אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי יונידרס במו"מ למכירתה לקרן קדמה ב־350 מיליון שקל מנהלי קדמה גלעד שביט אורי עינן ו גלעד הלוי | צילום: אייל יצהר

בלעדי

בעלי יונידרס במו"מ למכירתה לקרן קדמה ב־350 מיליון שקל

האחים רון סמואל ורוית רוזנברג עומדים לבצע אקזיט במכירת החברה העוסקת בתחום ההלבשה והמכבסות, שעם לקוחותיה נמנים צה"ל, משרד הבריאות, קופות החולים, התעשיה האווירית וחברת החשמל. גם יו.אם.איי של דוד עיני וחיים דנון בתמונה

28.12.2021, 06:00 | גולן חזני

כבס ולבש: שני אחים, רון סמואל ורוית רוזנברג, עומדים לבצע אקזיט נאה בתחום ההלבשה והמכבסות. ל"כלכליסט" נודע כי האחים בעלי המניות של חברת יונידרס, עומדים למכור אותה לקרן ההשקעות קדמה תמורת כ־350 מיליון שקל. תהליך המכירה של יונידרס מתנהל מזה כמה חודשים ובין המתמודדים על החברה היתה גם יבואנית המכוניות יו.אם.איי שבבעלות דוד עיני וחיים דנון. בסופו של דבר קדמה המנוהלת על ידי גלעד הלוי, גלעד שביט ואורי עינן התקדמה יותר מהאחרים והיא מנהלת מו"מ מתקדם מאוד לרכישה.


קראו עוד בכלכליסט:


יונידרס, מהחברות הבולטות הוותיקות בשוק הישראלי בפתרונות בתחום הביגוד והטקסטיל לארגונים ומקומות עבודה, מעסיקה כ־700 עובדים, ומפעילה שני אתרי ייצור הנחשבים כמתקדמים מסוגם בעולם. על לקוחותיה נמנים צה"ל, משרד הבריאות, כלל קופות החולים, התעשיה האווירית, חברת החשמל, תנובה, טבע ואסם. יונידרס החלה את דרכה בסוף שנות ה־60 והוקמה בידי גיורא סמואל, אביהם של האחים, שמכר חלוקים ומגבות שתפרה אמו למספרות. לאחר מלחמת ששת הימים הוא הרחיב את הפעילות לתחום הביגוד המקצועי כשהוא מנצל את הביקוש מצד בתי מלון שהחלו לקום על חוף ימה של תל אביב, ואשר הזרימו דרישה לביגוד ייצוגי לעובדיהם. ב־1973 הוא הקים את יונידרס במרתף קטן בשכונת אחוזה בחיפה ששימש מעין מתפרה.


בגדים מהקטלוג של יונידרס באתר החברה,  בגדים מהקטלוג של יונידרס באתר החברה בגדים מהקטלוג של יונידרס באתר החברה,


יונידרס היא בעצם החברה הראשונה בארץ בתחום הביגוד היעודי לעובדים, וב־1978 היא חנכה את המפעל בשדרות ההסתדרות בחיפה עם כ־100 תופרות. מוצרי החברה שימשו לא רק למכירה אלא גם במתווה של השכרה למפעלים ולמלונות. הביגוד סופק לעובדים בשיטת שכירות ויונידרס ביצעה את הטיפול השוטף בבגד, כולל כביסה וניקוי, גיהוץ והחזרתו לעובד.


