אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כללים חשובים לגירושין בדרך נבונה עו"ד יעקב בלאס | צילום: יח"צ

כללים חשובים לגירושין בדרך נבונה

תהליך הגירושין הוא בהרבה מקרים תהליך קשה שמלווה ברגשות ופחדים. אז איך אפשר בכל זאת לעבור אותו בצורה יותר קלה? הנה כמה כללים חשובים מניסיוני הרב עם זוגות מתגרשים

28.12.2021, 11:07 | יעקב בלס, בשיתוף dun's 10

כעורך דין לגירושין, ראיתי ונתקלתי בכמה סוגים של מתגרשים: יש כאלה המתגרשים כי לא טוב להם ומעוניינים להתגרש במהירות. יש מתגרשים שבעיקר רוצים לאמלל ולהתנקם בצד השני. יש כאלה המתגרשים בהסכמה הדדית. ויש כאלה שלא באמת רוצים להתגרש אבל יחד עם זאת יש להם מחלוקות קשות שהם לא מצליחים להגיע לגביהם להסכמות ולכן התייאשו והחליטו בחוסר ברירה לפנות להליכי גירושין.   

בלי קשר לאיזה סוג מתגרשים משתייכים, ישנם מספר כללים, שאם כל זוג מתגרש ישמור עליהם הרי שהוא יוכל להבטיח בביטחון רב, כי הליך הגירושין שלו יהיה יעיל, קצר יותר וגם נסבל יותר מבחינה רגשית. הבה נציג את אותם כללים שמבוססים כולם על ניסיוני כעורך דין לגירושין.

כבוד הדדי – זהו שם המשחק:

כשנוהגים בכבוד, לרוב מקבלים יחס זהה (לא תמיד). 

במסגרת הליך גירושין, ובכלל כאשר בני זוג מנהלים הליך גירושין, הרי שמראש יש מתחים, כעסים וגם הרבה אמוציות. לכן, ניתן להצית בקלות מלחמות עם הצד השני. הכלל הוא לנהוג בכבוד כלפי הצד השני. צריך לזכור שאתם מתגרשים מאדם שהתחתנתם עמו, אתם מתגרשים מההורה של ילדכם מבן או בת הזוג שלכם. ברגע שאתם נוהגים בכבוד בסיסי, מכבדים את בן או בת הזוג, ומבינים שהגירושין קשים גם לו או לה, הרי שמראש אתם מבטיחים הליך קל יותר. אתם מראש מצמצמים התנגדויות וכעסים ולא מלבים מצב קשה. לכן, הצעתנו היא תמיד לנהוג בכבוד כלפי בן או בת הזוג, גם במסגרת הליך גירושין. 

לא מערבים ילדים:

אחת הטעויות הקריטיות שנעשות במסגרת הליך גירושין וגם לאחריו, היא לערב את הילדים המשותפים בסכסוך. חשוב לנו להדגיש, כאשר אתם מערבים ילדים ומשפילים את בן או בת הזוג מולם, אתם יוצרים קרע ומשבר קשה לא רק אצל בן או בת הזוג שלכם, אלא גם אצל הילד. ילדים נפגעים מאוד מהליכי גירושין, והם מושפעים בקלות. דברים שנאמרים היום לילדים בגיל צעיר, חודרים לתודעה ועלולים להשאיר צלקות או עלולים להשפיע על התפתחותם העתידית. לכן, הכלל הוא פשוט לא לערב ילדים משותפים ולכבד את בן או בת הזוג לידם. 

נקודה נוספת לגבי ילדים היא הסתה של הילדים על ידי אחד ההורים (או שניהם) כנגד ההורה השני. פעולה זאת גורמת לקונפליקט אצל הילד ובהרבה מקרים גם לצלקות נפשיות. במקרים מסוימים ילדים שמוסטים נגד אחד ההורים מתחילים בשלב מסוים להיות אנטגוניסטים גם כלפי ההורה השני. כמו כן הסטה של ילד נגד אחד ההורים גורמת בדרך כלל למתחים גדולים בתוך המשפחה. לכן כדי להתגרש בתבונה אין לנצל ילדים למלחמה כנגד הצד השני. 

