אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי חצי שנה: אבי צבי ייצא מפרטנר עם מצנח זהב של 10 מיליון שקל מנכ"ל פרטנר אבי צבי. מצנח זהב | צילום: ישראל שם טוב

בלעדי

אחרי חצי שנה: אבי צבי ייצא מפרטנר עם מצנח זהב של 10 מיליון שקל

במקרה שרוכשי פרטנר ירכיבו שדרה ניהולית חדשה, יוחלפו היו"ר אסנת רונן והמנכ"ל אבי צבי. פרישתו, אחרי חצי שנה בלבד, תרופד בתנאים מפליגים, שכוללים הבשלה מידית של אופציות. הערכות בשוק ההון: סלקום תאכוף את הסכם אי התחרות מול גבאי

28.11.2021, 06:00 | גולן חזני

כניסתם של אבי גבאי ושלמה רודב לשליטה בפרטנר עשויה לסמן את החלפת השדרה הניהולית. קבוצת הרכישה של פרטנר אמנם לא הצהירה על תוכניותיה, ולא תעשה זאת עד לקבלת כל האישורים, אך אם תשנה את השדרה הניהולית, המשמעות תהיה עזיבה מידית של אסנת רונן, היו"ר שמונתה בידי הדירקטוריון שנשאר בחברה אחרי נטישת חיים סבן, ובתפר הזמן שנדרש להאצ'יסון להבין שלא תקבל היתר שליטה. 

קראו עוד בכלכליסט:

כמו כן, כפי שפורסם ב"כלכליסט", גבאי צפוי לשמש כיו"ר החברה, ורודב כדירקטור — אבל מעבר לזה תיתכן גם החלפה מהירה של המנכ"ל אבי צבי. צבי הובא לחברה על ידי רונן, ובתמיכת דירקטורים שהיו לצדה בוועדת האיתור שעמדה בראשה, ושהדומיננטים בהם היו ריצ'י האנטר מקרן גרין לאנטרן ובארי בן זאב, לשעבר משנה למנכ”ל ומנהל הכספים הראשי בבנק הפועלים.

אבי גבאי. מה בנוגע לסעיף אי התחרות מול סלקום?, צילום: עמית שעל אבי גבאי. מה בנוגע לסעיף אי התחרות מול סלקום? | צילום: עמית שעל אבי גבאי. מה בנוגע לסעיף אי התחרות מול סלקום?, צילום: עמית שעל

צבי נבחר למנכ"ל בתחילת יוני ללא כל ניסיון בתחום הסלולר. הוא ניהל את ערוץ רשת במשך עשור ועזב אותו לקראת המיזוג עם ערוץ 10 בסוף 2018. ברשת ניסה צבי לשפר את מצבו הפיננסי והתחרותי של הערוץ. לאחר המיזוג סיים את תפקידו, ועד למינויו בפרטנר עסק בעיקר בפעילות וולונטרית עם נכי צה"ל, ולדברי מקורביו גם בהקמת חברת השקעות בראשותו, שלא הושלמה.

חבילת תגמול שמנה

צבי, שמשלים חצי שנה בלבד בפרטנר, ייהנה ממצנח זהב מרשים, ששובר את השיא של בעל תפקיד אחר שפרש לא מזמן, מוטי רוזן, יו"ר מגדל, שעזב אחרי שלושה חודשי עבודה בלבד עם 4.4 מיליון שקל. צבי קיבל עם כניסתו לתפקיד אופציות במחיר מימוש של 15.86 שקלים למניה, נמוך מעט ממחיר המניה בעת מתן האופציות. לפי מחיר המניה היום, 19.37 שקל, מדובר ברווח של 4 מיליון שקל. בנוסף קיבל מניות ששוויין 4.2 מיליון שקל, כך שבסך הכל מדובר ב־8.2 מיליון שקל. האופציות ניתנו למימוש בארבע מנות, אבל אירוע של שינוי שליטה ופרישה שלו מביא להבשלתן המידית, כלומר צבי יכול לממשן מיד במקרה כזה. כך גם בנוגע למניות החסומות.

