אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פורטיסימו שואפת להעיר לחיים את רדוור של משפחת זיסאפל רועי זיסאפל | צילום: עמית שעל

בלעדי

פורטיסימו שואפת להעיר לחיים את רדוור של משפחת זיסאפל

קרן ההשקעות רכשה 4.2% מהחברה שמפתחת מערכות אבטחה לאינטרנט בכ־60 מיליון דולר, ומנהל הקרן יובל כהן מונה לדירקטוריון. במקביל, התגמול ההוני שביקשה רדוור להעניק למנכ"ל רועי זיסאפל, בדמות מניות חסומות בשווי של מיליוני דולרים , לא אושר

13.12.2021, 06:00 | גולן חזני

קרן פורטיסימו נכנסת להשקעה ברדוור, ומעוררת תקווה בקרב גופים מוסדיים להתעוררות המניה והחברה. מדובר במהלך חצי אקטיביסטי, שאמנם קיבל ככל הנראה בסופו של דבר את ברכת בעלי השליטה בחברה, המנכ"ל רועי זיסאפל והוריו יהודה ונאוה זיסאפל, שמחזיקים יחד בכ־13% ממניות רדוור, אבל צפוי להביא לטלטלה מסוימת בחברה.


קראו עוד בכלכליסט:

ל"כלכליסט" נודע כי פורטיסימו, המנוהלת בידי יובל כהן, רכשה 4.2% ממניות רדוור וכי כהן אושר באסיפה הכללית של בעלי המניות ביום שישי האחרון כדירקטור בחברה. פורטיסימו השקיעה כ־60 מיליון דולר במניות, אותן רכשה במהלך החודשים האחרונים.

רועי זיסאפל, צילום: עמית שעל רועי זיסאפל | צילום: עמית שעל רועי זיסאפל, צילום: עמית שעל

המהלך החצי אקטיביסטי היה כנראה אחד הגורמים לכך שבאסיפה לא אושרה תגמול הוני משמעותי לרועי זיסאפל, מנכ"ל ונשיא החברה מאז הקמתה ב־1997. עלות שכרו השנתית היא 400 אלף דולר ובונוס שנתי של עד 600 אלף דולר. שני אלו משולמים בשקלים.

בנוסף, מעת לעת, זיסאפל זכאי למענק מבוסס מניות. ב־2020 הוא קיבל תשלום מבוסס מניות בהיקף של 1.94 מיליון דולר. יחד עם שכר של 421 אלף דולר, בונוס של 393 אלף דולר ותגמולים נוספים בהיקף של 133 אלף דולר, המענק הביא את עלות שכרו הכוללת בשנה זו ל־2.89 מיליון דולר.

"במידה רבה, ההצלחה העתידית של החברה שלנו תלויה בהמשך הכהונה של ההנהלה הבכירה שלנו בכלל, וברועי זיסאפל בפרט. בשל כך, הדירקטוריון אישר מתן מניות חסומות (RSU)", כתבה רדוור בזימון לאסיפת בעלי המניות.

100 אלף מניות חסומות בשווי 3.8 מיליון דולר

החברה ביקשה להעניק לזיסאפל 50 אלף מניות חסומות שהחסימה עליהן תוסר בפרקי זמן קבועים, ועוד 50 אלף מניות חסומות שהחסימה עליהן תוסר לפי ביצועים. המניות אמורות היו להינתן בחינם. הסוג הראשון של המניות היה אמור להבשיל בארבע מנות שנתיות שוות, החל מדצמבר 2022, כשאם יחול שינוי בשליטה בחברה, 50% מהמניות שלא הבשילו יבשילו מיידית. 50 אלף המניות החסומות שתלויות בביצועים היו אמורות להבשיל אם מניית רדוור בנאסד"ק תיסחר במחיר של 44 דולר ומעלה במשך 30 ימים רצופים במהלך שלוש השנים הקרובות. מחיר מניית רדוור כיום עומד על 32 דולר. כלומר, מדובר על השגת תשואה של 37.5%.

לפי מחיר מניית רדוור כיום, שווי החבילה של המניות החסומות שמבשילות על פני זמן ללא קשר לביצועים הוא 1.6 מיליון דולר, ושווי החבילה שמבוססת על מחיר המניה, בהנחת מחיר של 44 דולר למניה הוא 2.2 מיליון דולר ובסה"כ 3.8 מיליון דולר. לפי תנאי התגמול של זיסאפל, התגמול ההוני לא יכול לעמוד על יותר מ־2 מיליון דולר בשנה. החברה הבהירה בזימון שלפי החישוב הכלכלי הנוכחי מדובר בחריגה מהתגמול, ושבהתאם למחיר המניה יוענקו לו פחות מניות כדי לא לחצות את הרף הזה. אולם, כאמור, המענק לא אושר.


