אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פורום היוניקורנס

״צריך להרחיב את מעגל ההייטק משדרות רוטשילד לשדרות, ירוחם ועכו״

כך אמר מו״ל כלכליסט יואל אסתרון בפתיחת פורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק, כשהזמין לבמה את יפעת בכור, מנכ״לית יוניסטרים לעידוד יזמות בפריפריה

12.12.2021, 10:07 | מעין מנלה

“צמחו כאן בשנה האחרונה, 2021, יותר יוניקורנס מכל מדינות אירופה ביחד”, אמר מו”ל “כלכליסט” יואל אסתרון בפורום, “ישראל היא לא רק ארץ זבת חלב ודבש, זוהי ארץ חדי הקרן הנפלאים. ב’כלכליסט’ אנחנו מלווים את הצונאמי הזה, לא מאתמול. לא גילינו את זה פתאום. ההייטק הישראלי הוא במרכז הפעילות שלנו כבר יותר מעשור. אנחנו מסקרים בהרחבה ובעומק, עורכים תחרויות סטרטאפ בכל הוורטיקלים, מפגישים בין משקיעים ויזמים בוועידות שלנו בישראל, ניו יורק, לונדון, ברלין, דובאי".

“אבל ויש אבל: ההייטק הישראלי פורח בעיקר במרכז, בין שדרות רוטשילד להרצליה, ועוד שניים וחצי מרכזים”, הוסיף אסתרון, “הפריפריה לא במשחק, או לפחות לא מספיק במשחק. לכן, אני רוצה לבקש 

הבוקר מהיוניקורנס להרים את המבט מהמסכים, ולחשוב איך מרחיבים את המעגל משדרות רוטשילד לשדרות, ירוחם, עכו, טבריה ואום אל פאחם”. 


יואל אסתרון מו"ל כלכליסט, צילום: אוראל כהן יואל אסתרון מו"ל כלכליסט | צילום: אוראל כהן יואל אסתרון מו"ל כלכליסט, צילום: אוראל כהן

אסתרון הדגיש את החשיבות בהרחבת גבולות התחום: “יש היום ארגונים נפלאים שעושים בדיוק את זה — מרחיבים את המעגל, כמו יוניסטרים שהיזם ואיש העסקים רוני צארום הקים לפני שנים כדי לעודד ולהכשיר נערים ונערות בכל הארץ ליזמות, כדי שבבוא היום, הם יהיו חלק מקהילת ההייטק והחדשנות של ישראל. לכן, את הדקות המעטות שלי אני בוחר להעביר ליוניסטרים. ביקשתי מיפעת בכור, מנכ”לית יוניסטרים, לספר כאן מה הם עושים. זו תהיה, אני מקווה, השראה לכולנו”. 


בכור עלתה על הבמה וסיפרה על הפעילות של המיזם החשוב. "זה לא סוד שהמיקום אליו נער ונערה משוייכים צפויים להכתיב את מסלול החיים שלהם. אם הם ילמדו, איפה הם יעבדו וכמה הם ירוויחו. רובם יישרו קו עם הסטטיסטיקה הלא מעודדת", היא אמרה, "הרבה גופים מנסים לשבור את הראש, איך בכל זאת מנקודת הפתיחה הזאת אפשר להסיט את המסלול. 

“ליוניסטרים, לפני 20 שנה, היתה תזה שהוכיחה את עצמה — שיזמות היא כלי שישנה חיים. אנחנו עובדים עם נוער, שהמרחק בינו לבין סטארט־אפ ניישן הוא עצום, על הקמת מיזמים עסקיים משלב סיעור המוחות ועד שלב הפיצ'ים בפני משקיעים פוטנציאליים. 20 שנות פעילות מוכיחות שחינוך ליזמות, ותפיסת חיים יזמית, הם כלים שמאפשרים לבני נוער את מימוש הפוטנציאל שלהם בטווח הקרוב והרחוק". 


"את הצלחת המיזם רואים בשיעור הזכאות לבגרות, במקום המשמעותי שלהם בתפקידים בצבא ורואים את זה בלימודים האקדמאים וההשתלבות בשוק העבודה. את הקסם הזה אנחנו עושים בשותפות עם קהילה עסקית מדהימה שלוקחת חלק פעיל ומשמעותי בתוכניות שאנחנו מוציאים לפועל וגם בהגשמת החזון השאפתני שלנו להפוך את הפריפריה למנוע הצמיחה של ישראל ולצמצם את הפערים. אנחנו יודעים לייצר את ההצלחה אבל לא יכולים לייצר אותה לבד. זה אינטרס של כולנו שיהיה פה מספיק עובדי הייטק ועובדים איכותיים בכלל". 

בכור הזמינה את משתתפי הפורום להצטרף לעשייה וסיכמה: "בעוד 10 שנים אתם תספרו איך הילד הזה יעבוד בחברה שלכם או איך השקעתם במיזם שלו". 


תגיות