אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פורום היוניקורנס

עו"ד נמרוד ורומן: "קצת טאבו ומבאס לדבר על מה שקורה אחרי שהגיוס נסגר, אבל צריך לעשות זאת"

שותף ההייטק במשרד יגאל ארנון ושות' ומנכ"ל חברת הייעוץ 'קונסיליירי', אמר את הדברים בפורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק. ורומן: "קודם כל יש תחושה של בדידות; התחושה השנייה היא חרדה ולחץ - 'איך אנחנו מצדיקים את השווי שלפיו גייסנו עכשיו'"?

12.12.2021, 13:14 | עירד עצמון שמאייר

"לא אבזבז הרבה מזמנכם, אבל אומר לכם שיש לי את הזכות לייעץ ליזמים מזה 15 שנה"; כך פתח את דבריו עו"ד נמרוד ורומן, שותף ההייטק במשרד יגאל ארנון ושות' ומנכ"ל חברת הייעוץ 'קונסיליירי', פורום היוניקורנס של כלכליסט ודיסקונט טק. "ייעצתי ל-500 חברות. את כל המשקיעים שנמצאים כאן אני מכיר, כי הם מושקעים בהרבה חברות שהמשרד שלנו מייצג. לקחנו את הצד העסקי של הייעוץ המשפטי ושמנו אותו בחברת ייעוץ. גילינו שיש הרבה ביקשו למה שאנחנו באים לתת לתעשייה".

קראו עוד בכלכליסט:

ורומן הודה כי "השנתיים האחרונות היו משוגעות. מגזר ההייטק תפקד נהדר בשנת 2020 - ואז הכל הוכפל ב-2021. זה הסתכם בתמונות רבות של חגיגה. אתם מכירים את היזמים האלה, שמצטלמים בפוזה של 'המלאכיות של צ'רלי', שחוגגים הנפקה גדולה? זה משהו שקורה בתדירות יותר גדולה מאי פעם בקריירה שלי".

"כיועצים של היזמים, כמי שמבלה איתם אחרי הפוסט בלינקדאין, בשעות אחרי הסגירה של הגיוס, יש לנו את הזכות לשמוע מה קורה בזמן שאחרי הפוסט", חשף ורומן. "זה קצת טאבו ומבאס לדבר עליו, בטח באירוע כזה, אבל אתם יודעים על מה שהם עוברים. קודם כל, יש תחושה של בדידות. אם פעם יזמת הייתה מגייסת שלושה מיליון דולר שהיא נדרשת להוציא במשך שנתיים, עכשיו היא צריכה להוציא עשרה או עשרים מיליון דולר באותו פרק זמן, כי המשקיעים דורשים את מכל היזמים, שנלחמים על העובדים, שהם ברובם מילניאלז, שלא מכירים את התרבות הארגונית ולא מגיעים למשרד. לאחר מכן, היזמים הללו צריכים להצדיק עוד גיוס בשווי יותר גבוה בעוד כמה שנים".

עו"ד נמרוד ורומן, צילום: אוראל כהן עו"ד נמרוד ורומן | צילום: אוראל כהן עו"ד נמרוד ורומן, צילום: אוראל כהן

"התחושה השנייה היא חרדה ולחץ. 'איך אנחנו מצדיקים את השווי שלפיו גייסנו עכשיו?', היזמים שואלים את עצמם". ורומן הוסיף כי לעתים היזמים חשים פתאום שתחושת האקסקלוסיביות הולכת לאיבוד. "זה מוביל קצת לדיכאון - וצריך להתייחס לזה", ציין ורומן. "הכי חשוב, היזמים לעתים מרגישים כאילו הכסף שהם גייסו לא קשור למריטוקרטיה: אם הכסף שלנו מתכתב עם היכולות שלנו, להוציא חמישה מיליון דולר זה בסדר. אבל כאשר השווי של חברה צעירה צומח במהירות ל-50 מיליון דולר, אנחנו מתחילים להרגיש את תסמונת המתחזה. אם לא נודה בזה ונבקר את עצמנו בזמן אמת, נעשה ועדת חקירה אחר כך, כיאה למדינת ישראל", הזהיר ורומן.

"תסמונת המתחזה היא כאשר אנחנו מרגישים שההצלחה קשורה למזל ולגורמים הקסוגניים, חיצוניים. אם הגורמים הללו ישתנו לרעתי, אז אכלתי אותה. כשאנשים שמושכים 80 אלף שקל בחודש עוברים לתל אביב, קונים טסלה ומממנים את המשפחה - ופתאום השכר מצטמצם ל-50 אלף שקל - זה לכאוב מאוד. צריך להתכונן לזה".

"אני חושב שאנחנו, המשקיעים, צריכים להיות מוכנים ללכלך את הידיים וללוות פסיכולוגית את היזמים ולהוציא כסף על יועצים חיצוניים. משקיעים צריכים לעשות סיכון-סיכוי במאקרו, להבין מה החשיפה הכלכלית אחרי שווי של 700 מיליון, להתעמת עם העובדה שאנחנו בסופו של דבר מהמרים על הצלחת החברות ולתמוך ביזמים שקצת סובלים ב-offline, מחוץ לגבולות הלינקדאין".

תגיות