אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סבן מסרב להעמיד ערבות לטובת מכרז על פרטנר; הערכות: עסקת רודב-גבאי-הפניקס תאושר חיים סבן סבן קפיטל פנאנוויז'ן | צילום: EPA

סבן מסרב להעמיד ערבות לטובת מכרז על פרטנר; הערכות: עסקת רודב-גבאי-הפניקס תאושר

שופטת ביהמ"ש המחוזי בת"א חנה פלינר פתחה את הדיון באישור מכירת מניות פרטנר לקבוצת גבאי-רודב. כונס המניות עו"ד סול הקורא לביצוע העסקה - ולדחיית התנגדות סבן: "האצ'יסון, שמכרה לסבן את מניות השליטה בפרטנר וקיבלה אותן בחזרה כי הוא העדיף לא להחזיר את החוב, מוכנה להסתפק בסכום נמוך יותר, וזאת זכותה".

13.12.2021, 13:53 | גולן חזני

שופטת ביהמ"ש המחוזי בת"א חנה פלינר פתחה את הדיון באישור עסקת מכירת מניות פרטנר לקבוצת גבאי-רודב-הפניקס - ובמהלכו הציגו הצדדים, נציגי קבוצת סבן המתנגדת לעסקה וכונס המניות אהוד סול המבקש מביהמ"ש לאשר אותה, את הנימוקים לעמדותיהם. 

השופטת פלינר רמזה בדיון כי היא מוכנה להעניק חודש ימים להגשת הצעות גבוהות יותר מ-300 מיליון דולר לרכישת מניות פרטנר לכונס הנכסים אהוד סול (סכום העסקה עם גבאי-רודב) בתנאי שחיים סבן יעמיד ערבות אישית לנזקים שיכולים להיגרם להאצ'יסון במקרה שהצעת הפניקס תיפול. נציגי סבן בדיון אמרו בתשובה כי סבן לא מוכן להעמיד ערבות כזו. 


קראו עוד בכלכליסט:


הדיון מתנהל ללא נוכחותו של אדם צ׳זנוף, מנהל עסקיו של חיים סבן - המתנגד לעסקה. צ'זנוף מחכה במכוניתו מחוץ לבית המשפט, בהתאם להדרכת עורך דינו פיני יניב. השופטת פלינר צייינה כי אף שצ'זנוף הגיעה במיוחד בארה"ב לצורך הדיון, הוא יכול להימנע מלהגיע לאולם הדיונים, שכן היא אינה רואה צורך בחקירתו. 

כונס המניות עו"ד  סול אמר כי כי הוא מתנגד לחקירתו של צז'נוף מאחר שסבן לא הגיש תצהיר תומך בבקשה שהגישה לבית המשפט. ״מטריד שביום שישי בלילה הוגשה בקשה שכוללת התנגדות מלאה לבקשה שלי. ביקשו להגיש תצהיר וזה נידחה".

"העובדות החשובות אינן שנויות במחלקות וסבן מנסה לגרור אותנו לזוטות. החוב של סבן להאצ'יסון עומד על למעלה מ-1.3 מיליארד שקל. זה לא שנוי במחלוקת. גם העובדה שהחברה שבאמצעותה סבן מתנגד למכירה היא נטולת כספים היא כזו. המכירה מתבצעת במחיר של 959 מיליון שקל – גובה החוב המקורי. כלומר, הנושה, האצ'יסון, מסתפק בסכום נמוך מגובה החוב הכולל", אמר עו"ד סול. 

 אבי גבאי , צילום: אלכס קולומויסקי אבי גבאי | צילום: אלכס קולומויסקי  אבי גבאי , צילום: אלכס קולומויסקי


עוד הוסיף הכונס: "הגיעה העת לקבל החלטה על סמך החומר שבפני בית המשפט. המקרה הוא פשוט – האצ'יסון, שמכרה לסבן את מניות השליטה בפרטנר וקיבלה אותן בחזרה כי סבן העדיף לא להחזיר את החוב, מוכנה להסתפק בסכום נמוך יותר, וזאת זכותה". השופטת פלינר תהתה על העובדה שהעסקה בוצעה ללא מכרז. בין היתר ציינה השופטת כי אם המניות נמצאות שנתיים על המדף - מה הדחיפות למכור אותן עד ל-15 בחודש. 

בה בעת, השופטת גם שאלה את נציגיו של סבן, כיצד שנתיים לא נאמר דבר מצידו ופתאום לבקש את קיום המכרז. ״כולכם עם אותו אינטרס! אין ביניכם חזית. כולם רוצים למקסם את התמורה אבל אם אתם באמת מאמינים שאפשר להוציא יותר? קחו את הסיכון ותפקידו את הכסף כערבות של 300 מיליון דולר.

יניב הוסיף כי הכונס לא דיווח על הפעולות שביצע כדי לחפש קונים. לדבריו עו"ד סול ישב במשרד וחיכה להצעות - הוא לא יזם דבר ולא עדכן על שום צער, שפי שהוא מחוייב היה לעשות. כך בין היתר פעל סול לטענת יניב בלי לקבל הוראות מבית המשפט, כפי שנדרש על ידי הממונה על חדלות פרעון. 

יניב, המייצג את סבן, טען שסול, הכונס, הגיש בקשה שאינה מפרטת מה עשה כדי לחפש קונים. "הוא לא יזם דבר. הוא לא עידכן אותנו על שום צעד, בניגוד להתחייבות שלו. הוא פעל בלי לקבל הוראות מבית המשפט, בניגוד למה שקבעה הממונה על חדלות פירעון. סול לא מבין מה פירוש הדבר להיות זרוע ארוכה של בית המשפט. לא הוא מוכר את המניות, אלא בית המשפט. פונים אליו גורמים ומציעים יותר, אבל הוא לא מוכן לדבר איתם כי נתן התחייבות". 

השופטת: "יכול להיות שהוא חושש שהקונה יברח לו. יש עוד מתעניינים, אבל הצעה כרגע יש רק אחת. מה מבטיח לי שאם פותחים את התהליך ההצעה שעל השולחן תישאר?".

יניב: "לא יכול להיות שכונס נכסים מסרב לשמוע עוד הצעות ולא מספר לבית המשפט שיש הצעות שהוא דוחה. יש למנות לצידו בעל תפקיד ניטרלי. המניות נמכרות ב-19 שקל למניה, בעוד המחיר בשוק עכשיו הוא 22-23 שקל למניה. העסקה המדוברת אחראית לעלייה הזו, אבל פרטנר גם פרסמה דו"חות טובים שהעבירו אותה מהפסד לרווח. מתחרים גם יצאו מהשוק. הכונס קיבל את ההצעה הראשונה שהוגשה, אבל יבוא מישהו ויתן גם 10% מעל שווי השוק"".

השופטת הגיבה: "סבן מוכן לשלם את הסכום הזה?". על כך אמר יניב: "צריך להמתין כמה שבועות ולתת פרק זמן סביר כדי לראות מה המחיר ואם יש עוד הצעות". השופטת רמזה כי הצעה מתחרה עדיפה תצטרך להיות גבוהה ב-500 מיליון שקל מזו של קבוצת רודב-גבאי. בסופו של דבר הודיעה השופטת כי תקבל החלטה לפני 15 בדצמבר, מועד פקיעת הצעת רודב-גבאי. 

עו"ד אהוד סול , צילום: משה ברין עו"ד אהוד סול | צילום: משה ברין עו"ד אהוד סול , צילום: משה ברין



תגיות