אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועכשיו גם אינטל מציגה לעולם את חזון המטאוורס שלה המטאוורס של אינטל | צילום: אינטל

ועכשיו גם אינטל מציגה לעולם את חזון המטאוורס שלה

לפני כחודש הציגה אנבידיה את פלטפורמת האומינברס שלה, המסוגלת להפעיל סוגים שונים של מטאוורס, ועתה חושפת אינטל את חזונה לטכנולוגיית המציאות הווירטואלית; לדבריה, היא שואפת לספק את השירות הזה גם דרך מחשבים, סמארטפונים או התקנים של חברות אחרות, וחוזה שלושה סוגים של מטאוורס. כך היא צופה שזה יעבוד

14.12.2021, 20:24 | רפאל קאהאן

אינטל חשפה היום (ג') את חזונה למטאוורס, אותה טכנולוגיית מציאות וירטואלית שתאפשר למשתמשים להיכנס אליה דרך משקפי VR או AR למשל. 


קראו עוד בכלכליסט:


על פי החברה, היא שואפת לספק את השירות הזה גם דרך מחשבים וסמארטפונים או התקנים של חברות אחרות. עוד מסרה כי הרעיון של מטאוורס אחד שנבנה על ידי חברה אחת, כפי שמתארים חלק מסרטי המדע הבדיוני, אינו נכון וחוטא למטרה, שכן לדידה איש אינו מעוניין שהמטאוורס תהיה מערכת נעולה, קניינית וסגורה. בחברה צופים שבעתיד יהיו שלושה סוגים של מטאוורס: המטאוורס החברתי (Socialverses), מטאוורס המשחקים (Playverses) ומטאוורס סימולציה (Simuverses). 



מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר, צילום: רויטרס מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר | צילום: רויטרס מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר, צילום: רויטרס


את החזון של אינטל למטאוורס הציגו ראג'ה מ. קודורי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל קבוצת מערכות מחשוב וגרפיקה (לשעבר ב-AMD); אנתון קפלניאן, סגן נשיא בקבוצת הגרפיקה (לשעבר באנבידיה); ומאקרנד דרמפוריקר, מהנדס בכיר בקבוצת הגרפיקה. זאת במסגרת כנס וירטואלי בשם Real Time Conference שערכה החברה. על פי הדברים שנמסרו, אינטל מתעתדת להיות זו שתבנה את התשתית למטאוורס העתידי. בחברה טוענים כי המעבד הגרפי (GPU) החדש שהיא מפתחת יהיה הפתרון הראשון המתאים לעידן המטאוורס, והוא יאפשר למשתמש להריץ משחקים גם על גבי חומרה מקומית וגם על גבי הענן.

עם זאת באינטל מנסים קצת בכוח לדחוק לצד את אנבידיה, שכבר הציגה לפני כחודש את פלטפורמת האומניברס שלה, המיועדת להפעיל סוגים שונים של מטאוורס. מנכ''ל החברה, ג'נסן הואנג, אף פירט באופן מלא אילו שירותים החברה תפעיל, וכיצד הם ישמשו חברות להפעלת הגרסה שלהן למטאוורס. באינטל מנגד טוענים שכדי להפעיל את המטאוורס תידרש מהפכה בארכיטקטורות המחשוב הקיימות היום. כדי ליצור את המטאוורס, יש צורך של כוח מחשוב בקנה מידה חזק מאוד שיאפשר לעבד 10 Petaflops (מיליון מיליארדי פעולות חישוב נקודה צפה בשנייה) של כוח עיבוד, לאחסן 10 Petabytes (פטה-בייט אחד הוא 1,024 טרה בייט, ויש 1,024 ג'יגה-בייט בטרה-בייט אחד), כל זאת בתוך 10 מילי-שניות בלבד.  


המטאוורס של אינטל, צילום: אינטל המטאוורס של אינטל | צילום: אינטל המטאוורס של אינטל, צילום: אינטל


הצורך ב"מחשוב מתמשך"

לפי קודורי, בחמש השנים האחרונות עבדה קבוצת הגרפיקה של אינטל על פיתוח החזון ועל האופן שבו צריכה להיראות תשתית מחשוב (Computational Framework) שתתמוך בכך. לדבריו, קיימות כיום בעיות אותן צריך לפתור בהקדם כדי שחזון המטאוורס יוכל להתקיים: "אנו זקוקים לביצועים של מערכת סגורה עם פיתוח מבוזר ועתיר פרודוקטיביות של מערכת פתוחה. מדובר בסוג חדש של מחשוב, שאנו מכנים 'מחשוב מתמשך' (Continual Compute)". 