מימין: יובל כהן מקרן פורטיסימו ויהודה זיסאפל, יו"ר רדוור
,  צילום: תומי הרפז, אוראל כהן מימין: יובל כהן מקרן פורטיסימו ויהודה זיסאפל, יו"ר רדוור | צילום: תומי הרפז, אוראל כהן מימין: יובל כהן מקרן פורטיסימו ויהודה זיסאפל, יו"ר רדוור
,  צילום: תומי הרפז, אוראל כהן


רדוור נימקה את מתן התגמול המבוקש בכך ששכרו של זיסאפל לא השתנה מאז 2012, שהבונוס השנתי שלו לא השתנה מאז 2019, וכן בביצועי החברה. הכנסות רדוור עלו ב־18% מאז 2018 מ־234 מיליון דולר ל־280 מיליון דולר צפויים ב־2021. שווי השוק של החברה טיפס ב־49% מכמיליארד דולר ב־2018 לכ־1.5 מיליארד דולר כיום. כמו כן, לפי הזימון, התגמול המבוקש לזיסאפל עומד בקנה אחד עם הנהוג בקבוצת ההשוואה של רדוור.

רדווד עוסקת בפיתוח מערכות אבטחה, ניתוב וניהול תעבורה באינטרנט, באמצעות פרוטוקולי אינטרנט. החברה הונפקה בנאסד"ק ב־1999. בסוף 2020 החברה העסיקה 1,122 עובדים, מתוכם 494 בישראל. רועי זיסאפל נחשב לאחד ממייסדיה, לצד אביו יהודה, שמכהן כיו"ר הדירקטוריון. רועי זיסאפל מחזיק בכ־3% ממניות רדוור, ששוויין הנוכחי הוא 45 מיליון דולר. יהודה זיסאפל מחזיק ב־3.6% מהמניות בשווי של כ־53 מיליון דולר, ונאווה זיסאפל, אשתו של יהודה ואמו של רועי, מחזיקה בכ־6.5% בשווי של כ־98 מיליון דולר. בעלי מניות אחרים ברדוור הם גופים מוסדיים מחו"ל והארץ וכמובן פורטיסימו.

בעיני מוסדיים ישראלים ובמידה מסוימת כנראה גם בעיני פורטיסימו, רדוור היא חברה מנומנמת שלא משתמשת באמצעים הנזילים שלה, בסך של כחצי מיליארד דולר, לבצע רכישות או לחלוקת דיבידנד. הם רואים בה חברה שלא שומרת על קשר מספיק הדוק עם המשקיעים ונסחרת בדיסקאונט גדול לעומת שוויה הפוטנציאלי.

יותר ממחצית מהכנסות רדוור הן ממכירות חוזרות של המוצר בתחום הסייבר, שנמכר במודל עסקי של מנויים שחוזרים ומשלמים מדי שנה. רדוור מחזיקה באחד ממוצרי הסייבר האיכותיים בתחומה בעולם, ויש לה הסכמי שת"פ עם אריקסון, סיסקו וצ'ק פוינט ומכירות של 330 מיליון דולר בשנה. 

בדומה לצ'ק פוינט, רדווד נסחרת במכפילים נמוכים יחסית לחברות החדשות, שנכנסו בשנה־שנתיים האחרונות לוול סטריט בשוויים של מיליארדי דולרים ועם הכנסות נמוכות יותר.

בדירקטוריון רדוור מכהנים מספר חברים ששימשו כמנהלים בחברות שבהן החזיקה פורטיסימו, כמו סודהסטרים וקורנית. כהן יצטרף אליהם, כמו גם ליאיר טאומן ויהודה זיסאפל שכהונתם חודשה באסיפה מתוך מגמה להעיר את החברה.

פורטיסימו גייסה 1.6 מיליארד דולר בחמש קרנות

קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו קפיטל, שנוסדה ב־2004, מתמקדת בעיקר בחברות טכנולוגיות וחברות תעשייתיות עם פוטנציאל צמיחה ופעילות גלובלית. פורטיסימו גייסה עד היום 1.6 מיליארד דולר במסגרת חמש קרנות. מימושים עיקריים של הקרן כוללים בין היתר את החברות סודהסטרים, נור מקרופרינטרס, קורנית דיגיטל, סטארהום, קדנט, דיפ־טק, קארדו סיסטמס ו־IncrediBuild.

בין חברות הפורטפוליו הנוכחיות של פורטיסימו ניתן לציין את חברת התוכנה פריוריטי סופטוור, סלע תוכנה, חברת הטכנולוגיה סלופארק, חברת הפינטק חשבונית ירוקה, חברת תוספי המזון גדות ביוכימיה, חברת המכשור הרפואי טוטנאור, חברת התעשייה מוטוראד, חברת האודיו/וידאו קרמר, חברת ספקי הכוח אנרקון, חברת המזון סוגת מלח הארץ, וחברות הטכנולוגיה החקלאית אפימילק, אוריג'ין זרעים ו־BeeWise.


תגיות