אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האומיקרון הרס את חגיגות חג המולד באירופה ובארה"ב האולמות בברודוויי, ניו יורק סגורים בשל התפרצות האומיקרון | צילום: רויטרס

האומיקרון הרס את חגיגות חג המולד באירופה ובארה"ב

בארגון הבריאות העולמי דיווחו כי זן האומיקרון התגלה כבר ב-89 מדינות, וכי מספר הנדבקים בו מוכפל בכל 1.5-3 ימים; בהולנד הוטל סגר הדוק, בפריז בוטלה מסיבת החג המסורתית ובלונדון הוכרז "מצב חירום"; בארה"ב הוטלו הגבלות במוסדות ציבור, ואולם המסחר בבורסת ניו יורק נסגר. בדרום אפריקה, שם התגלה הזן לראשונה, מדווחים בינתיים על ירידה מסוימת בשיעור ההדבקות

19.12.2021, 11:38 | חדשות חוץ

ביותר ויותר מדינות ברחבי ארה"ב ובאירופה החלו להדק את הגבלות הקורונה אף יותר, זאת על רקע ההתפשטות המהירה של זן האומיקרון שהתגלה כבר ב-89 מדינות. 

בארגון הבריאות העולמי (WHO) דיווחו אתמול כי מספר הנדבקים בזן מוכפל בכל 1.5-3 ימים במקומות שבהם יש הדבקות  מקומיות.

קראו עוד בכלכליסט:

מלבד הולנד, שהכריזה על סגר הדוק אתמול, הגבלות נוספות ונקודתיות יותר דווחו גם בפריז, שם ביטלו את חגיגות הסילבסטר המסורתיות בשאנז אליזה. במקביל, ראש עיריית לונדון סאדיק חאן הכריז על "אירוע חרום" בבירה לאחר העלייה הגבוהה ביותר במספר הנדבקים היומי מאז פרצה המגפה. 

מסעדה ריקה בלונדון , צילום: רויטרס מסעדה ריקה בלונדון | צילום: רויטרס מסעדה ריקה בלונדון , צילום: רויטרס

בארה"ב, הנשיא ג'ו ביידן עתיד לנאום לאומה ביום שלישי על מצב הקורונה ולדחוק בציבור להתחסן בזריקת הבוסטר. 

בשל המצב, באוניברסיטת הרווארד הודיעו כי בשלושת השבועות הראשונים של ינואר יעברו שוב ללמידה מרחוק. "איננו לוקחים את הצעד הזה בקלות", כתבו מנהלי המוסד. בדומה, גם באוניברסיטת סטנפורד מתכוונים להתחיל את  הסמסטר הבא בלמידה מקוונת ודורשים מהסטודנטים לקבל את זריקת הבוסטר עד סוף ינואר. 

אולם המסחר בבורסת ניו יורק סגור על רקע התפשטות האומיקרון, צילום: רויטרס אולם המסחר בבורסת ניו יורק סגור על רקע התפשטות האומיקרון | צילום: רויטרס אולם המסחר בבורסת ניו יורק סגור על רקע התפשטות האומיקרון, צילום: רויטרס

כמו כן, רשת החדשות CNN סגרה את משרדיה ואסרה על כניסה של עובדים לא חיוניים, על כך הכריז אתמול נשיא הרשת ג'ף צוקר. גם ברשת NBC פעלו בתגובה לעלייה בנדבקים בניו יורק ותוכנית סטרדיי נייט לייב של אתמול צולמה בפני אולפן ריק ללא צופים, ולא כללה את ההופעה המוזיקלית. מפיקי התוכנית אף הודיעו כי התוכנית הבאה תצולם עם צוות שחקנים והפקה מצומצם. 

הפגנה נגד מגבלות הקורונה החדשות בפריז, צילום: רויטרס הפגנה נגד מגבלות הקורונה החדשות בפריז | צילום: רויטרס הפגנה נגד מגבלות הקורונה החדשות בפריז, צילום: רויטרס

"בסופו של יום אנחנו מצייתים למדע"

בברודווי גם ביטלו בימים האחרונים מספר הצגות בשל מאומתים בקרב השחקנים, ביניהן הצגות מצליחות כמו המליטון. מצב דומה נרשם גם בווסט אנד בלונדון, שם ביטלו בשל התפרצויות  קורונה מאחורי הקלעים הצגות כמו החידוש לקברט. 

