אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת האנרגיה

"העולם הולך לכיוון של השקעות בתחום האנרגיה הירוקה"

כך טוען אורי גרינפלד האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות בוועידת האנרגיה של כלכליסט. לדבריו, "אפשר להתווכח אם היעדים סבירים או לא או ריאליים. הכיוון ברור – והוא חשוב לא רק בגלל משבר האקלים, אלא בגלל שלעולם חסרים מקורות צמיחה לשנים הבאות"

29.11.2021, 11:30 | חזי שטרנליכט

העולם העסקי הולך לבצע השקעות גדולות בתחום האנרגיה הירוקה, כך אומר האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות, אורי גרינפלד בוועידת האנרגיה של כלכליסט בשיתוף בזן. גרינפלד אמר לבאי הוועידה כי המגמה היא ברורה והתחום עומד בפני השקעות מסאיביות ממספר סיבות ומגמות שהתפתחו.

קראו עוד בכלכליסט:

"המהלך לקידום אנרגיה ירוקה צפוי להשפיע וכדאי לבחון מדוע הוא חשוב מבחינת הכלכלה העולמית", ומר גרינפלד "אתמול הדלקנו נר ראשון של חנוכה, וזו הפעם השנייה שהנר הראשון נדלק בשגרת קורונה. הקורונה עשתה שמות בכל תחום בחיינו, ובתחום הכלכלי בפרט. אלה תופעות ששכחנו שקיימות. ראינו הדפסת כסף, משהו שלא קרה 60 שנה. הממשלה שופכת על הציבור כסף ממסוקים בעזרת הבנק המרכזי שקונה את החוב שלה. זו הדפסת כסף בלי לעבור על חוק אי הדפסת כסף".


אורי גרינפלד האסטרטג הראשי של פסגות בוועידת האנרגיה, צילום: אוראל כהן אורי גרינפלד האסטרטג הראשי של פסגות בוועידת האנרגיה | צילום: אוראל כהן אורי גרינפלד האסטרטג הראשי של פסגות בוועידת האנרגיה, צילום: אוראל כהן


בעקבות הדפסת הכסף ציין גרינפלד "אנחנו רואים אינפלציה חוזרת, לאחר שהגלובליזציה הביאה לבעיית מחסור. יש בעיות מייצור שבבים ועד לשינוע ועוד. כמובן ששוק האנרגיה, שסבל במהלך הקורונה, ראינו בו יום של מחיר נפט שלילי בחוזים העתידיים. אבל זה לא רק הקורונה, גם בעיות מזג אוויר קשות באירופה השפיעו על האנרגיה המתחדשת. בסיכומו של דבר רואים זינוק במחירים: עלייה של 571% במחיר הגז הטבעי באירופה, עלייה של 120% בגז טבעי בארה"ב, ו-150% במחיר הפחם ו-70% במחיר הנפט".

לדבריו, "כשמחירי האנרגיה המסורתית המתכלה נמוכים יש פחות כדאיות לעשות השקעות בתחום. ראינו ב-2019 לתוך 2020 ירידה בהשקעות בתחום. כשהמחירים עולים רואים חזרה של רצון ותמריצים להשקיע בתחום. בסופו של דבר, כולנו מבינים שכוכב הצפון הוא בכיוון של אנרגיה מתחדשת. לשם צריך לצעוד ולשם הולכת המגמה. תוך כדי התנועות כולנו רוצים ללכת לכיוון הזה. מקבלי ההחלטות מקבלים תמיכה פוליטית מועידת האקלים בפריז, דרך גלזגו, ותוכנית של 2 טריליון דולר בארה"ב. מתוכה 50 מיליארד דולר הם להשקעה במשבר האקלים".

"יש הרבה השקעות שיגיעו בתחום האנרגיה הירוקה. אפשר להתווכח אם היעדים סבירים או לא או ריאליים. הכיוון ברור – חשוב לא רק בגלל משבר האקלים, כולנו רוצים לראות את העולם הולך למקום טוב יותר, הנושא חשוב כי לעולם חסרים  מקורות צמיחה לשנים הבאות. עשרות שנים שהעולם המערבי סובל מירידה בפוטנציאל הצמיחה. מסיבות פשוטות של דמוגרפיה. באירופה כח העבודה הולך וקטן משנה לשנה. מה שאומר שפוטנציאל הצמיחה הולך ויורד. בארה"ב כח העבודה גדל כיום, רק שקצב הגידול של הפריון של העובדים הולך ופוחת. צריך לשאול מעבר לסיפור של משבר האקלים, האם נושא האנרגיה הירוקה יכול להוביל אות העולם מבחינת שיעורי צמיחה, אני חושב שהתשובה היא כן".

גרינפלד ציין כי במהלך שנות ה-90' "בארה"ב, בשנים 93-99 היתה המצאה חדשה שנקראה אינטרנט, ראינו פריסה של תשתיות בהיקפים חסרי תקדים. ואנחנו רואים את ההבדל של התרומה בהשקעות במשק האמריקאי לצמיחה בכלל שם. הצמיחה בשנות ה-80' וה-90' היתה באותם סדרי גודל. אבל ההבדל במקורות הצמיחה ברור. בלי ההשקעה בתשתיות - הצמיחה היתה משמעותית פחות." לדבריו, "בשנים הבאות דור הבייבי בום יגיע לגיל פרישה, ואז נראה בהמשך ירידה בכח העבודה האמריקאי. אנחנו צריכים למצוא מקורות צמיחה ואנרגיה ירוקה ומתחדשת זה כנראה מקום טוב להתחיל בו".

"הממשלות בכל העולם הולכות לכיוון. צריך להבין שזה הכיוון כשיש תמיכה משוק ההון. בישראל יש הרבה סטארטאפים בתחום. בייצור ובאגירה, ישראל מובילה בצד הטכנולוגי. צריך לקחת את הסקטור ולתת לו עדיפות, ושוק ההון יכול לעשות את זה. אנחנו רואים מגמה עולמית בשוק ההון, שבארץ עוד לא תפסה. זו מגמת ההשקעות ב-ESG. זו מדיניות שמתחשבת בסביבה, בחברה ובממשל תאגידי. באירופה הרגולטור מכריח לשים חלק מהכסף תחת מדיניות כזאת, בארה"ב אין הכרח אבל יש תמריצים. בישראל בשבוע שעבר, המוסדיים קיבלו חוזר שאמר איך אתם לוקחים בחשבון את נושאי ה-ESG. הרגולטור לא מכריח, אבל זה יקרה. אנחנו מרגישים גם שיש ביקוש מהקהל להשקיע ולהתחשב בנושא. זה אומר שיותר כסף יועבר לאנרגיה מתחדשת. זה קרה בתחבורה, הממשלה רצתה לעשות פרויקטים. שוק ההון מוכן לממן את הפרויקטים האלה ולשם העולם העסקי הולך".


תגיות