אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסעדת פרם אורסולה: פנינה בלב המדבר מסעדת פרם אורסולה - מסעדה כפרית במערבה | צילום:ניצן אמיר

מסעדת פרם אורסולה: פנינה בלב המדבר

על אחד הכבישים בדרך לאילת, בכניסה ליישוב צוקים, שוכנת מסעדת "פרם אורסולה" - מסעדה כפרית עממית, עשויה עץ, שמציעה לסועדים בה מנות יוצאות דופן, אשר מבוססות על חומרי גלם טריים ואורגניים מהאזור. תפסנו לשיחה את שרדהה, בעל המסעדה, ששמח להסביר לנו על הקונספט הייחודי שלה

26.12.2021, 11:34 | בשיתוף Visionet

לא רק מקדונלד'ס, ג'אנק פוד או מסעדות דרוזיות: בדרך לאילת קיימת גם מסעדה ייחודית, שמתבססת על טהרת הקונספט הכפרי ומציעה לסועדים בה מגוון עשיר של טעמים - החל ממנות טבעוניות וצמחוניות, ועד לנקניקיות בוטיק ודגי ים. "התפריט פה מגוון מאוד ואין לו קווים מקשרים, פרט לכפריות ולטריות שאנחנו מקפידים עליה במיוחד", מספר שרדהה, בעל המסעדה.

מסעדת פרם אורסולה - מסעדה כפרית במערבה, צילום:ניצן אמיר מסעדת פרם אורסולה - מסעדה כפרית במערבה | צילום:ניצן אמיר מסעדת פרם אורסולה - מסעדה כפרית במערבה, צילום:ניצן אמיר

מהחממה היישר למסעדה

כאשר טועמים את המנות במסעדת פרם אורסולה, לא קשה להבין שלא מדובר במנות כפריות רגילות. כל המנות במסעדה מתהדרות בטריות יוצאת דופן, ומבוססות על ירקות חממה שנקטפו זה לא מכבר.

איך אתם מצליחים לשמור על רמה כל כך גבוהה של טריות?

"הערבה עמוסה בחממות, ואני מקבל את הירקות מהמשקים על בסיס יומיומי. לא פעם אני מוצא את עצמי בחממות, מוציא את החסות מהמים, קוטף את העגבניות והפלפלים - והיישר לארגז ולמסעדה. עניין הטריות הוא אחד הדברים המוקפדים ביותר אצלנו, והשפע שקיים בערבה מאפשר לי להביא למסעדה ירקות בני יומם".

ומה לגבי המרכיבים האחרים?

"אנחנו מקפידים לתת כבוד לכל המרכיבים של האוכל - מהשימוש במלח אטלנטי ומלח ורוד, ועד השימוש בשמן הזית היקר והאיכותי ביותר, שאנחנו מביאים ממושב בארץ. באחד המושבים ליד צוקים קיים גם יקב, שממנו אנחנו מביאים יינות ישראלים או מיובאים".

תפריט מגוון ועשיר

על מנת לספק אלטרנטיבות למגוון רחב של סועדים, בתפריט המסעדה ניתן למצוא מגוון של מנות שונות - חלקן בשריות, חלקן צמחוניות וחלקן גם טבעוניות. 

בין מנות הדגל של המסעדה, ניתן למצוא את נקניקיות הבוטיק שמגיעות בשתי גרסאות שונות: נקניקיות עגל, ונקניקיות עגל, בשר לבן וגבינת צ'דר, שמוגשות בסגנון גרמני עם תפוחי אדמה, סלסלה, רוטב איולי תוצרת הבית וחרדל דיז'ון מקומי. מנת דגל נוספת של המסעדה היא ה"שפצ'לה" - מנה צמחונית המכילה בצקים קטנים, דמויי ניוקי, שמוקפצים עם תרד שנקטף זה אך מהחממה. לצד מנות בסגנון הזה, מגישה המסעדה גם מלפוף, שמגיע מהעולם הדרוזי; מסבחה שעשויה משעועית לימה בבישול ארוך; פסטות קפרזה קלאסית עם מוצרלה אמיתית, בבישול נפוליטני ארוך; ומנת דגל נוספת בשם "דג במעטפה". לכל אלה, מתלווים תפריטים עשירים של קינוחים ואלכוהול. 

המסעדה מציעה מבחר גדול גם לטבעונים?

"אנחנו משמשים כנקודה של הוויגן-פרנדלי, ומתייחסים בכבוד לטבעונים וצמחוניים. האמת היא שפרט לשתי מנות דגים ולנקניקיות, הכל פה טבעוני וצמחוני. החריימה דג, למשל, מוגש גם בגרסה טבעונית עם אצות וואקאמה וקציצות טופו".

ומה לגבי ילדים?

"יש פה מענה לילדים, אבל הוא מאוד מוקפד. הכל נעשה באופן איכותי - אין בישול בשמן עמוק, אין צ'יפס או מאכלים זולים בסגנון הזה".

מסעדת פרם אורסולה, צילום:ניצן אמיר מסעדת פרם אורסולה | צילום:ניצן אמיר מסעדת פרם אורסולה, צילום:ניצן אמיר

פרם אורסולה - אוכל שנעשה באהבה

את המסעדה קנו שרדהה ואשתו, ניצן, מאישה גרמנייה בשם אורסולה - על שמה גם נקראה המסעדה. אל השם המקורי שלה, החליטו השניים להוסיף את השם "פרם".

מה זה פרם?

"אני מגיע מעולם האשראמים, ולפני אשרם במדבר, הייתי הרבה זמן בפונה שבהודו. כשהגעתי לשם קראו לי דניאל, אבל במסגרת העבודה הרוחנית שם מחליפים את השם, והשם החדש שקיבלתי על עצמי הוא שרדהה - שהמשמעות שלו היא 'אמון'. כשקנינו את המסעדה, החלטנו שלא לשנות לגמרי את השם שלה, אלא לתת לה שם מקדים: פרם, שהמשמעות שלו בסנסקריט היא 'אהבה', וזה כל הרעיון של המסעדה: להגיש אוכל באהבה ולארח באהבה. זה בא לידי ביטוי גם בטריות של הרכיבים, גם באופן שבו אנחנו מכינים את המנות ואפילו במחירים הנגישים".

כשמסתכלים על המנות שבתפריט המסעדה, ניתן לראות שגם להן שמות ייחודיים ויוצאי דופן. 

איך החלטתם על השמות של המנות עצמן?

"הצוות שלנו פה במסעדה הוא צוות מאוד משפחתי, זו בעצם ההוויה של פרם אורסולה. הרבה מהמנות פה נקראות על שם המלצרים והעובדים במסעדה, כי הם חלק בלתי נפרד ממנה. אנחנו מאמינים גם שזו חלק מחוויית האירוח שהסועדים מקבלים פה: הם מגיעים למקום נעים, משפחתי, וככה אנחנו מתייחסים גם אליהם - כאל האורחים שלנו".

פרם אורסולה

כתובת: 8683300 צוקים, ערבה תיכונה, פניה מכביש 90

טלפון: 053-4763730

אתר>>

פייסבוק>>


תגיות