אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תיאום המחירים בשוק המזון: אחרי נועם וימן, בכירים נוספים מדיפלומט זומנו לרשות התחרות נועם וימן על רקע מוצרים של דיפלומט | צילום: קרן בן ציון

תיאום המחירים בשוק המזון: אחרי נועם וימן, בכירים נוספים מדיפלומט זומנו לרשות התחרות

שבוע אחרי שהמנכ"ל ומבעלי השליטה בחברת המזון נחקר במשרדי הרשות, זומנו אתמול לחקירה נושאי משרה נוספים. להערכת החברה, עם בירור העובדות יתברר כי לא נפל רבב בהתנהלותם

18.11.2021, 09:39 | נורית קדוש

רשות התחרות לא עוצרת בחקירת תיאום המחירים בשוק המזון. שבוע אחרי שנעם וימן, המנכ״ל ומבעלי השליטה בחברת המזון דיפלומט, נחקר במשרדי הרשות, זומנו אתמול (ד') לחקירה נושאי משרה נוספים בה. בדיפלומט ציינו כי להערכת החברה, עם בירור העובדות יתברר כי בהתנהלותם של נושאי המשרה או של החברה, לא נפל כל רבב. 

קראו עוד בכלכליסט:


נועם וימן על רקע מוצרים של דיפלומט, צילום: קרן בן ציון נועם וימן על רקע מוצרים של דיפלומט | צילום: קרן בן ציון נועם וימן על רקע מוצרים של דיפלומט, צילום: קרן בן ציון

דיפלומט היתה מהראשונות שהעלו את נושא העלאת המחירים לשיח הציבורי. בדוחותיה לרבעון השני, ציינה החברה כי לאור העלייה החדה במחירי ההובלה הימית בעולם, היא תבחן העלאת מחירים. 

דיפלומט פועלת בישראל במגוון רחב של קטגוריות, ממזון ועד תינוקות וטואלטיקה ונהנית מבלעדיות בשיווק המותגים המובילים בעולם המזון והטואלטיקה. שמה של החברה עלה לא פעם כאחת האחראיות ליוקר המחיה בישראל, על רקע הבלעדיות שיש בידיה ליבוא מותגים מובילים דוגמת מותג ג'ילט השולט בשוק מוצרי הגילוח. החברה היא המפיצה הבלעדית בישראל של מוצרי פרוקטר אנד גמבל, חברת מוצרי הצריכה הגדולה בעולם, המייצרת ומשווקת מעל 60 מותגים בינלאומיים ובהם אבקות כביסה תחת מותג אריאל, חיתולי פמפרס, מוצרי טיפוח אישי דוגמת פנטן, הד אנד שולדרס ומוצרי היגיינה תחת מותג אולווייז. דיפלומט היא שחקן משמעותי גם בשוק המזון, כבעליה של חברת סטארקיסט פודור, בעלת הזיכיון הבלעדי לכל מוצרי המותג סטארקיסט בישראל.

השבוע זימנה הרשות גם את איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת יוחננוף, לחקירה במשרדיה. זאת בהמשך לשורת נחקרים שזומנו למשרדי הרשות בשבוע שעבר, לחקירה שהפכה גלויה ביום שלישי שעבר, עם פשיטת חוקרי רשות התחרות על משרדי שופרסל, תפיסת מחשבים ומסמכים וחקירת המנכ״ל איציק אברכהן במשרדי הרשות. במקביל, פשטו חוקרי הרשות על משרדי שטראוס, חקרו את המנכ"ל גיורא בר דעה, נושאי משרה בכירים ועובדים נוספים. לאחר מכן, זימנה הרשות לחקירה את וימן מחברת דיפלומט, רמי לוי, בעל השליטה ומנכ"ל רשת שיווק השקמה, אייל רביד מנכ״ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי, אריה בוים מבעלי רשת אושר עד ולפחות בכיר בחברת המזון יוניליוור. המשותף לכל נחקרים, הוא מסרים שהעבירו בראיונות לתקשרות ובדיווחים לבורסה, בנוגע לצפי לעליות מחירים בענף המזון. 

מיכל כהן ממלאת מקום הממונה על ההגבלים אמרה בשבוע שעבר: "אנו מדברים על חקירה פלילית, פרי של הכנה מאומצת שהתחילה לפני שהדיון נקבע, נעשית ותיעשה גם מחר וגם מחרתיים. אני לא מתכוונת לומר מהם החשדות ומה נחקר, כי כל מילה שאגיד עלולה לשבש את החקירה. נעשות פה פעולות, תנו לנו את הזמן. כשנוכל להגיד נגיד". כהן הוסיפה כי שוק המזון, מוצרי הצריכה והטואלטיקה נמצא בראש סדרי העדיפות של הרשות. "אין פה שום היסוס ויש פה צורך באכיפה נוקשה ואפקטיבית. אני מעוניינת להציע הצעות חוק להגברת התחרות ולא נהסס להפעיל את כל האמצעים להגברת התחרות".


תגיות