוכניות אופציות של העובדים. אבל לא רק של שלושת המייסדים, אלא גם של עשרת העובדים הראשונים בחברה. הם אלו שחוו, ממקור ראשון, איך בונים חד קרן הלכה למעשה. הם היזמים של המחר".

"עכשיו יותר סטארט-אפים יכולים להרשות לעצמם לצמוח באמצעות רכישות כדי להאיץ את קצב הצמיחה שלהם", הסבירה ארבל סדרס שינוי נוסף, "צמיחה באמצעות רכישות היא אחד מגורמי ההצלחה העיקריים לבניית חברה בוגרת ומצליחה. בעבר, ראינו רק תאגידים גדולים שרוכשים חברות סטארט-אפ. כיום, יותר סטארט-אפים, בשלבים מוקדמים יותר, פותחים מרכזי מו"פ. הם בונים את עצמם מלכתחילה כחברות רב-לאומיות".


תגיות