עוד הוסיף כי גם הכרטיסים הגרפיים הנוכחיים יצטרכו להיות הרבה יותר חזקים כדי להניע את המטאוורס: "שבבי הגרפיקה העתידיים נדרשים להיות חזקים פי 1,000 כדי שיוכלו לתמוך בזה. רכיבי ה-GPU של אינטל יהיו רק חלק אחד במערך שלם של טכנולוגיות, פתרונות תוכנה ושבבים שיצטרכו לתמוך במטאוורס, כמו גם טכנולוגיות תקשורת כגון דור 5 ו-6". את המטאוורס מתארת אינטל כסוג של רשת אינטרנט עתידית, אותה היא מכנה Web 3.0, שתהיה מבוססת על בלוקצ'יין, ותאפשר למשתמש להיטמע בתוך חוויית מציאות וירטואלית. הרשת תכלול שילוב של סביבות וירטואליות שבהן ניתן לעבוד, לשחק, לתקשר, ליהנות מחוויות מעולם הבידור, ליצור אינטראקציות חברתיות ולשתף מידע. 

לאפשר ללפטופ לנצל מחשב אחר

במהלך הכנס אינטל חשפה תוכנה שפיתחה המאפשרת ללפטופים לנצל כוח מחשוב ממחשבים אחרים, באופן בלתי תלוי ביצרן ובסוג השבב עליו הם רצים. דהיינו גם מחשב שלא יכול להריץ משחק וידאו בהיעדר כרטיס גרפי ייעודי, יוכל באמצעות התוכנה להשתמש במשאבים פנויים של מחשבים הנמצאים ברשת התקשורת הביתית וכוללים כרטיס גרפי שאינו מנוצל. זה מאוד מזכיר את הרעיון מאחורי פרויקט SETI מתחילת שנות ה-2000, במסגרתו נוצלו משאבי מחשב בזמן שלא היו בשימוש לחיפוש סימני חיים בחלל החיצון. אבל כאן מדובר בעצם בשימוש במשאב מחשוב פנימי ברשת של המשתמש. 

אינטל עוד הסבירה שהיא שואפת לבנות את התשתית הבסיסית עליה ירוץ המטאוורס. עם זאת מדובר בחזון שמאוד דומה למה שאנבידיה הציגה, כך שאפשר לתהות אם העיתוי של החשיפה אולי קשור לכך. באינטל מקפידים להדגיש את האופי ה"פתוח" של החזון שלה, בניגוד ל"גנים הסגורים" של חברות אחרות ששמן לא ממש צוין. אבל לא ברור עדיין מה זה אומר בפועל מבחינת המוצר עצמו או השירות שהיא מעוניינת לספק. יתרה מכך, החברה מודה בסוף שהיא עדיין לא מחזיקה בתשובה סופית לשאלה הזו. הדבר היחיד שהיא אמרה זה שהמטאוורס יהיה קשור לסדרת הכרטיסים הגרפיים שלה שיוצגו במהלך 2022. אמנם היא הסבירה שהחזון שלה דורש פיתוחים בתחום ה-AI כדי להפעיל את הסביבות הווירטואליות האלה, כמו גם פיתוחי תוכנה נוספים. 

עם זאת בסופו של דבר אינטל בחרה לחבר את המטאוורס לרעיון שסביבה מעין זו צריכה לפעול באופן שלא קשור לפלטפורמה של חברה כזו או אחרת, כל עוד היא זו שמאפשרת להפעיל אותה כמובן. אבל צריכים לומר עוד משהו שקשור לעניין המטאוורס: מדובר בינתיים ברעיון בוסרי למדי, שלאף אחד אין עדיין מושג כיצד הוא יתורגם במציאות. בנוסף לא ברור אם הוא יהפוך לכל כך פופולרי כמו שכל חברות הטכנולוגיה מנסות למכור לנו. זה יכול להיות שימושי במסגרת תסריטים מסוימים, אבל כמו שלא כולנו נהנים ממשחקי וידאו מרובי משתתפים כמו פורטנייט, שהם למעשה הדוגמה הקיימת הקרובה ביותר למה שיכול להיות המטאוורס, כך לא בטוח שתחזוקה של פלטפורמת מחשוב כל כך חזקה ויקרה תשתלם לפייסבוק, אפל או גוגל.

תגיות