אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרגא ברוש - מתמודד עם כתב אישום על ניסיון להתחמק ממס שרגא ברוש | צילום: יריב כץ

שרגא ברוש - מתמודד עם כתב אישום על ניסיון להתחמק ממס

כתב האישום שהוגש נגדו ביולי 2020 מייחס לו עבירות מרמה בכוונה להתחמק מתשלום מס של 1.55 מיליון שקל, זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, מסירת פרט כוזב בדו"ח וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות

13.12.2021, 06:00 | עמיר קורץ וענת רואה

במקביל להסתבכות האזרחית, שרגא ברוש מסובך גם במסלול הפלילי. בימים אלה עדיין מנהלת פרקליטות מיסוי וכלכלה את שלב ההוכחות נגד ברוש בבית משפט השלום בתל אביב. כתב האישום שהוגש נגדו ביולי 2020 מייחס לו עבירות מרמה בכוונה להתחמק מתשלום מס של 1.55 מיליון שקל, זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, מסירת פרט כוזב בדו"ח וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

שרגא ברוש , צילום: יריב כץ שרגא ברוש | צילום: יריב כץ שרגא ברוש , צילום: יריב כץ

הפרקליטות תיארה באישום כיצד ברוש ורואה החשבון מיכאל בר לבב רימו את פקיד השומה על ידי יצירת מצג כוזב לפיו בשנת 2015 הוגשה על ידם בקשה להכיר בחברת א.ל.ע.א השקעות, בה החזיק ברוש במשותף עם אחיו יריב (שהתיק נגדו בפרשה נסגר), כ"חברה משפחתית" במועד שהיה מזכה אותה בהטבות מס בגין רווחי הון (כלומר עד שלושה חודשים מהיווסדה של החברה). לצורך כך, נטען, הם זייפו שלושה מסמכים ובשנת 2017 הגישו דו"ח שנתי על הכנסות החברה ובו נכתב כי החברה נרשמה כ"משפחתית" – מה שהביא לתשלום מס מופחת על רווח הון של 8.6 מיליון שקל.

בר לבב הודה באוקטובר האחרון במסגרת הסדר טיעון בכך שסייע לברוש בעריכת המסמכים המזויפים ונגזרו עליו תשעה חודשי מאסר בפועל וקנס של 50 אלף שקל.

ברוש מצידו ממשיך לעמוד על חפותו. פרקליטתו עו"ד איריס ניב סבאג טענה כי "ברוש פעל בתום לב וישנן טענות משפטיות ועובדתיות מהותיות התומכות בכך, אשר יוצגו במשפט ויובילו למסקנה כי פעל כחוק ולא עבר כל עבירה".

בתוך כך ברוש מתכוון להכניס לבורסה את חברת עושרד שהקים ביחד עם עופר עיני, יו”ר ההסתדרות לשעבר. את חברת עושרד לשיווק גז שצברה עד כה בעיקר הפסדים. עושרד, שהוקמה ב־2014, עוסקת בהסבת מפעלים לשימוש בגז טבעי ובשיווק גז טבעי לתעשייה. השניים מבקשים להכניסה לבורסה באמצעות השלד הבורסאי וונטייז לפי שווי של 147 מיליון שקל, שנקבע על ידי מעריך חיצוני.

בשנתיים האחרונות צברה עושרד הפסדים של כ־8 מיליון שקל: 3.3 מיליון שקל הפסד נטו לשנת 2019; 3.7 מיליון שקל הפסד ב־2020; והמחצית הראשונה של 2021 הסתיימה בהפסד של 990 אלף שקל.

עיקר ההפסד מיוחס לעומס של הוצאות הנהלה שהסתכם ב־2019 ב־4.2 מיליון שקל, כ־5 מיליון שקל ב־2020, ו־1.1 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2021. לחברה כמעט לא היו הכנסות ב־2019,  את 2020 סיימה עם הכנסות של 3.2 מיליון שקל ובמחצית 2021 היו לה הכנסות של 971 אלף שקל.

הערכת השווי מבוססת על תוכנית אסטרטגית להשגת חוזים לייצור חשמל בהיקף של 90 מגה וואט, מתוך 470 מגה וואט הצפויים לקבל סבסוד מהמדינה בארבע השנים הקרובות. עם זאת נכון לעכשיו היקף שלושת החוזים החתומים של החברה מסתכם ב־6% בלבד מתוך התוכנית.




תגיות