אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ניו יורק

נדב ממן: "אנחנו יכולים למנוע מתקפות סייבר בשבריר שניה"

ממן, מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, של Deep Insinct הסביר בוועידת כלכליסט בניו יורק שכ-60% מהארגונים הקטנים חוו זינוק עצום במתקפות בשנים האחרונות. "רק 12% ממתקפות הכופר השנה נמנעו", אמר והוסיף, "כי האתגר הגדול ביותר במתקפות סייבר הוא בכלל להבין שהתקיימה מתקפה"

17.11.2021, 11:15 | ויקי אוסלנדר

"80% מהמתקפות הם לא משהו שיכולנו לחזות או להתכונן אליהן, אלו התקפות חדשות ולא ידועות", כך אמר נדב ממן, מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, של Deep Insinct בוועידת Mind the Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי והדגיש את האתגר הגדול הבא ומה שהוא כחובה "להגן על משפחותינו וחברינו". "רק 12% ממתקפות הכופר השנה נמנעו", אמר והוסיף, "כששואלים ארגונים 63% מהם יגידו כי האתגר הגדול ביותר במתקפות סייבר מהשלבים הראשונים הוא בכלל להבין שהתקיימה מתקפה". 

קראו עוד בכלכליסט:

"אם מתבוננים בתעשייה", הסביר ממן על המציאות הדינמית והמאתגרת, "זה לא סוד שהנוף משתנה, הופך מורכב הרבה יותר. אנו מגיעים לשלב שבו האדם לבדו לא יכול להתמודד עם רמות מורכבות של המתקפות. אם להניח בצד את האתגר ניתן לראות כי רק ב-2021 הייתה עלייה של 800% במתקפות, קיים פער עצום בכישרון בתחום, וזה כמעט בלתי אפשרי היום לחבר את הנקודות ולהרכיב את התמונה הנכונה".


דב ממן מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, Deep Instinct, צילום: אוראל כהן דב ממן מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, Deep Instinct | צילום: אוראל כהן דב ממן מייסד משותף וסמנכ"ל טכנולוגיות, Deep Instinct, צילום: אוראל כהן

חברת הסייבר אותה ייסד במשותף ממן מנסה לגשר על פערים אלו, ופיתחה פתרון בינה מלאכותית וטכנולוגיית למידה עמוקה כדי ליצור פתרון הגנה אקטיבי, שנמצא על המכשירים עצמם ומגן כנגד איומי יום אפס והתקפות סייבר מתקדמות. המערכת מסוגלת להציע חיזוי, זיהוי ומניעת התקפות. "כיצד יתכן שאנו לא מצליחים להגן על המשפחה והחברים שלנו?" שאל ממן והדגים כיצד לפי נתוני ה-OECD כ-60% מהארגונים קטנים מ-250 עובדים, יותר ממחצית, ודווקא עסקים אלו ראו זינוק עצום במתקפות בשנים האחרונות, ולמעשה, "רבות מהן כלל לא מדווחות". 

"מתקפות החלו לפגוע בחיי היום יום שלנו", אמר ונתן כדוגמה את המתקפה על הקולוניאל פייפליין, חברה שמפעילה את אחד מצינורות הדלק המרכזיים בארה"ב, שהושבתה למשך כמעט שבוע עד ששילמה לפי הדיווחים כופר של קרוב ל-5 מיליון דולר לכנופיית האקרים. "המתקפה השפיעה על מיליוני בני אדם בעשרות ערים ברחבי ארה"ב שהיו קרובים למצב שבו לא היה להם דלק בתחנות דלק. אם אתם שואלים אותי מתקפות אלו יכלו להימנע. אם אנחנו מתבוננים בטרנד רואים כי עבודה מהבית מאתגרת במיוחד, צריך להבין איך להגן על עובדים שעובדים מהבית. כמובן שתוקפים יחפשו גם להשית את הפגיעה הגדולה ביותר בזמן הקצר ביותר, זהו עסק מוצלח שמייצר כסף רב". 

"מערכות בינה מלאכותית מוציאות את הגורם האנושי", ממן אמר והסביר שאותם מערכות מסורתיות משולבות אדם מחזיקות בשיעורי תוצאה חיובית שגויה של מתקפות של 50%, "זה כמו להטיל מטבע". זאת בזמן שחברות שמציעות מודלים של בינה מלאכותית לזיהוי מתקפות מורידות את שיעורי תוצאות החיובית השגויה לרמות אפסיות. "היום אנחנו יכולים למנוע מתקפות ב-20 שברירי השניות", אמר וסיכם "אני מעודד את הממשלה הישראלית לסייע בהגנה על חברים ומשפחה ולהפוך את העולם בטוח ומוגן יותר".


תגיות