אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוקדם להספיד אותו: כריית הביטקוין התאוששה לחלוטין מהגזרות בסין ביטקוין | בלומברג

מוקדם להספיד אותו: כריית הביטקוין התאוששה לחלוטין מהגזרות בסין

הממשל הסיני אמנם גרם השנה לסגירת מחצית מפעילות כריית הקריפטו העולמית, אך לפי נתונים עדכניים, פעילות המחשוב להפקת הביטקוין התאוששה ואף גדלה ב-113%; איך זה קרה? התיאבון העצום של המשקיעים סייע בהעברת הפעילות מסין לצפון אמריקה

11.12.2021, 09:00 | חדשות חוץ

פעילות כריית הביטקוין התאוששה לגמרי מאז הוטל מוקדם יותר השנה איסור נגדה בסין, שהוביל בן לילה לסגירת הפעילות של כמחצית מהכורים בעולם. 


קראו עוד בכלכליסט:


באתר CNBC דיווחו כי ההתאוששות נמדדה לפי hashrate – מונח המתאר את כוח המחשוב של כל הכורים ברשת הביטקוין. סין נחשבה למרכז התעשייה, כשלפי ההערכות  65%-75% מכריית הביטקוין בעולם התבצעו במדינה. אך לאחר שהממשלה סילקה בחודש מאי את כורי הקריפטו, הרשת העולמית לכריית המטבע הצטמצמה ביותר מ-50%. 


מטבעות דיגיטליים, צילום: שאטרסטוק מטבעות דיגיטליים | צילום: שאטרסטוק מטבעות דיגיטליים, צילום: שאטרסטוק


עם זאת, נכון לאתמול (ו'), נתונים שנאספו מאתר Blockchain.com מצביעים על כך שהרשת החזירה את כל ההפסדים, ושיעור ה-hashrate עלה ב-113% בתוך חמישה חודשים. "הביטקוין שרד התקפה מדינתית מצד סין שאסרה על כרייה, והרשת המשיכה הלאה", כך הגיב קווין ז'אנג (Kevin Zhang) מחברת מטבעות הקריפטו פאונדרי, שעזרה להעביר ציוד כרייה בשווי 400 מיליון דולר לצפון אמריקה. 

השבת הפעילות לרמתה הקודמת עשויה להיטיב עם מחיר מטבע הקריפטו הפופולרי בעולם, הביטקוין, שאיבד 30% מערכו בחודש האחרון. היום נסחר המטבע בעלייה של כ-2% לרמה של 48.9 אלף דולר. "רשת הביטקוין שרדה התקפה מצד מעצמה מרכזית, ויצאה ממנה חזקה יותר בתוך שישה חודשים בלבד", הוסיף ברנדון ארוונאגי (Brandon Arvanaghi), שעומד בראש חברת הקריפטו Meow. "עכשיו כבר אי אפשר לטעון נגד המטבע שאולי יקרוס כי מדינה תאסור אותו".

איך נרשמה ההתאוששות?

לפי ז'אנג, ההתאוששות המהירה של רשת הביטקוין נבעה מכך שבארצות הברית הקימו את היסודות להפיכתה למכה החדשה של הכרייה. לדבריו, בארצות הברית "יש תיאבון עצום לצמיחה, בניית תשתיות ומינוף האנרגיה". דרין פיינסטיין (Darin Feinstein), מייסד חברת קור סיינטיפיק, חיזק את הדברים ואמר כי הבחין בעלייה בחברות הכרייה המחפשות לעבור לצפון אמריקה, בעיקר לארצות הברית. 

אלכס בראמר (Alex Brammer) מחברת Luxor Mining, המשרתת כורים מתקדמים, מציין כי שוקי ההון המנוסים והכלים הפיננסיים סביב תעשיית הכרייה היו גם הם בעלי תפקיד מרכזי בהתאוששות המהירה של התעשייה בארצות הברית. 

גורם נוסף הוא הקורונה, כשהתמריצים שחילק הממשל האמריקאי בשל המגפה היטיבו עם חברות הכרייה. "כל הכסף שהודפס במהלך המגפה פירושו שאנשים חיפשו אפיקי השקעה", הסביר ארוונאגי. "התיאבון להשקעות גדולות היה בשיאו, והרבה מזה מצא את דרכו לפעילות כריית ביטקוין במקומות  מחוץ לסין". 

לפי הנתונים שאספו באוניברסיטת קיימברידג', ארצות הברית עקפה לראשונה את סין והפכה ליעד העיקרי כעת לכורי ביטקוין. במקביל מתגברים הדיווחים על כך שכורים רבים, שחסרו להם האמצעים לעבור, נשארים לפעול בסין ב"מחתרת" ומשתמשים באנרגיה המיועדת למקורות אחרים, כמו סכרים במחוז סיצ'ואן. 

מבחינת הכורים, ההתאוששות המהירה ושלל סיבותיה הן ההוכחה לעמידות התעשייה. "אני בטוח שגם בעתיד אירועי ברבור שחור בביטקוין יתגלו כשום דבר", סיכם כורה הביטקוין המנוסה אלחנדרו דה לה טורה (Alejandro de la Torre). 


תגיות