אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוזניות Nothing Ear 1: בעלות עיצוב יפה ומעניקות תמורה לכסף אוזניות nothing ear 1 קרל פיי | רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

אוזניות Nothing Ear 1: בעלות עיצוב יפה ומעניקות תמורה לכסף

המיזם החדש של מייסד וואן פלוס לשעבר מבקש לעשות לעולם האוזניות את מה שעשה לעולם הסמארטפונים - להציע מוצר איכותי במחיר נגיש. ה-Ear 1 אולי לא יזכו בפרסי אודיו יוקרתיים, אבל יעניקו לכם חבילה איכותית במחיר משתלם

25.12.2021, 16:09 | רפאל קאהאן

קארל פיי עזב את וואן פלוס לפני יותר משנה, אחרי שהצליח להפוך אותה מסטארט-אפ מסקרן למותג הסמארטפונים הסיני המוביל בקרב חובבי סמארטפונים שרוצים ביצועים של סמסונג במחיר מוזל. אבל הרבה מים זרמו מאז מיתג פיי את מוצריו כקוטלי מכשירי דגל. כיום וואן פלוס היא חברת בת רשמית של Oppo שמימנה את הקמתה מלכתחילה ולפיי נותר רק לארוז את חפציו ולעבור למיזם הבא.


קראו עוד בכלכליסט:


חמוש בדימוי של יזם שיודע להביא לצרכנים איכות גבוהה במחיר סביר, הוא הקים את Nothing, הסטארט-אפ החדש שלו בלונדון והצליח לגייס משקיעים מרשימים. לפני מספר חודשים החברה חשפה את המוצר שלה: אוזניות TWS (אלחוטיות לגמרי) שמציעות עיצוב מצודד ואמורות להוות אלטרנטיבה לאיירפודס של אפל או לאוזניות של JBL, סנהייזר ושאר מותגי האודיו המובילים. האוזניות החדשות הגיעו רשמית לישראל ואנחנו נדרשנו לבדוק האם ההייפ סביבן מוצדק.


עיצוב: קצת איירפודס, קצת גימיקים, אבל משובבות עיניים

אי אפשר לומר שה-Ear 1 מהוות את פסגת העיצוב של אוזניות כפתור אלחוטיות. הן לא נראות מאוד מקוריות ובעיקר מזכירות את העיצוב של האיירפודס פרו של אפל. אבל למרות זאת הן נהנות ממספר יתרונות וחיסרון אחד גדול. נתחיל עם היתרונות, הן קלות משקל, כ-4.7 גרם, בזכות שימוש בפלסטיק. מדובר במשקל קל יחסית לעולם אוזניות ה-TWS והן מאוד נוחות באוזן. גם שימוש ממושך לא אמור להניב לכם כאבי אוזניים או מטרד. הן גם מוגנות ממים בתקן IPX4 שזה מצוין לזיעה וגשם.


אוזניות nothing ear 1 בקופסה שלהן, רפאל קאהאן אוזניות nothing ear 1 בקופסה שלהן | רפאל קאהאן אוזניות nothing ear 1 בקופסה שלהן, רפאל קאהאן


החסרונות שלהן לא קשורים לאוזניות עצמן אלא לקופסה שלהן. זו שוקלת כ-57 גרם שזה אולי לא נשמע הרבה על הנייר, אבל בהחלט תופס מקום בכיס. בנוסף היא די מגודלת ומגושמת. היא כוללת את סוללת הטעינה של האוזניות, מנגנון הצימוד ושקע USB-C לחיבור המטען. בנוסף, בקטע שובב יש בה גם מעין גומחה שאמורה להפוך אותן לספינר? אבל זה לא ממש עובד ולדעתנו גם מיותר לגמרי. איכות ההרכבה של הקופסה מצוינת והיא נפתחת לגובה כמו קופסת תכשיטים קטנה.


גם התחתית מעוצבת, רפאל קאהאן גם התחתית מעוצבת | רפאל קאהאן גם התחתית מעוצבת, רפאל קאהאן


ה-Ear 1 בהחלט מצליחות לעמוד במשימה לשבות את העין. אבל כמו בכל עיצוב שכולל בעיקר "שופוני" הן גם מפספסות קצת מבחינת השימושיות. המארז עם האוזניות די מגושם לשימוש. האוזניות מונחות בתוך מעין שקעים עם הצמדה מגנטית אבל החזרה שלהן לקופסה דורשת זווית אחת ויחידה וקל להתבלבל. אז אם אתם נגיד צריכים לדחוף את האוזניות במהירות לקופסה בחזרה, זה יכול לקחת יותר מכמה שניות ולהפוך למאבק עם האוזניות. מה שכן העיצוב של האוזניות עצמן מקל על האוזן והן ממש נוחות.


איכות צליל וביצועים: לא אוזניות לאודיופילים, אבל הצליל חזק וברור

אוזניות בלוטות' לא יכולות להעניק איכות האזנה שתתחרה באוזניות איכותיות של מותגי האודיו המובילים. ואולם ה-Ear 1 מצליחות להעניק חוויית סאונד טובה מאוד. הפעם נתחיל מהנקודות השליליות: הן לא מאפשרות חיבור למספר מכשירים או תמיכה בסאונד באיכות גבוהה (aptX/LDAC); מנגנון כיוון הצליל שלהן מוגבל ומערכת סינון הרעשים האקטיבית קצת חלשה. אבל בכל שאר הסעיפים הן מצליחות לספק את הסחורה גם אם לא תמיד באיכות הגבוהה ביותר. זמן הפעולה לא רע בכלל והצלחנו בקלות להוציא מהן כמה שעות עבודה רצופות לפני שנדרשנו לטעינה מלאה. החברה מתגאה בכ-4.5 שעות עם סינון רעשים ו-6 בלי. ולפי הניסיון שלי זה די תואם את המציאות. טעינה מהקופסה תעניק לכם 30 שעות האזנה נוספות ואת הקופסה ניתן לטעון די מהר תוך כחצי שעה.


