אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"טיפלתי" גייסה 270 מיליון דולר לפי שווי של 8.3 מיליארד דולר - פי 4 משוויה הקודם טיפלתי בנאסדק | צילום: נאסדק

נחשף בכלכליסט

"טיפלתי" גייסה 270 מיליון דולר לפי שווי של 8.3 מיליארד דולר - פי 4 משוויה הקודם

את הגיוס הובילה קרן G Squared, שהעלתה את סך ההון שגייס יונקורן הפינטק הישראלי עד כה ליותר מ-550 מיליון דולר. הטכנולוגיה של החברה מקטינה ב-80% את עומס העבודה על מחלקות תשלומים בארונים

08.12.2021, 16:00 | מאיר אורבך

חברת הפינטק הישראלית "טיפלתי" גייסה 270 מיליון דולר בסבב שכולו נכנס לקופת החברה. הגיוס שנחשף ב"כלכליסט" נעשה  לפי שווי של 8.3 מיליארד דולר - פי 4 מהגיוס האחרון של החברה, שהיה בספטמבר  2020. גיוס זה מביא את סך ההון שגייסה החברה מהקמתה ליותר מ- 550 מיליון דולר. כיום, טיפלתי מעבירה תשלומים בהיקף שנתי גדול מ-30 מיליארד דולר, שממשיך לצמוח בהתמדה ב-120% משנה לשנה. כעת, לאחר הגיוס, היא חברת הפינטק השניה בגודלה בישראל בשוק הפרטי (אחרי ראפיד) ובמקום ה-15 מבין חברות הפינטק הפרטיות בעולם. 

קראו עוד בכלכליסט:

הפתרון של החברה מאפשר לארגונים לבצע העברת תשלומים באופן אוטומטי, גם שמדובר בהעברת תשלומים גלובליים. הטכנולוגיה מקטינה ב-80% בממוצע את עומס העבודה על מחלקות תשלומים בארגונים ומחליפה תהליכים ידניים שלא רק מבזבזים זמן לארגון, אלא גם מאטים את הדיווח הכספי. בנוסף, המערכת משפרת את בקרות ההונאה והרגולציה על תהליכים אלה. ארגונים שמשתמשים בטכנולוגיה זו יכולים לשלם לאלפי שותפים וספקים שלהם ב-196 מדינות, בתוך דקות. בעקבות ההשקעה, החברה מתכננת לבצע ארוע סקאנדרי לעובדי החברה בשנה הבאה ולאפשר להם למכור מניות. 

סבב הגיוס הובל על ידי קרן G Squared, שהשקיעה בחברות Airbnb, 23andMe, Pinterest, Spotify, Coursera, Lyft, Instacart ועוד, כשאליה הצטרפו משקיעים חדשים, ביניהם Marshall Wace ו- Counterpoint Global, זרוע השקעות של מורגן סטנלי. זאת, בנוסף למשקיעים הקיימים זאב ונצ'רס של אורן זאב המשמש גם כמייסד-שותף של טיפלתי, Durable Capital Partners, 01 Advisors ועוד.

השנה טיפלתי רכשה את הסטארטאפ הישראלי Approve.com, המספק פתרונות רכש דרך פלטפורמת ענן, המקצרים את הזמן שארגונים משקיעים בתהליך. שילוב הפעילות הפך את טיפלתי לחברה היחידה המוקדשת לעסקים בינוניים, שתומכת בכל מחזור החשבונות והתשלומים, מהרכש ועד לתשלום. בנוסף, החברה השיקה השנה שיתוף פעולה עם מאסטרקארד להנפקת כרטיסי חיוב. טיפלתי עברה את רף ה- 2,000 לקוחות ופתחה משרדים חדשים בלונדון, טקסס וטורונטו. בין לקוחותיה: GoDaddy, Roku, ZipRecruiter ו-וורדפרס.