העסקאות הבולטות של קרן קדמה חברות שבהן הקרן עדיין,  העסקאות הבולטות של קרן קדמה חברות שבהן הקרן עדיין העסקאות הבולטות של קרן קדמה חברות שבהן הקרן עדיין,


לפני כ־20 שנה העבירה יונידרס את הייצור למזרח, לאחר שבארץ חלה הפחתה על המס לייבוא טקסטיל, והחברה שיפרה במקביל את הקו האופנתי של מוצריה. ב־2006 פתחה החברה רשת חנויות קונספט לביגוד מקצועי וייצוגי, זאת לאור העובדה שעסקים קטנים ובינוניים ראו בקוד הלבוש חלק משמעותי וחשוב ליצירת התדמית העסקית. כיום הרשת מונה 12 חנויות שממוקמות באזורי תעשייה ומאפשרת מתן מענה ללקוחות הארגון בפריסה ארצית. מטה החברה ואתר הפעילות המרכזי ממוקם במפרץ חיפה ומערכת התפעול של החברה מבקרת ב־400 אתרים ביום, המשמשים כנקודות חלוקה. 

בתחילת השנה נבחרה יונידרס להקים ולהפעיל את המכבסות בפרויקט האספקה הלאומי של צה"ל. יונידרס חתמה עם החברות שפיר ואוריין על הסכם שלפיו תקים ותפעיל שלוש מכבסות במסגרת הפרויקט (מרה״ס). המכבסות יוקמו בשלושה אתרים - בצפון, במרכז ובדרום - וישרתו את כלל חיילי צה"ל בסדיר ובמילואים. זו בעצם הפעם הראשונה שבה תחום שנוהל על ידי הצבא עובר לטיפול של חברה אזרחית שזהו תחום התמחותה. שפיר ואוריין הקימו שותפות לצורך התמודדות במכרז - שבו זכו בינואר 2020 - של משרד הביטחון להקמת שלושה מרכזים לוגיסטיים אשר יחליפו את המרכזים של צה"ל.

יונידרס נבחרה להקים ולהפעיל את המכבסות בפרויקט האספקה הלאומי של צה"ל וחתמה עם שפיר ואוריין על הסכם שלפיו תקים ותפעיל 3 מכבסות במסגרת הפרויקט

מחזור ההכנסות של יונידרס מוערך ב־240-230 מיליון שקל בשנה והחברה היא רווחית. חלק ממוצרי החברה נמכר ישירות לצרכנים, דרך אתר מסחר יעודי. בסוף המילניום הקודם נסחרה החברה בבורסה ועמדה במוקד פרשה של פעולות פיקטיביות שבוצעו במנייתה; מאוחר יותר, בשנת 2010, נמחקה מהמסחר. שווי החברה עמד אז על 40 מיליון שקל.

קדמה קפיטל, שהוקמה ב־2006 על ידי גלעד הלוי, גלעד שביט ואורי עינן, היא אחת מקרנות ההשקעה בולטות בישראל. הקרן פועלת בחברות מתחומי השירותים, התעשייה, המסחר, חקלאות־תעשייתית, טכנולוגיות מידע וטכנולוגיות מתקדמות, לוגיסטיקה וקמעונות. לאחרונה רכשה 50% ממניות רשת המחשבים והסלולאר C-DATA וחברה לשותפות עם שינו זוארץ. החברות שבהן השקיעה הקרן מעסיקות כ–20 אלף עובדים והן בעלות מחזור מצרפי של יותר מ–6 מיליארד שקל.

הקרן רוכשת שליטה או שליטה משותפת בחברות שבהן היא משקיעה, ועובדת באופן צמוד עם השותפים הנוספים - בעלי המניות המקוריים - והמנהלים של החברות שבהן היא משקיעה, כדי לפתח את פעילותן — או באופן אורגני או על ידי ביצוע רכישות של חברות סינרגטיות בארץ ובחו"ל. בתחום הסחר והקמעונאות מחזיקה הקרן בחברת יקבי כרמל שרכשה ב־2013, בשליטה (64%) בחברת אייס שעוסקת בשיווק מוצרים לשדרוג ותחזוקת הבית באמצעות 34 חנויות פיזיות ושלושה אתרי סחר מקוון — ונסחרת בבורסה בשווי של 505 מיליון שקל. הפעילות של יונידרס תואמת למבנה ההשקעות של קדמה והקרן אמורה לרכוש בעסקה את מלוא (100%) המניות של יונידרס.


תגיות