אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטארט-אפ הסייבר אטמוסק מקבל רוח גבית מבכירי התחום בישראל ומגייס סיד של 6 מיליון דולר צוות אטמוסק | צילום: אטמוסק

סטארט-אפ הסייבר אטמוסק מקבל רוח גבית מבכירי התחום בישראל ומגייס סיד של 6 מיליון דולר

החברה הצעירה, שנוסדה בתחילת השנה, פיתחה טכנולוגיה שמזהה אנומליות בתעבורת הנתונים של ארגונים מבוססי ענן ומתריאה על אפשרויות לפרצות. את הגיוס הובילו גלילות קפיטל פרטנרס ובאטרי ונצ'רס

19.12.2021, 16:09 | רפאל קאהאן

גיוסי ענק של חברות סייבר נמצאים בכל הכותרות בימים אלה, אבל דווקא גיוס סיד של 6 מיליון דולר בלבד בידי חברת אטמוסק מעורר סקרנות לא קטנה. לא מדובר בגיוס גדול, אבל מה שמעניין בחברה הוא המשקיעים והשותפים שלה. אטמוסק נוסדה בשנת 2021 על ידי בוגרי חיל המודיעין ובכירים יוצאי Armis, ענר גלמן, מישה זלצר ושקד גיטלמן והשתתפה בתוכנית הצמיחה של אינטל לסטארטאפים, Intel Ignite. 

קראו עוד בכלכליסט:

תזכורת: ארמיס גייסה לאחרונה כ-300 מיליון דולר וזכתה לשווי שוק מוערך של כ-3.4 מיליארד דולר. כלומר, לאטמוסק, הפועלת בתחום הסייבר, בשילוב עם ה-DNA של מייסדיה ושותפיה, ביניהם המייסד המשותף ומנכ"ל Wiz אסף רפפורט ועופר בן-נון מייסד משותף ומנכ"ל Talon Cyber יש את כל הסיכויים להפוך ליוניקורן הבא של תעשיית הסייבר הישראלית.

את הגיוס הובילו גלילות קפיטל פרטנרס ובאטרי ונצ'רס, בהשתתפות המייסדים המשותפים של Armis, יבגני דיברוב (מנכ"ל) ונדיר יזרעאל (CTO). הטכנולוגיה של החברה מיועדת לפתור את אחת המצוקות העיקריות שיש כיום - העלייה המהירה של איומי SaaS בסביבות מחשב ענן ארגוניות. המעבר לשימוש בתוכנות ענן (SaaS) מייצר חיבורים רבים בין הרשת הארגונית לשירותי צד שלישי - מסיילספורס, גוגל וסלאק, ועד ServiceNow ומיקרוסופט 365. השילוב של מספר גדל והולך של שירותים חיצוניים שצריך לחבר ולנהל הפך לדברי החברה ל"אתגר גדול עבור מנהלי אבטחת מידע וצוותי ה- IT".

מיסדיי אטמוסק. מימין: ענר גלמן המנכ"ל, שקד גיטלמן סמנכ"ל פיתוח, ומישה סלצר סמנכ"ל טכנולוגיות, צילום: אטמוסק מיסדיי אטמוסק. מימין: ענר גלמן המנכ"ל, שקד גיטלמן סמנכ"ל פיתוח, ומישה סלצר סמנכ"ל טכנולוגיות | צילום: אטמוסק מיסדיי אטמוסק. מימין: ענר גלמן המנכ"ל, שקד גיטלמן סמנכ"ל פיתוח, ומישה סלצר סמנכ"ל טכנולוגיות, צילום: אטמוסק

"ארגונים מבוססי ענן וכאלה שנמצאים במעבר לענן מעוניינים לשפר את ההבנה שלהם ולהוכיח שהם בשליטה על סביבת ה- SaaS הצומחת שלהם - ולכן הקמנו את אטמוסק", אומר ענר גלמן, מייסד משותף ומנכ"ל אטמוסק, בשיחה עם "כלכליסט". "יש לנו טכנולוגיה שמתמקדת בהתנהגות פלטפורמות ה-SaaS השונות". 

המוצר של החברה מיועד לספק זיהוי אנומליות מדויק - למשל, ניסיונות התחברות מרובים של משתמש ממקומות שונים במקביל, מה שעשוי להצביע על ניסיון פריצה. זה יכול להיות גם העלאה של כמויות גדולות של נתונים לשירות כזה או אחר, שלא אמורה לקרות. גם כאן זה עשוי להצביע על ניסיון לגנוב מידע מהארגון. הטכנולוגיה גם מאפשרת מיפוי של הרשת והקשרים עם שירותי הענן השונים וכן זיהוי סיכונים. 



הפתרון של אטמוסק מיועד לספק הגנה אוטומטית ולחסוך מצוותי המחשוב והסייבר את הצורך לבדוק כל חשד. הרעיון הוא לחסוך זמן ללקוח ולשפר את ההגנה על הנכסים שלו. אטמוסק מצטרפת בכך לחברות סייבר רבות שמנסות להציע מוצר שלם ולא רק רכיב שמיועד לפתור בעיה נקודתית, כפי שהיה עד השנים האחרונות. אחת הבעיות העיקריות של פתרונות הסייבר עד לא מזמן היה ריבוי הכלים שנדרשו כדי לספק תשתית הגנה מלאה. לפי הערכות, מדובר במספרים שנעים בין 70 לכמה מאות רכיבים בתוך רשת ארגונית טיפוסית. 

כעת, חברות הסייבר החדשות הבינו שזו המשאלה העיקרית של הלקוחות והן מעוניינות לאפשר להם לרכוש פתרון אבטחה כולל שיכסה כמה שיותר תחומים. אטמוסק מצטרפת לטרנד הזה וכנראה שהוא לא ייעלם בקרוב, שכן חברות נוספות מנסות את כוחן בבניית חבילה שתיתן מענה מקיף. אסף רפפורט הקים את Wiz עם אותה ראייה וכך גם ארמיס, שפיתחה פתרון אבטחה למכשירי אינטרנט הדברים מבוסס ענן. 


תגיות