אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהומות ותחלואה גוברת מאיימות על חג המולד באירופה

ארה"ב הכניסה בחודש האחרון 11 מדינות אירופיות לרשימת היעדים שקיימת לגביהם אזהרת מסע חמורה; בסוף השבוע פרצו מהומות בכמה מוקדים באירופה בתגובה למגבלות הקורונה החדשות; שר הכלכלה הסלובני: "התיירות לעולם לא תשוב להיות מה שהיתה לפני המגפה"

21.11.2021, 18:50 | חדשות חוץ

ארגון הבריאות העולמי הביע בסוף השבוע האחרון את דאגתו מהתגברות מקרי הקורונה באירופה. בראיון לבי.בי.סי אמר המנהל האזורי של הארגון ד"ר הנס קלוגה, כי אם היבשת לא תנקוט צעדים נחרצים יותר מול המגפה, היא עלולה לרשום עוד מיליון מקרי תמותה עד לאביב הבא.

קראו עוד בכלכליסט:

במקביל, צעדים שנקטו לאחרונה ממשלות באירופה כדי להתמודד עם ההסלמה בתחלואה הובילו לגל מחאה, בחלקו אלים. כל אלה הם בשורה רעה לענף התיירות ביבשת, וזאת דווקא עכשיו, ערב חג המולד שאמור היה לסמן סוג של חזרה לשגרת נסיעות וחגיגות.


הפגנה באמסטרדם נגד מגבלות הקורונה, שלשום ברוטרדם, צילום: רויטרס הפגנה באמסטרדם נגד מגבלות הקורונה, שלשום ברוטרדם | צילום: רויטרס הפגנה באמסטרדם נגד מגבלות הקורונה, שלשום ברוטרדם, צילום: רויטרס

בשבוע שעבר הודיע המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) על הוספת ארבע מדינות אירופיות לרשימת המדינות שאזהרת המסע אליהן היא בדרגה 4, שמשמעה היא שאין לבקר בהן. הארבע הן צ'כיה, הונגריה, איסלנד והאי גרנזי שבתעלה הבריטית. המגזין "פורבס" דיווח, כי בארבעת השבועות האחרונים הוכנסו לדרגה זו 11 מדינות אירופיות, ובסך הכל, יותר משני תריסר מדינות ביבשת נכללות בדרגה המחמירה, ביניהן יעדי תיירות מובהקים. עמן נמנות אוסטריה, יוון, קרואטיה, הולנד, בריטניה, שווייץ, אירלנד, בלגיה, רוסיה וטורקיה.

אזהרת המסע בדרגה 4 היא הגבוהה ביותר מבין קטגוריות הסיכון שקובע ה־CDC ומדינה נכנסת לקטגוריה זו כשמדווחים בה יותר מ־500 מקרי קורונה חדשים לכל 100 אלף איש ב־28 הימים האחרונים. 

בפורום התיירות האירופי השנתי, שנערך בשבוע שעבר בסלובניה - הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי - אמר שר הכלכלה הסלובני זדראבקו פוצ'יבלשק, כי בתקופת הקורונה "הבנו לראשונה עד כמה חשובה התיירות לכלכלה האירופית". פוצ'יבלשק, שאירח את שרי התיירות של האיחוד באירוע שהתקיים אונליין, אמר עוד כי למרות שאחרי עונת הקיץ ושיבת אמון הצרכנים "יש לתעשיית התיירות האירופית סיבה להיות אופטימית, אנו מודעים לכך שהתיירות לעולם לא תשוב להיות מה שהיתה לפני המגפה".

הפגנה אלימה נגד הגבלות הקורונה בצרפת, צילום: רויטרס הפגנה אלימה נגד הגבלות הקורונה בצרפת | צילום: רויטרס הפגנה אלימה נגד הגבלות הקורונה בצרפת, צילום: רויטרס

מזכ"ל ארגון התיירות העולמי (UNWTO) זוראב פולוליקאשווילי אמר אף הוא כי למרות ההתאוששות בחודשי הקיץ, התיירות עדיין נמצאת הרחק מתחת לרמות שאפיינו אותה לפני הקורונה.

"אורגיה של אלימות"

התגובה האלימה שפרצה בכמה מוקדים באירופה בסוף השבוע האחרון בתגובה למגבלות הקורונה החדשות, עלולה להרתיע תיירים שתיכננו להגיע למדינות היבשת בתקופת החגים. מוקד האלימות החמור ביותר היה שלשום בהולנד, שם פתחה המשטרה באש לעבר מפגינים שהתפרעו בעיר רוטרדם במחאה נגד תקנות הקורונה. לפי הדיווחים, שבעה בני אדם נפצעו בעימותים עם כוחות הביטחון. ראש העיר, אחמד אבוטאלב, כינה את הפרת הסדר ״אורגיה של אלימות״. לדבריו, בכמה מקרים השוטרים ״חשו צורך לשלוף את הנשק כדי להגן על עצמם״.

המפגינים התהלכו באזור המסחרי של העיר, הציתו אש והשליכו אבנים וזיקוקים לעבר השוטרים. אבוטאלבר אמר עוד, כי עשרות אנשים נעצרו וצפויים מעצרים נוספים לאחר שייבחנו חומרי הווידיאו ממצלמות האבטחה באזור.

דוברת המשטרה, פטריסיה וסלס, אמרה לסוכנות רויטרס: ״ירינו יריות אזהרה וגם נורו יריות ישירות מאחר שהמצב סיכן חיים״. כמה גולשים ברשתות החברתיות פרסמו תמונות של אדם שלכאורה נורה על ידי המשטרה, אך הרשויות טוענות כי עדיין לא ברור כיצד הוא נפצע. בתמונות ובסרטונים מהזירה ניתן לראות ניידת משטרה שהוצתה, ועוד ניידת שבשמשה הקדמית שלה זוג אופניים שהושלכו אליה. 

הפגנות בקרואטיה ורומא

בעקבות המהומות ברוטרדם בוטלה הפגנה דומה שאמורה היתה להתקיים באמסטרדם, אך למרות שהמארגנים הודיעו על ביטולה, הגיעו כמה מאות מפגינים לכיכר דאם במרכז העיר.


אירופה מחכה לתיירים,  אירופה מחכה לתיירים אירופה מחכה לתיירים,


בשל העלייה בתחלואה נכנסה הולנד בשבוע שעבר לסגר חלקי. בכוונת הממשלה לקדם חקיקה שתאפשר למקומות בילוי כמו מסעדות וברים להעניק שירות רק למי שחוסנו במלואם או שהחלימו מהנגיף ויציגו תו ירוק. צעדים דומים ננקטים באוסטריה ובגרמניה. בווינה הפגינו בשבת כ־35 אלף איש נגד תקנות הסגר החדשות, זאת בעקבות החלטת הממשלה להטיל סגר על סרבני חיסונים בלבד ולהשית החל בפברואר 2022 חובת חיסונים כללית. 

בקרואטיה, שכמעט רבע מהתמ"ג שלה נסמך לפני הקורונה על תיירות, צעדו אתמול אלפים בבירה זאגרב כדי למחות על חובת החיסונים שהוטלה על עובדי המגזר הציבורי. באיטליה, אלפי אנשים הפגינו ברומא נגד התו הירוק שהצגתו הפכה לחובה במקומות עבודה, באירועים ובתחבורה הציבורית.

תגיות