אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ניו יורק

נשיא משותף ב-GE: "נמשיך להשקיע בחברות ישראליות בגלל האיכות"

אנטון לוי, נשיא משותף וראש החטיבה הגלובלית להשקעות בטכנולוגיה של ג'נרל אלקטריק, בוועידת כלכליסט בניו יורק, "כ-30%-35% מההשקעות שלנו הן השקעות המשך וזה מצוין כי אנחנו מכירים את החברות מקרוב ויכולים להשקיע בפרק זמן מאד קצר"

17.11.2021, 15:00 | סופי שולמן

"בשנים הקרובות אתם תראו את ההשקעות שלנו בחברות טכנולוגיה ישראליות מתגברות עוד יותר", הבטיח אנטון לוי, נשיא משותף וראש החטיבה הגלובלית להשקעות בטכנולוגיה של ג'נרל אלקטריק. במהלך ראיון עם גיא פרנקלין מייסד Israeli Mapped in NY, בוועידת Mind The Tech NY 2021 של כלכליסט ובנק לאומי, דיבר לוי על ההתפתחויות ביזמות הגלובאלית ועל פעילויות הקרן בעקבותם.

קראו עוד בכלכליסט:

"יזמות בינלאומית מתפוצצת כרגע ואני מאמין ומקווה שזה ימשך לתוך עשורים הקרובים", אמר לוי שבמהלך 23 שנותיו בקרן האמריקאית הוביל השקעות בחברות מוכרות כגון פייסבוק סנאפצ'אט ועליבאבא. התופעה הבינלאומית לטעמו נובעת מגידול במשאבים כגון זמינות של ממון להשקעות, כח עבודה מתפתח, ותמיכה ממשלתית. 

"יזמים ומעסיקים ברחבי הגלובוס מרגישים שבכוחם לשנות את העולם ואף פעם לא היתה תקופה טובה יותר להקים ולהצמיח חברות חדשות", לוי הדגיש.


אנטון לויו וגיא פרנקלין, צילום: אוראל כהן אנטון לויו וגיא פרנקלין | צילום: אוראל כהן אנטון לויו וגיא פרנקלין, צילום: אוראל כהן


ג'נרל אטלנטיק היא מהקרנות האמריקאיות הפעילות בזירה הגלובלית, ויותר ממחצית מהשקעותיה מחוץ לארה"ב. כשנשאל מדוע ג'נרל אטלנטיק התחילה להשקיע בחברות בשלבים מוקדמים יותר במהלך השנתיים האחרונות, לוי ענה שזה מחשש להפסיד הזדמנויות.

ג'נרל אטלנטיק היא אחת מקרנות ההשקעה הפרטיות הוותיקות בעולם, שהחלה את דרכה ב־1980 כקרן כללית שלאו דווקא מתמחה בהשקעות בתחום הטכנולוגיה, אך בשנים האחרונות היא העבירה להייטק את עיקר מיקודה. עד היום היא השקיעה ביותר מ־400 חברות צמיחה, בעיקר בחמישה סקטורים: טכנולוגיה, חברות צריכה, שירותי פיננסים, חברות בתחום הרפואה ומדעי החיים. 

"המינימום השקעה שלנו ירדה מתחת ל-20 מיליארד דולר במקרה של יזמים וחברות מיוחדות ואנחנו כמובן נמשיך לתמוך ולהשקיע גם בשלבים מאוחרים. אנחנו יכולים להגיד ליזמים שהם לעולם לא יצמחו יותר מדי ומהר מדי בשבילנו", לוי אמר והוסיף שהאסטרטגיה הוכיחה את עצמה. "כ-30%-35% מההשקעות שלנו הן השקעות המשך וזה מצוין כי אנחנו מכירים את החברות מקרוב ויכולים להשקיע בפרק זמן מאד קצר".

כשזה מגיע לחברות ישראליות, לוי אמר שיש לו הערכה גדולה לפתרונות שיוצאים מאומת הסטארט-אפ. "אנחנו שוורים כשזה נוגע לשוק הישראלי. בהתחלה עשינו את זה דרך המשרד באנגליה ואז זה עבר למשרד המרכזי פה בניו יורק. אחת הסיבות לכך זה כי הרבה מהחברות באות לכאן כצעד ראשון בהתרחבות".

"אנחנו נמשיך להשקיע בחברות ישראליות בגלל האיכות הגבוהה שלהן. אנחנו משקיעים בחברות הטובות ביותר לא משנה איפה הן, פשוט יש הרבה כאלה שהן ישראליות ובשנים הקרובות אתם תראו האצה גדולה בפעילות שלנו שם", הבטיח לוי.

 ג'נרל אטלנטיק כבר השקיעה בישראל 600 מיליון דולר בשנתיים האחרונות. ההשקעה הראשונה שלה היתה ריסקיפייד, שבה הובילה סבב גיוס ענק של 165 מיליון דולר לחברה בנובמבר 2019, שנערך לפי שווי של מעט יותר ממיליארד דולר. בינואר 2020, רגע לפני התפרצות הקורונה, הפכה ג'נרל אטלנטיק גם את AppsFlyer הישראלית ליוניקורן כאשר הובילה סבב גיוס של 210 מיליון דולר, לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר.

ב־2021 הגבירה ג'נרל אטלנטיק משמעותית את קצב ההשקעות שלה בישראל והובילה ארבעה סבבי השקעה, שניים מהם קטנים יחסית בחברות Zoomin ו־Atera. ההשקעה האחרונה הושלמה באוקטובר השנה והפכה את חברת Hibob, שפועלת בתחום ניהול משאבי אנוש, ליוניקורן עם גיוס של 150 מיליון דולר. 


תגיות