להחזיר אותן לקופסה עשוי להיות אתגר, רפאל קאהאן להחזיר אותן לקופסה עשוי להיות אתגר | רפאל קאהאן להחזיר אותן לקופסה עשוי להיות אתגר, רפאל קאהאן


את האוזניות מחברים למכשיר שלכם בקלות והן זוכרות היטב את החיבור. זמן ההצמדה למכשיר עומד על מילי שניות בודדות - שזה כמעט מיידית לאחר שהכנסתם את האוזניה הראשית לאוזן. הן יודעות לעצור את הניגון כשמסירים אותן, ויש להן גם תמיכה בטעינה מהירה וגם אלחוטית. הן תומכות בתקן הצליל של האייפון (AAC) וכוללות סינון רעשים כמו באיירפודס פרו. בסך הכל הצליל כאן טוב, ומיועד להתאים למירב המשתמשים, כאמור אם אתם חובבי סאונד או אודיו כנראה שהאיכות לא תספק אתכם. אבל אם אתם רגילים לאוזניות כגון האיירפודס, אוזניות סיניות זולות או כאלה במחירים של פחות מ-1,000 שקל, איכות הצליל תכסה לכם את כל הצרכים. סינון הרעשים לא מאוד יעיל, אבל עושה את העבודה ברוב המקרים והסאונד בכל מקרה צלול למדי.


החלקה או טפיחה על החלק החיצוני מפעילה את השליטה על האוזניות, רפאל קאהאן החלקה או טפיחה על החלק החיצוני מפעילה את השליטה על האוזניות | רפאל קאהאן החלקה או טפיחה על החלק החיצוני מפעילה את השליטה על האוזניות, רפאל קאהאן


מנגנון השליטה שלהן קצת מבלבל בהתחלה, צריך לטפוח פעמיים על החלק החיצוני העליון שלהן כדי להפסיק או להמשיך את המוזיקה, ושלוש טפיחות לצד זה או אחר יעבירו את הרצועה קדימה או אחורה. מה שכן, כדי להוריד או להעלות את עוצמת הצליל אתם צריכים להחליק את האצבע על החלק החיצוני התחתון שלהן למעלה או למטה. זיהוי המגע עובד מצוין - יותר טוב מאשר נאמר אצל סמסונג למשל. קל מאוד להתרגל לשליטה בהן אבל אי אפשר לשנות את חלק מברירות המחדל כמו ניגון או הפסקה, כך שצריך להתרגל.


אוזניות nothing ear 1, רפאל קאהאן אוזניות nothing ear 1 | רפאל קאהאן אוזניות nothing ear 1, רפאל קאהאן


Nothing מציעה גם אפליקציית שליטה חיצונית שמאפשר לברור את עצמת סינון הרעשים האקטיבי, להפעיל את השמע החיצוני כדי לשמוע את צלילי הסביבה ולקבוע הגדרות, לקבל עדכוני קושחה ולהפעיל את מנגנון מציאת האוזניות שמצפצפות כשאתם מפעילים אותו. יש גם אפשרות להגביר את הבאס ולהתאים את הגדרות הצליל לסגנון המוזיקה או הצליל שאתם אוהבים. האפליקציה פשוטה וקלה לשימוש, היא כוללת גם אפשרות לראות כמה טעינה נשארה באוזניות (אבל לא בקופסה, חבל).


סיכום ואלטרנטיבות: לא פחות טובות מאיירפודס פרו בפחות ממחצית המחיר

ה-Ear 1 עולות כיום כ-380 שקל ומיובאות על ידי רשת באג. מדובר במחיר סביר שקרוב מאוד למחיר שלהן בחו''ל שעומד על כ-100 דולר. במחיר הזה אתם מקבלים הרבה מאוד תמורה. כדי ליהנות מתכונות דומות אצל יצרנים אחרים (למעט סמסונג) תצטרכו להוציא לפחות בין 200 ל-700 שקל יותר. האיירפודס פרו למשל שמעניקות איכות צליל וחוויית שימוש דומה עולות בין פי 2 לפי 3 מה-ear 1. הדגמים המובילים של סוני, Bose, סנהייזר, ג'ברה, JBL ומקבילותיהן יעלו לפחות 200 עד 400 שקל יותר בממוצע. אמנם איכות הצליל גבוהה יותר (למעט עם האיירפודס) אבל רוב המשתמשים הממוצעים כנראה לא יבחינו בהבדלים ברוב המקרים.

ואולם יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון, הקופסה שלהן מגושמת יחסית ולדעתנו לא תחזיק מעמד בנפילה על משטח קשיח. היא גם יחסית כבדה. מנגנון השליטה טוב, אבל דורש להתרגל אליו. הן גם לא ממש אוטמות את האוזן לחלוטין - אמנם יותר מהממוצע אבל פחות מאוזניות אחרות. מותגים סינים כגון שיאומי, אדיפייר או רילמי מציעים גם הם אוזניות עם תכונות דומות במחיר מעט יותר זול, אבל איכות הצליל יותר נמוכה. לסיכום, אם אתם מחפשים אוזניות מגניבות עם איכות צליל טובה ובמחיר סביר, ה-Ear 1 בהחלט מספקות את הסחורה ואפילו יותר.

תגיות