אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בן-משה יוצא לקרב משפטי נגד דויטש ובירם על תחנת באר טוביה מוטי בן משה על רקע תחנת הכוח בבאר טוביה | צילום: איה בן עזרי אוראל כהן

בן-משה יוצא לקרב משפטי נגד דויטש ובירם על תחנת באר טוביה

קרן קיסטון, שייסדו השניים, רוכשת את השליטה בתחנת הכוח IPM תמורת 600 מיליון שקל, ובן־משה מנסה לבלום זאת עם תביעה נגדה, בטענה כי זכויותיו קופחו. בן־משה תכנן להשתלט על IPM ובידיו 28% ממנה בשרשור ו־46% מגלובל פאוור

24.11.2021, 07:00 | גולן חזני

העסקה לרכישת תחנת הכוח IPM בבאר טוביה עולה על פסים משפטיים. אתמול הגיש מוטי בן־משה, באמצעות חברת רבוע כחול שבבעלותו, תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א נגד קרן התשתיות קיסטון, שייסדו גיל דויטש, רוני בירם והמנכ"ל נבות בר, ונגד שורה של גורמים נוספים. 

בן־משה ביקש מבית המשפט סעד זמני שימנע את השלמת העסקה שבמסגרתה קיסטון רוכשת את השליטה בתחנת הכוח IPM בתמורה כוללת של 600 מיליון שקל. דבר התביעה נודע מדיווח של קיסטון לבורסה. בן־משה ביקש חיסיון על התביעה, אך הוא הוסר לבקשת קיסטון. 

קראו עוד בכלכליסט:


כפי שנחשף ב"כלכליסט", בתחילת אוקטובר חתמה קיסטון על עסקה מורכבת ומרובת שכבות, שתהפוך אותה בשרשור לבעלת המניות הגדולה (34%) ב־IPM. תחנת הכוח מצויה בשליטת החברה טריפל־מ, שמחזיקה ב־84% ממניותיה. טריפל־מ נמצאת בשליטת (51%) IPM אחזקות, שבתורה בשליטת גלובל פאוור.

קיסטון רוכשת 40% ממניות IPM אחזקות מידי קרן נוי ולאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי, וכן את הזכות להחזר הלוואות הבעלים. כמו כן, במסגרת העסקה היא אמורה לרכוש מהן 5.1% ממניות החברה־הבת טריפל־מ, ואת הזכות להחזר ההלוואות עבור המניות. 


בתמורה היא תשלם לנוי ולאומי פרטנרס 293 מיליון שקל בחלוקה שווה. במקביל, קיסטון רוכשת מהפניקס את האחזקות שלה בגלובל פאוור (10.5%), הלוואה המירה ל־10.5% ממניות גלובל פאוור ו־7.5% ממניות טריפל־מ, וזאת בתמורה ל־307 מיליון שקל, מה שמביא את ההשקעה הכוללת של הקרן ברכישת השליטה בתחנה ל־600 מיליון שקל.

בכך, קיסטון עוקפת את בן־משה, שמחזיק ב־46% מגלובל פאוור, ובנתח של 28% בשרשור מ־IPM. בן־משה רכש את השליטה בגלובל פאוור מהמייסד ניסן כספי מתוך כוונה להשתלט על IPM, עוד בטרם נודע על העסקה של קיסטון, כך שזו האחרונה שיבשה לו את התוכניות באופן מהותי.

לפי הדיווח של קיסטון, בתביעה שהגיש לבית המשפט טוען בן־משה כי העסקה של קיסטון עם לאומי פרטנרס וקרן נוי נעשתה "בניגוד לדין, תוך הפרה של הסכמים אחרים, ובכלל זאת ההסכם שבין כר אקו אחזקות (החברה שהחזיקה במניות גלובל פאוור ובן־משה רכש מכספי — ג"ח) וא.י.ה פריז (החברה שבאמצעותה מחזיק אהוד בן־ש"ך ב־40% ממניות גלובל פאוור - ג"ח), וכן של הסכם בעלי המניות בגלובל פאוור ו־IPM אחזקות". 

לפי הדיווח של הקרן, בן־משה טוען כי קיסטון, יחד עם הנתבעות האחרות, "קיפחו את זכויותיו כבעל מניות בגלובל פאוור". לכן הוא מבקש "סעד זמני שימנע את השלמת ההסכם עם לאומי פרטנרס ונוי, עד להכרעה בתביעה העיקרית". 

בנוסף מבקש בן־משה להכיר בתביעה כתביעה נגזרת בשמן של גלובל פאוור ושל IPM. כלומר, לפי בן־משה, יש להיכנס בנעלי החברה שלא פעלה נגד העוולות הללו.

מימין: גיל דויטש ורוני בירם מייסדי קיסטון, צילומים: בועז אופנהיים, אוראל כהן מימין: גיל דויטש ורוני בירם מייסדי קיסטון | צילומים: בועז אופנהיים, אוראל כהן מימין: גיל דויטש ורוני בירם מייסדי קיסטון, צילומים: בועז אופנהיים, אוראל כהן


תגיות