אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הריכוזיות של קשת - פגיעה קשה בדמוקרטיה" אבי ניר | צילום: רונן אקרמן

"הריכוזיות של קשת - פגיעה קשה בדמוקרטיה"

כך קובע פרופ' ברק אורבך, מומחה לרגולציה, בדו"ח שהכין בהזמנת הוט על הניסיון של קשת ו-RGE להקים מיזם סטרימינג; לדבריו, "על הגופים המוסמכים בישראל למנוע את העסקה"

01.12.2021, 16:55 | רפי קאהאן

מימוש עסקת קשת-RGE יגדיל מאוד את הריכוזיות והכוח של קבוצת קשת ואת יכולתה להשפיע על התפיסות, הדעות והבחירות של בוחרים, צרכנים, פוליטיקאים וחברות בכלכלה הישראלית, ויביא לפגיעה קשה בדמוקרטיה. זו המסקנה העיקרית שעולה מדו''ח מומחה על ניסיון ההקמה של מיזם הסטרימינג של קשת ו-RGE. 

המסמך נכתב בידי פרופ' ברק אורבך, מומחה בעל שם עולמי בתחום דיני הגבלים עסקיים, ממשל תאגידי, רגולציה וכלכלה דיגיטלית. המסמך עצמו הוא יוזמה של חברת הוט, המעוניינת להאיר את הבעיות שעשויות לנבוע מהענקת אור ירוק למיזם הסטרימינג של שתיים מחברות התקשורת החזקות בישראל. 


אבי ניר, רונן אקרמן אבי ניר | רונן אקרמן אבי ניר, רונן אקרמן


קשת שולטת על חברת החדשות הגדולה בישראל ועל האתרים מאקו ו-N12. מנגד, RGE שולטת בערוץ הכנסת וכן בסדרה של ערוצי ספורט וילדים. 

בספטמבר האחרון אושרה העסקה בידי רשות התחרות, כך שחוות הדעת נכתבת בדיעבד. אורבך מעריך שהקמת גוף סטרימינג משותף בידי שתי החברות יפגע באזרחי המדינה: "מימוש עסקת קשת-RGE יגביר משמעותית את ריכוזיות הכוח בשווקי החדשות והמידע בישראל, הגבוהה גם כך. לכן, על הגופים המוסמכים בישראל למנוע את העסקה".

אורבך מציין כי שלא כמו מדינות דמוקרטיות מתקדמות אחרות, ישראל עדיין לא טיפלה בעיוותים בשוקי המידע בעידן הדיגיטלי, ומבקר המדינה אף ציין זאת בדו"ח שפרסם ב-2020; לדברי אורבך, עסקת קשת-RGE עלולה לחסום את האפשרות לבצע התאמות רגולטוריות בתחום.



תגיות