בנוסף צבי זכאי למענק של שלוש משכורות מרגע ההודעה על הפרישה בשנה הראשונה ושישה חודשי הסתגלות, כלומר 1.035 מיליון שקל נוספים. עד כה צבר עלות שכר של 700 אלף שקל בכהונתו כמנכ"ל. עלות שכרו החודשית עומדת על 115 אלף שקל. מענק ההסתגלות ניתן לצבי בשל ההתראה הקצרה (אף שלא נדרש לעזוב מקום עבודה קודם כדי להיכנס לתפקיד) שקיבל לפני כניסתו לתפקיד. בנוסף זכאי צבי למענק של עד 750 אלף שקל על ביצועים. בסך הכל הוא צפוי לקבל סכום פרישה של מעל 10 מיליון שקל ברוטו.

התנאים המפליגים ניתנו לצבי בידי רונן, שהיא עצמה היתה בת מזל להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. אף שהרזומה העסקי שלה רחוק מלהיות מרשים, נבחרה בידי דירקטוריון חסר ניסיון בתחום התקשורת לכהן כיו"ר. המהלך העסקי האחרון שעשתה לפני כניסתה לפרטנר היה יחד עם בעלה: לפני שנתיים הובילו רמי ואסנת רונן עסקה לרכישת סלטי שמיר ב־18 מיליון שקל, כשהם עצמם רכשו 14% מהחברה. שנה וחצי לאחר מכן הגיעה סלטי שמיר להקפאת הליכים.

הסיטואציה בפרטנר מזכירה מעט את הסיטואציה שקרתה לא מזמן בכלל ביטוח: חברות שבעל השליטה שלהן לא קיבל היתר רגולטורי, והשליטה האפקטיבית עברה לידי דירקטוריון והנהלה עצמאיים שלא רשמו הצלחה ניהולית ועסקית בלשון המעטה. הדוגמאות גם עשויות להצביע על חסרונות של חברות בלי גרעין שליטה, בעיקר אילו הפחות מפוקחות.


אבי צבי מנכ אבי צבי מנכ''ל פרטנר | צילום: ישראל שם טוב אבי צבי מנכ


השבוע צפוי נאמן מניות השליטה בפרטנר, עו"ד אהוד סול, לבקש מביהמ"ש אישור מכירת המניות (27% כולל מניות רדומות) לקבוצה של גבאי, רודב, ארקין אחזקות, הפניקס, כלל מנורה ועתודות תמורת 300 מיליון דולר. עם האישור תפנה הקבוצה המלווה, על ידי עו"ד אבריימי וול, לקבלת אישורים רגולטוריים לעסקה.

פסיבי או אקטיבי

במקביל לכך, בדירקטוריון סלקום התקיים בימים האחרונים דיון בשאלת אי התחרות של גבאי. ל"כלכליסט" נודע כי בעלי מניות בסלקום מקרב הגופים המוסדיים פנו לגורמים בכירים בחברה בדרישה לאכוף את סעיף אי התחרות בהסכם של גבאי. בשלב זה בדירקטוריון סלקום ודסק"ש, השולטת בחברה, לא התקבלה החלטה בנושא. זאת מאחר שעד כה גבאי לא פנה באופן רשמי לבקש הקלה בהסכם אי התחרות שלו. סביר להניח שגבאי יעשה זאת רק לאחר שתושלם העסקה באופן רשמי. 

בשוק ההון גוברות ההערכות כי דירקטוריון סלקום לא יוכל לוותר לגבאי על תקופת אי התחרות או לפחות על רובה. על פי ההסכם, גבאי מחויב באי תחרות לשנה, כאשר אחת השאלות שעדיין לא ברורות היא מה יהיה תפקידו הרשמי בפרטנר, סוגיה שעשויה גם היא להשפיע על ההחלטה של דירקטוריון סלקום. 

כך למשל עולה השאלה אם בסלקום ידרשו לאכוף את ההסכם אם גבאי ייבחר להיות בחודשים הראשונים בעל מניות פסיבי בלבד, ולא נושא משרה רשמי בחברה. שיקול נוסף לרעת גבאי הוא חשש שהביעו חלק מהדירקטורים בסלקום מתביעות של משקיעים אם לא יילחמו לאכוף את סעיף אי התחרות בהסכם. סוגיה נוספת שתיבדק בסלקום היא אם גבאי, בעצם קיום המו"מ בנוגע לפרטנר, לא הפר כבר את אי התחרות שלו. באשר לסוגיית הניהול בסלקום – לפי שעה, משמש מנכ"ל דסק"ש דורון כהן כיו"ר פעיל. ההערכות הן כי כהן ישמש כמ"מ מנכ"ל סלקום בתקופת הביניים שעד לבחירת מנכ"ל קבוע.

תגיות