אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות הזן החדש: פתאל מעלה את התחזיות מלון מג'יק סאנרייז קיבוץ אילות | צילום: אתר פתאל

למרות הזן החדש: פתאל מעלה את התחזיות

קבוצת בתי המלון רשמה ברבעון השלישי רווח נקי של 94 מיליון שקל מול הפסד של 271.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, שבועות לפני ששוב החלו להתקדר ענני המגיפה עם הזן החדש; סמנכ"ל הכספים עקה: "על אף הזן החדש – נכון להיום לא מורגשת השפעה על ההזמנות והביטולים"

30.11.2021, 12:22 | חזי שטרנליכט

קבוצת המלונאות פתאל החזקות פירסמה היום (ג') את דוחות הרבעון השלישי של 2021, כשברקע גובר חוסר הוודאות בנוגע למגפת הקורונה, עם התפשטות זן האומיקרון שהשלכותיה עדיין לא ברורות ועשויות לפגוע בתעשיית התיירות. מניית פתאל נחלשת בשעה האחרונה בבורסת ת"א בשיעור של בין 1% ל-2%.

החברה שבשליטת דוד פתאל (55.72%) רשמה התאוששות ניכרת ועברה ברבעון החולף לרווח נקי של 94 מיליון שקל לעומת הפסד של 271.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. זה הוא הרבעון השני ברציפות שבו מציגה החברה רווח נקי חיובי, לאחר הפסדים משמעותיים מאז פרוץ המגיפה וחמישה רבעונים רצופים של הפסד תפעולי.

מלון הרודס בתל אביב מרשת פתאל, צילום: אתר החברה מלון הרודס בתל אביב מרשת פתאל | צילום: אתר החברה מלון הרודס בתל אביב מרשת פתאל, צילום: אתר החברה

ההכנסות של הרשת עלו בשיעור חד של 78% ברבעון השלישי ביחס למקבילו אשתקד והסתכמו ב-1.2 מיליארד שקל. החברה העלתה את התחזיות שלה לשנה הנוכחית והיא מעריכה כי תסיים אותה עם הכנסות שינועו בין 3 ל-3.5 מיליארד שקל ורווח לפני פחת, מסים הפחתות ותשלום דמי שכירות (EBITDAR) של בין 1.1 ל-1.25 מיליארד שקל. 

בנוגע לזן האומיקרון אמר שחר עקה, דירקטור וסמנכ"ל הכספים בחברה כי "על אף זן הקורונה החדש, נכון להיום לא מורגשת השפעה משמעותית על כמות ההזמנות והיקף הביטולים, ואנו מקווים שהחלטות הממשלות במדינות בהן אנו פועלים לא ישפיעו על המשך מגמת הצמיחה." לדבריו, הרשת הגיעה לשיא רבעוני ברווח התפעולי נטו (EBITDA), הודות למאמצים רבים שהשקיעה החברה הן בקידום ההכנסות על ידי גמישות והתאמת השירות לדרישות התו הירוק במדינות בהן היא פועל. 

ה-EBITDA הגבוה הושג לדברי עקה "בזכות מגמת ההתאוששות העולמית, בזכות השתתפות ממשלתית במדינות אירופה וישראל והן בזכות תהליכי התייעלות והתאמת הוצאות החברה להשפעות נגיף הקורונה. זהו הרבעון השני ברציפות שאנו מסיימים עם עלייה בהכנסות וברווחים, אנו אופטימיים לגבי החודשים הקרובים ואף העלנו את תחזית ההכנסות של החברה לשנת 2021".

פתאל מחזיקה ביותר מ-222 מלונות ב-19 מדינות ועם מספר חדרים כולל של יותר מ-42 אלף.  נכון לנובמבר, 185 בתי מלון של פתאל פתוחים. אחוזי התפוסה בשלושת אזורי הפעילות העיקריים של רשת בתי המלון: ישראל, אירופה ובריטניה, עלו ונכון לחודש אוקטובר הנוכחי שיעור התפוסה במלונות בבריטניה הסתכמו ב-74%, בישראל ב-58% ובאירופה ב-67%.

השפל בשיעור התפוסה השנה היה בחודש ינואר ועמד על 9.7%. עם התפרצות המגיפה והוראת הממשלה באפריל 2020 לסגור את בתי המלון ולהיכנס לסגר, נרשם שיעור תפוסה אפסי של 2.3%, שמאז הגיע ל-48.6% אחרי הסגר הראשון ב-2020, ירד שוב והתאושש ל-67.7% באוגוסט האחרון.

מניית החברה התנהגה כמו רכבת הרים מאז פרוץ מגפת הקורונה. את 2021 סיכמה פתאל בירידה של 37.9%, שכללה בחובה תזזיתיות חדה הרבה יותר. מתחילת 2021 המניה רשמה ירידה של 6.8%, ושווי השוק הנוכחי של החברה עומד הבוקר על 4.98 מיליארד שקל. 

צבר הכנסות החברה בחודשים אוקטובר-נובמבר עלה ל-560 מיליון שקל. כמו כן, בשבועות האחרונים חברת הדירוג מדרוג העלתה את דירוג סדרות האג"ח ב', ג', ו-1 של פתאל החזקות מדרגת Baa1  ל-A3 עם אופק יציב. דירוג סדרות האג"ח, א', ג', ד' של פתאל אירופה עלה מ- A3 ל-A2 גם הן עם אופק יציב ואג"ח סדרה ב' של פתאל אירופה עלה מ- A3 ל-A1 באופק יציב.


תגיות