אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקית הרכיבים הטאיוואנית פוקסקון משקיעה 25 מיליון דולר בפאוורמט הישראלית פאוורמט | צילום: Powermat Technologies

ענקית הרכיבים הטאיוואנית פוקסקון משקיעה 25 מיליון דולר בפאוורמט הישראלית

החברה מפתח תקווה, שהייתה הראשונה לזהות את תחום הטעינה האלחוטית, עברה תהפוכות ניהוליות וכיום היא מכניסה עשרות מיליוני דולרים. המנכ"ל, אלעד דובז'ינסקי: "אנחנו מובילים היום את שוק הטעינה האלחוטית"

15.12.2021, 14:58 | מאיר אורבך

אין הרבה חברות שעברו תהפוכות כמו פאוורמט. החברה שהוקמה על ידי היזם רן פוליאקין ואמיר בר שלום בשנת 2007 היתה הראשונה לזהות את תחום הטעינה האלחוטית. היא גייסה בשנותיה הראשונות כ-170 מיליון דולר וחתמה על שורה של הסכמים עם ענקיות דוגמת סטארבקס, GM ודורסל, אבל מאז היא עברה מאבקים קשים בתוך הנהלתה ורק ב-2016 התגברה על כל הקשיים ומינתה לתפקיד המנכ"ל את אלעד דובינסקי, ששינה לחלוטין את החברה. 

היום מודיעה פאוורמט על גיוס של 25 מיליון דולר, שלדברי החברה נעשה באותם תנאים של גיוס שהחל בשנת 2015 ונקטע. פוקסקון, ענקית ייצור הרכיבים מטיוואן שהובילה את הגיוס, כבר העבירה חלק משמעותי מההשקעה הנוכחית, לצד חברת הדסון שהשקיעה בחברה בעבר. 

טכנולוגיית הטעינה האלחוטית של פאוורמט. משמשת את סטארבאקס ודורסל, צילום: Powermat Technologies טכנולוגיית הטעינה האלחוטית של פאוורמט. משמשת את סטארבאקס ודורסל | צילום: Powermat Technologies טכנולוגיית הטעינה האלחוטית של פאוורמט. משמשת את סטארבאקס ודורסל, צילום: Powermat Technologies

"עד היום חיינו רק מעסקים וכרגע החברה צומחת מאוד", אומר המנכ"ל דובז'ינסקי ל"כלכליסט". "ברגע שהגעתי לחברה סגרתי את הפעילות של ייצור מוצרים והפכתי אותה ליצרנית של טכנולוגיות בלבד. מאז החברה מצליחה ורווחית, עם הכנסות של עשרות מיליוני דולרים. אנחנו מעסיקים היום 40 עובדים ומקווים לגדול עד סוף הרבעון הראשון של 2022 בעוד 40". 

כחלק מהשינוי שעברה פאוורמט, היא נפרדה ממשכנה בשנים האחרונות בנווה אילן ועברה לפתח תקווה. הנפקה? כרגע, זה לא הפרק. "אנחנו מצמיחים את החברה לשווי גבוה", אומר דובז'ינסקי. "כרגע אנחנו מובילים את השוק של הטעינה האלחוטית". 

תגיות