טיפלתי מקבלת ברכות מנאסדק. הנפקה עדיין לא על השולחן, צילום: נאסדק טיפלתי מקבלת ברכות מנאסדק. הנפקה עדיין לא על השולחן | צילום: נאסדק טיפלתי מקבלת ברכות מנאסדק. הנפקה עדיין לא על השולחן, צילום: נאסדק

היקף השוק שאליו טיפלתי מכוונת בארה"ב, נקודתית, כולל חברות בינוניות עם הכנסות שנעות בין 10 מיליון למיליארד דולר, המהוות יותר משליש מהתעסוקה בארה"ב וכ-40% מהתמ"ג. השיבושים שנוצרו במהלך השנתיים האחרונות בעקבות התפרצות הקורונה בנוסף לשינויי מאקרו אחרים האיצו גם את השינוי באופן שבו חברות מנהלות פעולות פיננסיות - מה שניכר מאוד בביצועי החברה.

ההשקעה האחרונה תשמש להרחבת כוח האדם בחברה. כיום, טיפלתי מעסיקה 720 עובדים, מתוכם 300 בישראל. בשנה הקרובה החברה תרחיב את היקף כח האדם בישראל ב-300 עובדים נוספים, שייקלטו בבנין המשרדים החדש אליו תעבור החברה בתחילת 2022. הבנין ממוקם בקומפלקס גולף שבשכונת נאות אפקה בתל אביב ומשתרע על שטח כולל של 7,000 מ"ר המחולק בין 6 קומות משרדים, בנוסף לקומת גג Rooftop שתשמש לאירועי חברה.

"גדלנו והכפלנו את ההכנסות שלנו", אומר חן עמית, מנכ"ל ומייסד טיפלתי, בשיחה עם "כלכליסט". "משקיעים מבינים את גודל ההזדמנות בתחום שלנו. הדומיננטיות שלנו בשוק היא כזו שמשקיעים מאמינים שאננחנו נהיה השחקן המוביל בשוק. יש לנו הצלחה רבה בתחום שימור הלקוחות, שבעייני הוא הקריטריון החשוב ביותר שמשקף את הגידול שלנו. ליבת הפעילות היא משרד ה-CFO וכל הצרכים שלו בתחום החשבוניות, הספקים, התשלומים וההוצאות, ונשקיע במוצר אותה כמות השקעה כמו שהשקענו עד עכשיו. ה-CFO ינהל את חייו דרך המערכת שלנו כמו שמנהל מכירות מנהל את חייו דרך סיילספורס".

מייסדי טיפלתי: מימין היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית, צילום: טיפלתי מייסדי טיפלתי: מימין היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית | צילום: טיפלתי מייסדי טיפלתי: מימין היו"ר אורן זאב והמנכ"ל חן עמית, צילום: טיפלתי

לדבריו של עמית, ייתכן שיהיו גיוסים נוספים בדרך אל הבורסה. "אני לא בטוח שזה הגיוס האחרון לפני הנפקה", הוא אומר. "אנחנו צומחים וכל עוד נוכל להסתדר בשוק הפרטי נישאר שם. האם ננפיק בעוד שנתיים או ארבע? אני לא יודע. היה לנו אירוע סקאנדרי במרץ האחרון ואיפשרנו לכל עובד מעל שנתיים למכור מניות. כ-70% מהעובדים מכרו, כל אחד על פי צרכיו, ובקרוב ניתן הזדמנות נוספת. זה מאמץ גדול עבורנו, אבל חשוב לנו לסייע לעובדים. בסיבוב הקודם, הסקאנדרי של העובדים עמד על עשרות מיליוני דולרים ואני משער שבשנה הבא נצא לסיבוב נוסף בסדר גודל דומה". 

הפינטק, כידוע, בוער, אבל השאלה היא האם מדובר במגמה ארוכת טווח, או שמא השוק יצטנן בשלב מסוים. "אני לא רואה התקררות בשוק הפינטק", אומר עמית. "התעשייה הזאת מושכת יותר כספים מאי פעם. אני רואה בזה תעשיה שנמצאת עדיין בחיתולים".

תגיות