"בסופו של יום אנחנו מצייתים למדע, והמדע אמר שצריך לסגור את ההופעות הללו", אמרה לסוכנות הידיעות AP נשיאת ברודווי שרלוט סנט מרטין. "אם מישהו יוצא חיובי בבדיקות, גם אם זו תוצאה שגויה, הם לא מורשים להמשיך לבוא ואולי להדביק אחרים. זה צריך לספק לנו ביטחון ונוחות, לא רק לקהילה אלא גם לצופים". בהתאם, באופרה של ניו יורק יחייבו החל מה-17 בינואר את כל הצופים והעובדים לקבל קודם זריקת בוסטר כתנאי להשתתף ולצפות במופעים. 

האולמות בברודוויי, ניו יורק שוממים בשל התפרצות האומיקרון , צילום: רויטרס האולמות בברודוויי, ניו יורק שוממים בשל התפרצות האומיקרון | צילום: רויטרס האולמות בברודוויי, ניו יורק שוממים בשל התפרצות האומיקרון , צילום: רויטרס

לעומת זאת,  מארגני אירועי השנה החדשה בטיימס סקוור הודיעו כי בכוונתם להמשיך כרגיל בתוכניות לחגיגה המיועדת לאנשים מחוסנים בלבד. 

התפשטות האומיקרון גרמה גם לחברות הפיננסיים בוול סטריט לשקול מחדש את עמדותיהן לגבי העבודה מהמשרדים. חברות כמו ג'יי.פי.מורגן, מורגן סטנלי, סיטיגרופ וסיטדל שהיו בין הראשונות  להשיב את העובדים למשרדים, מאפשרות כעת יותר גמישות לעבודה מהבית לחלק מהעובדים. בפייננשל טיימס דיווחו כי בסיטידל עדכנו את העובדים כי ישובו לעבודה במשרד ב-3 בינואר, אך העובדים ידרשו לבצע בדיקה מהירה לפני החזרה ולבצע בדיקות PCR שלוש פעמים בשבוע. 

בדרום אפריקה משדרים אופטימיות

בינתיים בדרום אפריקה - שם התגלה לראשונה זן האומיקרון - מדווחים על ירידה מסוימת בשיעור ההדבקות. לפי הנתונים שפרסמה הממשלה ביום רביעי, מספר הנדבקים בפרובינציית חאוטנג, הכוללת את הערים יוהנסברג ופרטוריאה, ירד בשבוע שעבר לראשונה מאז נחשף הזן בנובמבר; כך, נרשמה ירידה של 3.9% במספר המקרים בהשוואה לשבוע הקודם, ואלו הסתכמו ב-377 מקרים חדשים לכל 100 אלף תושבים במחוז. "זה מאושר. מקרי הקורונה בחאוטנג בירידה", צייץ בטוויטר רידהאווין סולימן, חוקר בכיר במועצה הלאומית של דרום אפריקה למדע וחקר התעשייה, הנחשב לגורו נתוני הקורונה של המדינה. הוא צירף גרף לפיו האומיקרון כבר הגיע לשיא ומתחיל בירידה בזמן קצר יחסית לזן הקורונה המקורי והדלתא. 

עם זאת, בשאר המחוזות במדינה נמשכת העלייה בתחלואה. "עלינו להיות זהירים ולא לפרש יותר מדי נתונים של שבוע אחד בלבד", אמר לאיוונינג סטנדרט הבריטי פרופסור פול הנטר, אפידימיולוג מאוניברסיטת מזרח אנגליה. "אך  אם הירידה הזו תימשך אלה יהיו חדשות טובות עבור דרום אפריקה - וייתכן שגם עבור כולנו". ובכל זאת, שר הבריאות של דרום אפריקה הודיע היום כי אין בכוונת הממשלה להטיל הגבלות בחג המולד, זאת בין השאר מכיוון שמספר המאושפזים והמתים בגל הנוכחי נמוך לעומת הגלים הקודמים.

תגיות