אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיפה כימיקלים תקים מיזם סולארי שיפעל לצד מתקן האמוניה שהיא מקימה במישור רותם מנכ"ל קבוצת חיפה מוטי לוין | יח"צ

חיפה כימיקלים תקים מיזם סולארי שיפעל לצד מתקן האמוניה שהיא מקימה במישור רותם

קבוצת חיפה (לשעבר חיפה כימיקלים) נאלצה לסגור ב-2017 את מיכל האמוניה בחיפה שהיה מסוכן לסביבה. כעת החברה מקימה מתקן אמוניה בנגב והמיזם הסולארי מיועד לספק את צרכי האנרגיה שלו

28.11.2021, 14:12 | ענת רואה

קבוצת חיפה (לשעבר "חיפה כימיקלים") וחברת משק אנרגיה חתמו ביום חמישי שעבר על מזכר הבנות לפיו יוקם פרויקט אנרגיה סולארית בשטחו של מפעל 'חיפה-נגב טכנולוגיות' באיזור התעשיה מישור רותם בנגב. 

קראו עוד בכלכליסט:

מטרת הפרויקט הינה בעיקר, לספק את כלל צרכי החשמל של מתקן האמוניה שיוקם במקום תוך חיסכון ניכר בעלויותיו. לפי החברה, בשטח המיועד ניתן להקים את הפרויקט באופן מידי, בכפוף לאישורים רגולטוריים. בנוסף, תיבחן הקמתם של מתקנים נוספים להפקת אנרגיה לרבות מתקנים סולאריים צפים על פני בריכות האידוי של החברה. 

על פי המתוכנן, השדה הסולארי אשר את הקמתו תממן משק אנרגיה ויופעל על ידה, ייצר חשמל בטכנולוגיה פוטו־וולטאית, בהספק של 45 מגה וואט, כאשר חלק מהחשמל שייוצר יוסב למערכת אגירה שבאמצעותה יוכל המיזם להפחית את התלות בייצור חשמל מגז טבעי בשעות הערב והלילה.  


מנכ"ל קבוצת חיפה מוטי לוין, יח"צ מנכ"ל קבוצת חיפה מוטי לוין | יח"צ מנכ"ל קבוצת חיפה מוטי לוין, יח"צ


קבוצת חיפה (שכלל אינה פעילה כיום בחיפה), נקראה בעבר 'חיפה כימיקלים', ועוסקת בייצור דשנים לחקלאות וכימיקלים לתעשייה. המפעל שכן במפרץ חיפה סמוך למפעלי בזן וכרמל אולפינים. 

בתחילת 2017 הושבת מפעל האמוניה במפרץ חיפה, ששימש חומר הגלם המרכזי לייצור הדשנים. זאת לאחר ש-3 ערכאות משפטיות קבעו שהוא מסוכן לציבור. כתוצאה מכך השביתה חיפה כימיקלים את המפעל ופיטרה את 250 עובדיו. 

לאחר סגירת המיכל החיפאי, יבוא האמוניה לישראל מתקיים במיכלים יעודיים דרך נמל אשדוד. בהחלטת ממשלה ביולי 2017 ניתן היתר להקמת מפעל חדש באיזור התעשיה מישור רותם בנגב. 

עלות הקמת מתקן האמוניה החדש היא כ-200 מיליון דולר והקמתו צפויה להסתיים ב-2023.

משק אנרגיה שנשלטת על ידי שבעה ארגוני קניות אזוריים של הקיבוצים מחזיקה כיום בפרויקטים שמחוברים לרשת החשמל שהספקם המצרפי הוא 102 מגה וואט, וכן בנכסים שבהקמה ולאחר זכייה במכרזים שהספקם המצרפי הוא 367 מגה וואט, ונכסים בפיתוח שהספקם המצרפי הוא 1.2 גיגה וואט.

לדברי מנכ"ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, "הקמת מיזם אנרגיה מתחדשת בחצר מפעלנו בנגב, היא חלק משמעותי מהתוכנית האסטרטגית של הקבוצה להתמודדות עם משבר האקלים ועמידה ביעדים אותם הגדירה מדינת ישראל למעבר לאנרגיות מתחדשות וצמצום פליטות גזי החממה".

מנכ"ל משק אנרגיה, חן מלמד מסר: "שיתוף הפעולה בין קבוצת חיפה למשק אנרגיה מלמד שניתן להתקרב ליעדי הממשלה בתחום האנרגיות המתחדשות גם באמצעות עסקאות ושיתופי פעולה בילטראליים. מדובר במתקן תעשייתי גדול וחיוני שיפעל באנרגיה מתחדשת".


תגיות