לא שוכחים את היעד האמיתי שלכם:

עוד כלל, הוא לא לשכוח מה היעד האמיתי שלכם. לעיתים זוגות שמתגרשים שוכחים את היעד האמיתי שלהם. היעד הוא להתגרש בצורה מכובדת, כזאת שתמנע נזקים למשפחה ולילדים כדי לפתוח דף חדש, וגם למצוא בעתיד זוגיות חדשה. לכן, אנו מציעים, אל תשכחו את היעד האמיתי שלכם. פעלו בדרכים שיגרמו להשגתו. אל תתנו לכעס למנוע את זה.



עו"ד יעקב בלס, צילום: יח"צ עו"ד יעקב בלס | צילום: יח"צ עו"ד יעקב בלס, צילום: יח"צ


חותרים לפשרות:

עוד כלל הוא החתירה לפשרה. אמנם פשרה לא תעניק לכם את כל מה שרציתם אך היא תבטיח הליך יעיל יותר, פחות פורמאלי ויותר נעים מבחינה אישית. פשרה שנעשית בתחילת הדרך, ולא אחרי מספר שנות ניהול הליך משפטי, בוודאי תוכל לחסוך לכם זמן רב, שמירה על נפשם של הילדים, כסף רב ולצאת בצורה שפויה ופחות טראומטית מהליך הגירושין. כמו כן, פשרה תבטיח לכם וודאות. לכן, אנו תמיד מציעים לחתור לפשרה ולנסות לגבש הסכמות עם בן או בת הזוג. 

לא לבצע פעולות חריגות או למנוע זכויות בסיסיות מהצד השני:

עניין נוסף הוא ביצוע פעולות חריגות כנגד הצד השני במיוחד סמוך ו/או לאחר תחילת הליך הגירושין. דוגמאות לכך הן: משיכת כספים משותפים ללא ידיעתו והסכמתו של הצד השני, הוצאת ילדים מחוץ לישראל שלא בהסכמה הדדית, שינוי דרמטי של מיקום המגורים של הילדים ללא הסכמת הצד השני, מכירת נכסים או פריטים משותפים ללא הסכמה הדדית, לא לאפשר לאחד הצדדים לראות את הילדים, לא לאפשר לאחד הצדדים להשתמש במכונית המשותפת ועוד. במילים אחרות מדובר על פעולות חד צדדיות המונעות את הזכויות הלגיטימיות של הצד השני.

הפעולות הנ"ל גורמות בדרך כלל לכעס רב אצל הצד השני ועלולות לגרום לפעולות משפטיות כנגד הצד המבצע אותן וכמו כן להוצאות משפטיות שעלולות להיפסק כנגדו בבית המשפט.  

בנוסף, התנהגות כזאת עלולה להרחיק את הצדדים מהסכם גירושין ולגרום למלחמה משפטית ארוכת שנים על כל חסרונותיה. המצחיק שבדבר הוא שבלא מעט מקרים לאחר שנים של דיונים מגיעים הצדדים לפשרה שאליה יכלו בקלות להגיע עוד בתחילת ההליך אם לא היו מבצעים את הפעולות הנ"ל שהציתו את המלחמה.

לכן אל תתנו לכעס, לתחושת נקמנות ולאמוציות רגשיות להשתלט לכם על ההיגיון. השתמשו בקור רוח כדי לבחון כיצד לפעול. 

פונים לייעוץ משפטי מתאים:

פנו לעורך דין לגירושין שילווה אתכם מבחינה משפטית. בחרו עורך דין בעל ידע וניסיון עם יכולת הקשבה טובה, זמינות ונתינת עצות אישיות מועילות. מערכת יחסים בין עורך דין לגירושין ולקוח, שונה בתכלית מתחומים אחרים. לכן, כלל חשוב הוא להקפיד לבחור עורך דין מתאים.

מאת עו"ד יעקב בלס, יעקב בלס – עורך דין גירושין




תגיות