אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוניקורן הסייבר הישראלי קלארוטי גייס 400 מיליון דולר. המטרה - רכישת מדיגייט הישראלית אמיר זילברשטיין גלינה אנטובה ובני פורת | צילום: יח"צ

כלכליסט-טק

יוניקורן הסייבר הישראלי קלארוטי גייס 400 מיליון דולר. המטרה - רכישת מדיגייט הישראלית

את הגיוס, שפרטיו נחשפו לראשונה ב"כלכליסט", הובילה סופטבנק. קלארוטי גייסה עד כה 635 מיליון דולר ושוויה עומד על כ-2 מיליארד דולר. ראש המוסד לשעבר יוסי כהן יצטרף לדירקטוריון החברה

08.12.2021, 15:39 | מאיר אורבך

חברת הסייבר הישראלית קלארוטי (Claroty) גייסה 400 מיליון דולר בסבב E בהובלת סופטבנק, כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט". כספי הגיוס ישמשו לרכישת חברת מדיגייט (Medigate) הישראלית, הפועלת בתחום אבטחת התשתיות הקריטיות עבור בתי חולים, כולל מכשור רפואי בפרט והאינטרנט של הדברים (IoT) בכלל. הסבב הנוכחי מביא את סך הגיוסים של קלארוטי ל-635 מיליון דולר. עסקת הרכישה של מדיגייט נחשפה לראשונה בכלכליסט ותכלול לצד רכיב המזומן גם מניות של חברת קלארוטי אשר יקבלו בעלי המניות של מדיגייט. בחברה החדשה יועסקו 420 עובדים.

קראו עוד בכלכליסט:

את הסבב הובילו במשותף SoftBank Vision Fund 2, המשקיעה בקלארוטי לראשונה, והמשקיעים הקיימים Bessemer Venture Partners ושניידר אלקטריק. משקיעים קיימים של קלארוטי, כולל Team8, ISTARI (פלטפורמת אבטחת סייבר גלובלית שהקימה Temasek), ו-Standard Investments (לשעבר North 40), השתתפו אף הם בסבב הגיוס. 

ראש המוסד היוצא יוסי כהן, מנהל פעילות ההשקעות של SoftBank בישראל, הצטרף לדירקטוריון של קלארוטי. לדבריו, "יוזמות של טרנספורמציה דיגיטלית מניעות כיום את המערכות הפיזיות החיוניות שאנו מסתמכים עליהן לצרכים האנושיים הבסיסיים ביותר. לכן אבטחת מערכות אלה עוסקת, בסופו של דבר, בהפחתת סיכונים לחיי אדם. הטכנולוגיה של קלארוטי מספקת מענה לבעיה בעלת סיכון גבוה ומאפשרת טרנספורמציה דיגיטלית בטוחה, ואנו להוטים לשתף פעולה עם הצוות שלה במסע להגנה על התשתיות הקריטיות שמהוות את הבסיס למהפכת ה-AI".

יניב ורדי מנכ"ל קלארוטי, צילום: קרן מזור יניב ורדי מנכ"ל קלארוטי | צילום: קרן מזור יניב ורדי מנכ"ל קלארוטי, צילום: קרן מזור

בשיחה עם כלכליסט מסביר יניב ורדי, מנכ"ל קלארוטי, כי העולם הפיזי עובר טרנספורמציה דיגיטלית וכל המפעילים ובתי החולים רוצים להתחבר לרשת. הבעיה היא שתהליך זה הוא לא פשוט ובעיקר לא מאובטח   זה עולם שלא היה  מחובר מעולם ועכשיו שמחברים אותו הוא חסר אבטחה והוא יוצר פירצה לתוקף עולם הייצור הרפואה אנחנו רוצים להוביל את האבטחה של התשתיות הקריטיות ורוצים להגן עליהן ומערכות הבריאות הן הדבר הבא ומדיגייט מובילים את התחום ורכשנו את המוביל הגדול ביותר. זו לא רכישה זה מיזוג שמטרתו להביא את הגוף שיוביל את העולם הפיזי.  

ל"כלכליסט" נודע כי שווייה של קלארוטי עומד על כ-2 מיליארד דולר. ורדי מסרב לציין את השווי המדויק שבו גייסה החברה אך אומר כי "השווי של החברה עלה ביותר מ-100% בפעם הקודמת. אנחנו יוניקורן וגם ההכנסות שלנו עלו במאה אחוז מהגיוס הקודם, וקהל הלקוחות שלנו גם גדל במאה אחוז. למעשה, אנחנו מכפילים את עצמנו כל שנה. עם הכניסה של מדיגייט, נתקרב להכנסות של 100 מיליון דולר בשנה זה ומקרב אותנו להנפקה, שתהיה אבן דרך שמטרתה לעשות כסף לבעלי המניות ולעובדים".

