אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רני צים בשותפות נוספת עם הברנמילרים: מקים חברה שתמכור את הטכנולוגיה שפיתחו רני צים בעל השליטה יו"ר רני צים מרכזי קניות | צילום: מאיר אדרי

רני צים בשותפות נוספת עם הברנמילרים: מקים חברה שתמכור את הטכנולוגיה שפיתחו

צים, המשקיע החיצוני הבכיר בברלמינלר, עם 17.2%, העניק לה הלוואה בפברואר 2020; החברה החדשה, 'רני צים אנרגיה מקיימת', תנוהל על ידי יורם כהן ותשווק את הטכנולוגיה שפיתחה ברנמילר להפחתת פליטות וזיהום

22.12.2021, 10:21 | חזי שטרנליכט

רני צים, בעל השליטה בחברת המרכזים המסחריים הנושאת את שמו, משקיע (באמצעות חברת האחזקות הפרטית שלו) בחברת אנרגיה מתחדשת חדשה, שתקדם את הטכנולוגיה שפיתחה ברנמילר אנרג'י. 

צים הודיע הבוקר (רביעי) על הקמת חברת 'רני צים אנרגיה מקיימת', שתעסוק בהתייעלות אנרגטית, הפחתת פליטות וזיהום אצל יצרני וצרכני האנרגיה. צים מקים את החברה החדשה בשותפות עם ברנמילר אנרג'י הציבורית, שבה צים מחזוק ב-17.1%, ושהעניק לה הלוואה המירה בפברואר 2020. 

החברה החדשה תשווק את הטכנולוגיה של שפיתחה ברנמילר, המפחיתה את היקף הפליטות ממתקני האנרגיה, למפעלים תעשייתיים, תחנות כוח, בתי חולים ובתי מלון. החברות ברנמילר הציבורית וצים הפרטית יחזיקו כל אחת ב-45% ממניות החברה החדשה.  

שותף נוסף בחברה יהיה יורם כהן, מי שכיהן בעברו בתפקידו האחרון כמנכ"ל חברת נגה ניהול מערכת החשמל בישראל (בעברו היה גם מנכ"ל דלק גז טבעי ודלק ג.פ.מ, וכן כיהן בתפקידי ניהול בכירים בחברות סונול, פז ו-GULF). כהן שיחזיק ב-5% מהמניות יכהן כמנכ"ל הפעילות החדשה. יואב קפלן, המשנה למנכ"ל רני צים מרכזי קניות, יחזיק גם הוא ב-5% ממניות החברה החדשה.  

רני צים, צילום: מאיר אדרי רני צים | צילום: מאיר אדרי רני צים, צילום: מאיר אדרי

בימים אלה מתקרבת ברנמילר להשלמה פרויקט בטכונלוגיה האמורה עבור תחנת כוח של חברת האנרגיה האיטלקית ENEL. במקביל, תבחן החברה המשותפת גם שימוש בטכנולוגיות נוספות בתחומים של התייעלות אנרגטית, הפחתת פליטות וזיהום ואגירת אנרגיה.  

מניית ברנמילר שהונפקה באוגוסט 2017, ידעה עליות וירידות לא מעטות לנוכח אתגרי נזילות שפקדו את החברה, כשהיא מפתחת את הטכנולוגיה שלה. החברה מנוהלת על ידי בעל השליטה אבי ברנמילר (41.42%) המכהן כיו"ר וכמנכ"ל. בניו, ניר ודורון משמשים בתפקידי משנה למנכ"ל ודירקטורים.

מאז ההנפקה מניית ברנמילר עדיין מופסדת ב-40%, אך היא התאוששה מנקודת השפל ואף נסקה ב-613% במהלך 2020. את השנה הנוכחית תסיים בירידה של סביב 47% - שווי השוק הנוכחי של החברה עומד על כ-240.5 מיליון שקל. הגוף המוסדי הגדול המחזיק בברנמילר הוא מגדל, עם 9.5% מהון המניות.


תגיות