מימין: אמיר זילברשטיין גלינה אנטובה ובני פורת, מייסדי קלארוטי, צילום: יח"צ מימין: אמיר זילברשטיין גלינה אנטובה ובני פורת, מייסדי קלארוטי | צילום: יח"צ מימין: אמיר זילברשטיין גלינה אנטובה ובני פורת, מייסדי קלארוטי, צילום: יח"צ

נדב צפריר, נשיא החברה ומייסד Team8 שהקימה את החברה אומר ל"כלכליסט": זה חלק מהחזון שלנו לבנות חברות מובילות. קלארוטי היא חברה שתוביל את התחום שנעשה יותר ויותר קריטי ומשמעותי. אי אפשר להתחבר לעולם הדיגיטלי בלי יכולת להגן על העולם הזה - וזה קורה בקצב מהיר יותר ממה שחשבנו שיהיה בעבר. בנינו תשתית טכנולוגית חזקה ועכשיו אנחנו מתחילים לקצור את הפירות. הרכישה הזאת נועדה לאחד כוחות חזקים. זו רכישה חשובה שתשים אותנו במקום טוב מאוד לקראת הנפקה. מבחינת פוטנציאל, האיחוד הזה מאפשר  לנו לטפל בכל מחשב שמתחבר לכל דבר פיזי. שתי החברות לא מתחרות זו בזו אלא יוצרות סינרגיה אמיתית. יש הרבה מיזוגים ורכישות שנכשלים, אבל אני מאמין שיש כאן סיכויי הצלחה גבוהים. מעבר לזה, שתי החברות דומות מאוד טכנולוגית והשילוב ביניהן יהיה יחסית מהיר. ביחד נבנה מוצר אחד חזק שייצא להנפקה כשנהיה מוכנים".

את קלארוטי הקימו ב־2015 אמיר זילברשטיין (יו"ר), גלינה אנטובה (סמנכ"לית פיתוח עסקי) ובני פורת (CTO). מנכ"ל החברה הוא יניב ורדי, שנכנס לתפקיד ב־2020. מדיגייט, שהוקמה על ידי יונתן לנגר, איתי קירשנבאום ופיני פנחסוב – בוגרי יחידות המודיעין בצה"ל – גייסה עד היום 50 מיליון דולר. הגיוס האחרון היה בספטמבר 2020 ובו גייסה 30 מיליון דולר. בין המשקיעים ניתן למצוא את Partech, YL Ventures, U.S. Venture Partners, Blumberg Capital ו־Maor Investments. קרן YL, שהיתה המשקיעה הראשונה בחברה, צפויה לרשום תשואה של פי 13 על השקעתה בחברה.

 יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר. מצטרף לדירקטוריון של קלארוטי, צילום: אוראל כהן יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר. מצטרף לדירקטוריון של קלארוטי | צילום: אוראל כהן  יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר. מצטרף לדירקטוריון של קלארוטי, צילום: אוראל כהן

הפיתרון של מדיגייט נותן מענה לצורך בשמירה על הבטיחות והפרטיות של המטופלים על ידי איתור וניהול אוטומטיים של סיכוני האבטחה של כל המכשירים הרפואיים המחוברים לרשת. בנוסף, מדיגייט מספקת יכולת לניהול וניתוח של הנתונים שנאספים על ידי המכשירים לצורך ניהול מלאי המכשור הרפואי בארגונים. הנתונים הנאספים ממכשור רפואי וניתוחם משפרים את היעילות ומביאים לחיסכון משמעותי בעלויות עבור ארגוני בריאות בעולם.

יונתן לנגר, מייסד-שותף ומנכ"ל חברת מדיגייט: "בנינו את פלטפורמת האבטחה הראשונה הממוקדת ב-IoT במגזר הבריאות. הפלטפורמה שנבחרה ב-2021 לטובה מסוגה בדוח KLAS Software & Services מאפשרת לספקי שירותי בריאות לספק טיפול בטוח בסביבה דיגיטלית. הצטרפותנו לקלארוטי מבטיחה ללקוחותינו לא רק את ההגנה הטובה ביותר לציוד הרפואי המחובר שלהם, אלא גם לנכסי IoT תעשייתיים שנמצאים ברשתות שלהם - וזאת ללא הצורך לחבר בין כלים נפרדים".


תגיות